Kerst 2015: genoten met een zachte g

Altijd leuk om een kijkje te nemen in iemand anders leven. Dat is ook de reden waarom ik ook veel blogs volg. En de reden waarom ik het zelf ook leuk vind om een kijkje in ons leven te geven. Daarom vandaag ook een overzicht van onze kerstdagen, beginnend op kerstavond en eindigend op tweede kerstdag. Het waren redelijk drukke dagen, maar ook weer niet eigenlijk. En wat hebben we genoten, heerlijk op zijn Brabants, met een zachte g. 

Kerstavond

Op donderdagavond was het kerstavond. Maar voordat het zover was gingen Fay en ik eerst langs bij Marij en haar lieve dochtertje Eline. Mijn meisje was onderweg al helemaal enthousiast want ze zou gaan spelen met een kindje! En dat vind ze zo leuk. Er was echter wel een andere reden dat we langsgingen. Ik had namelijk een enorm groot (en zwaar!) kerstpakket voor haar bij, vanuit het initiatief van Laura. Ik was zelf ook nieuwsgierig wat erin zat, maar wauw… Wat een leuk pakket zeg! En fijn om te zien dat Marij er ook zo blij mee was 🙂IMG_9403

Daarna was het tijd om naar mijn schoonfamilie te gaan, daar vierden we namelijk kerstavond. Ik had mijn auto volgeladen met allerlei cadeaus, spullen voor Fay, kleding voor mezelf en wat eten. Fay gooide ik direct in bed daar zodat ze nog even wat kon bijtanken aangezien de avond waarschijnlijk lang zou duren. Rond een uur of 6 begon het dan echt, de eerste cadeaus werden uitgepakt en daarna gingen we aan tafel om heerlijk te gourmetten. Mijn schoonouders halen altijd vlees bij de slager en dat is echt zo lekker en net weer anders dan wanneer je in de supermarkt een schotel koopt (zoals wij altijd doen haha). De knoflooksaus van mijn schoonzusje was ook weer flink favoriet dus samen stonken we heerlijk.IMG_9349

Iedereen werd echt enorm verwend met de cadeaus. We doen altijd aan lootjes en je koopt dan voor een ander iets wat op het verlanglijstje staat. Maar mijn schoonmoeder koopt graag ook altijd nog extra dingen daarnaast voor iedereen. Zo kreeg ik onder andere nieuwe sloffen van Texelana en een mooie leren tas. Ook was ik erg blij met mijn nieuwe telefoonhoes waarbij een spiegeltje zit en vakjes voor pasjes! Ideaal.. Ook Fay werd verwend met geweldig nieuwe laarsjes, een Bumba ’tablet’, kleding en nog veel meer. Mijn man kreeg een heleboel nieuwe truien dus die kan ook weer vooruit.IMG_9355

Eerste kerstdag

Het werd de avond ervoor maar liefst 22.45uur voordat Fay in bed lag, maar om 9 uur was ze alweer wakker. Ik al twee en een half uur eerder, dus ik was stiekem blij dat ik lekker met haar kon knuffelen. We hebben heerlijk lui gedaan en natuurlijk samen uitgebreid ontbeten. Dit keer had ik verse jus d’orange gemaakt en brunchbroodjes in de oven gegooid. We rommelden nog wat aan in huis, keken samen een kerstfilm en gingen daarna naar mijn ouders. Daar zouden we namelijk die dag kerst vieren. Mijn broertje en zijn vriendin kwamen ook en hadden voor iedereen een kleinigheidje meegenomen. Ook Fay werd weer verwend met een toet toet auto + caravan en een Bumba auto. Door mijn ouders werden we overigens ook erg verwend met een prachtig cadeau. IMG_9370

Daarna ging Fay naar bed en speelden wij, via een app, het spel 30 seconds. Dat bracht vaak grote hilariteit en het verbaasde me dan ook oprecht dat Fay er gewoon doorheen sliep. Toch moesten we haar wakker maken, want ze moest nog omgekleed worden voordat we weggingen. Mijn ouders hadden namelijk gereserveerd bij een voor ons onbekend restaurant dus we waren vooral erg nieuwsgierig! Het was gelukkig niet ver rijden en toen we er aankwamen en naar binnen liepen was ik direct blij. Het was namelijk erg groot maar er waren verschillende zalen. Ook in die zalen was het helemaal niet druk, er waren wel veel mensen maar je zat gewoon lekker ruim op je eigen plek. IMG_9379

