Kerst inspiratie bij Van Cranenbroek

Kerst is een tijd van liefde en licht. En wat is er dan leuker dan je huis aan te kleden met leuke kerstdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld een mooie kerstboom in je woonkamer neerzetten, of sfeervolle kaarsjes ophangen. Er zijn zoveel leuke manieren om je huis te versieren voor Kerstmis! Doordat er echter zoveel verschillende soorten opties beschikbaar zijn is het soms lastig om te kiezen. Daarom ben ik wat kerst inspiratie op gaan doen bij Van Cranenbroek in Budel.

Kerst bij Van Cranenbroek

Een van de leukste dingen aan kerstmis is het versieren van je huis. Het is een geweldige manier om het gezellig en warm te maken, en er zijn tal van verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je kunt beginnen met het ophangen van lichtjes zowel binnenshuis als buitenshuis, maar er zijn tegenwoordig nog zoveel meer mogelijkheden. Alhoewel ik ook al in bepaalde tuincentra ideeën heb opgedaan leek het me leuk om juist Van Cranenbroek uit te lichten.

Wij gaan daar al jaren heen. Niet alleen voor kerst decoratie, maar zij staan voornamelijk bekend om hun tuinmeubelen. Ook kun je er onder andere speelgoed, dierenbenodigdheden en nog veel meer kopen. Er zijn op dit moment in vijf winkelfilialen; in Budel, Dongen, Landgraaf en Schijndel. En er is ook een filiaal in België; in Opglabbeek. In voorgaande jaren hadden ze hun kerst items wel leuk neergezet, maar dit jaar is het meer en meer echt aangekleed en een ‘show’. Hopelijk wordt dit de komende jaren alleen maar meer.

Inspiratie voor Kerst decoratie

Hieronder een heleboel kerst decoratie inspiratie die ik bij Van Cranenbroek heb gezien. Er is nog véél meer, dus misschien leuk voor een dagje uit? Ze hebben tegenwoordig ook een koffiehoek waar je ook wat kunt eten, dus perfect uitje.

Bij binnenkomst zag ik als eerste deze twee toffe houten kisten met daarin deze leuke kerst decoratie. Ik vind dat blauwe met witte echt zo mooi om te combineren. Ook gewoon in de winter zelf, dus niet eens perse alleen met kerst.

Er is tegenwoordig echt heel erg veel witte en houten decoratie. Links zie je een prachtig alternatief voor de kerstdorpjes die tegenwoordig zo populair zijn. En rechts hele mooie houten borden met kerst. Dit is slechts een kleine selectie van wat er te vinden is.

Op de gehele kerstafdeling zag je niet alleen de producten, maar hebben ze de decoratie ook dusdanig neergehangen dat je een goed beeld ervan krijgt. Heb je een grote open ruimte dan vind ik die sterren wel echt heel erg leuk bijvoorbeeld.

Wil je buitenshuis ook versieren dan kan dit natuurlijk met een lichtslang, maar er is nog zoveel meer kerstversiering voor buiten. Ik vind zelf de sneeuwpop echt heel erg leuk. Maar de brievenbusjes zijn toch ook wel echt heel erg gaaf.

Dit is trouwens ook leuke decoratie voor buiten. Ze hebben er echt een heleboel varianten van, maar ik kon ze niet allemaal op de foto krijgen. Toch even een kijkje nemen dus.

Soms zie je dingen en dan denk je, dat ik dat zelf niet bedacht heb. Zoals bij deze grote lantaarn waar je met wat nep sneeuw, wat ballen en wat groen iets leuks kunt maken. Verder ben ik dol op van die schattige beeldjes zoals je aan de rechterkant ziet. De uiltjes zijn bekend van vorige jaren, maar ze hebben nu ook hele andere leuke varianten. Mooie decoratie voor in de winter.

Er was ook een mooie hoek gevuld met een heus kerstdorp. Ik vind dit altijd zo mooi en als ik de ruimte had dan had ik zelf ook echt een groot dorp gemaakt. Al kan dat natuurlijk ook bovenop een kast of brede vensterbank.

Een van de leukste dingen die ik tegenkwamen was de kerstman in een lichtbal. De lichtballen had ik wel zien hangen en ook de kerstman zien staan, maar juist die combinatie met het groen erbij en de dennenappeltjes. Dat maakt het net weer leuker. En ken je al die sneeuwglobes, dit is er eentje die net weer wat anders is.

Deze witte kerstboom met rode accenten was de grootste die er stond en echt prachtig. Zoiets zou ik thuis ook wel willen, net zoals de pot met boom die je op de linkerfoto ziet.

Als er iets is aan kerst wat ik leuk vind dan zijn dat wel de notenkrakers. We hebben er zelf niet echt veel in huis, maar ik blijf ze bewonderen. Dit keer zag ik er niet zoveel bij Van Cranenbroek totdat ik hier kwam. Dit zijn zelfs zingende notenkrakers! Daar is overigens de prijs ook wel naar…

3 reacties op “Kerst inspiratie bij Van Cranenbroek

Reageren is niet mogelijk.