Het was eten in buffetvorm en er was speciaal voor de kinderen een speelruimte. Fay zagen we daarom ook maar amper, want die was heel druk met spelen. Dat was ook waarom mijn ouders hierop gezocht hadden, het was gewoon prachtig om te zien hoe zij zich vermaakte. Wij hadden het ook erg leuk doordat het in de zaal niet druk was en je dus binnen een minuut wel weer terug op je plek was. Daardoor konden we gewoon lekker kletsen met zijn allen plus het was gewoon prachtig om Fay zo in de weer te zien. Op het einde kreeg Fay nog een cadeau van het restaurant en namen we nog een afzakkertje bij mijn ouders thuis.

Tweede kerstdag

IMG_9378Als ontbijt hadden we weer verse sap en echte scones met Engelse clotted cream en jam. Daar had ik echt naar uitgekeken. Overdag reden we naar Eindhoven omdat ik sowieso graag bij mijn oma op bezoek wilde aangezien het die dag alweer 11 jaar geleden was dat mijn opa overleed. Omdat ik natuurlijk niet bij de ene oma langs wil gaan en de andere niet gingen we ook daar nog even heen. Daar werden we getrakteerd op een wel heel leuke show van Fay, mijn broertje en zijn vriendin Eline. Het filmpje is te zien op Instagram.IMG_9392

Eenmaal bij mijn andere oma werd het al snel heel druk. Ook merkten we aan Fay dat ze echt doodmoe was, anderen valt dat niet zo op omdat ze wel actief blijft. Maar wij zien de signalen wel. Daarom bleven we er niet heel lang, ook omdat we nog bij mijn schoonouders langs moesten. Daar hadden we namelijk 1 auto laten staan en die moesten we nog even ophalen. Daarna naar huis en daar trokken we lekker onze huiskleding aan. Een heerlijke joggingbroek en lekkere trui. Fay ging naar bed en wij ploften lekker op de bank. Ik keek Grey’s Anatomy en mijn man een kerstfilm. Later keken we ook nog samen een film: Frozen, via Netflix. knuffelen

We wilden het onszelf zo makkelijk mogelijk maken dus hadden een gourmetpakket gekocht en ik had de dag ervoor al kip en rundvleesreepjes gemarineerd. We aten in twee rondes waarbij we bij de tweede ronde alles in 1 keer opbakte. Zo konden we tenminste lekker voor de tv gaan zitten en relaxen. Genieten!

Ja deze kerstdagen waren echt om te genieten met een zachte g. Heerlijk Bourgondisch gegeten, lekker ons eigen tempo aangehouden en alleen gedaan wat we zelf wilden en zin in hadden.

Hoe was jullie kerst?

10 reacties op “Kerst 2015: genoten met een zachte g

 • jacksons_mommy_ zegt:

  Wat een gezelligheid Nic! Hier was Jackson ook twee dagen super laat naar bed en zo druk dat hij gister helemaal uit z’n doen was ? Verder hebben wij ook super leuke dagen gehad, m’n broer uit Canada en z’n verloofde waren er dus na een jaar weer lekker bijgekletst.

  Veel plezier nog deze week met oud en nieuw in de aantocht ?⚡️?

 • Klinkt als een heerlijke kerst met je naasten! We hebben het lekker rustig aan gedaan en samen genoten van heerlijkheden en oude films. Tweede kerstdag sjeik diner bij schoonfamilie!

 • Dat zijn heerlijke dagen geweest, en ja dat spel is leuk he via de app 30 seconds wij laatst ook gedaan met vrienden.

  Genieten met een G dat geloof ik gelijk.

  Groetjes Mama

 • Klinkt als een gezellige maar toch ook wel volle kerst! Fay heeft het maar goed volgehouden, dat hadden de meiden hier echt niet volgehouden.

Reageren is niet mogelijk.