Keelamandelen verwijderd + herstel

keelamandelen-verwijderd-volwassenen

Afgelopen donderdag was het eindelijk zover. Mijn amandelen werden eruit gehaald. Al vanaf begin januari sliep ik super slecht ondanks mijn slaapmasker en dit brak me op. Gelukkig zagen zowel de huisarts als kno arts in dat mijn amandelen hier grotendeels oorzaak van waren dus die moesten eruit. Helaas duurde het wel nog even voor de keeloperatie werkelijk plaats kon vinden, maar het is gebeurd! En dan nu het herstel ervan… 

De operatie

Om half 11 moest ik me nuchter in het ziekenhuis melden. Dat vond ik best lastig want sinds ik aan WW doe ontbijt ik elke dag en nu mocht dat dus niet. Ik werd naar de kamer gebracht waar ik de nacht zou blijven en ontdekte direct wat een luxe ik had: het was een eenpersoonskamer. Echt heel fijn! Ik zou pas om 12 uur naar de operatiekamer gaan, maar de verpleegster gaf aan dat ze vaak eerder komen dus dat ik wel alvast mijn operatiehemd aan moest doen. Zo gezegd, zo gedaan en vrijwel net nadat ik mijn man naar huis had gestuurd kwam ze me al halen. Ik moet zeggen dat ik het vanaf dat moment niet zo leuk meer vond.

Sowieso is een operatie niet leuk, maar op meerdere momenten zag ik mezelf weer twee jaar geleden daar liggen. Andere omstandigheden, wel dezelfde ruimtes, personeel (dezelfde anesthesist) en handelingen. Ik had het moeilijk, maar gelukkig wisten ze van mijn geleden en hebben ze me zo goed als gerust gesteld. Uiteraard was het infuusprikken weer een ramp en kreeg ik extra verdoving omdat ze het met grof geweld moesten doen. Eenmaal in de operatiekamer had ik het gruwelijk koud dus kreeg ik een slang met warm lucht onder de deken. Niet lang daarna was ik van de wereld en toen ik bij kwam was ik totaal in paniek. Wat is dat een raar en eng gevoel om uit de narcose te komen. En het erge is nog, ik had mijn blaas niet onder controle dus.. je raadt het wel.

Het herstel tot nu toe

Ik kreeg op de uitslaapkamer tot twee keer toe morfine toegediend in verband met de pijn. Wat is dat een heerlijk spul zeg, je wordt er reuze suf van maar je voelt daardoor helemaal niets. Dit zorgde er echter wel voordat ik het de rest van de dag een beetje onderschatte. Ik had namelijk de dag van de operatie weinig pijn en had dus goede moed qua herstel. Na de eerste nacht (waarbij ik overigens mét slaapmasker moest slapen omdat mijn zuurstofgehalte drastisch zakte, de IC hield dit in de gaten bij me) werd ik wakker met veel pijn. Er had ook inmiddels alweer 9 uur tussen de vorige medicatie gezeten dus die was gewoon nodig. De pijnstilling verzachtte wat maar ik had wel meer pijn dan de dag ervoor. Wel mocht ik die dag naar huis, rond een uur of 12.

Die dag heb ik wat appelmoes gegeten samen met een potje Olvarit en wat vla. Het eten ging met veel pijn en moeite maar ik moest echt van mezelf, voelde me zo slap. Had natuurlijk al die tijd niet meer gegeten.

IMG_0955

De eerste nacht thuis was echt een ramp, het masker zorgt voor veel pijn doordat hij met hoge druk lucht in de keel blaast. Ook zorgde het voor een enorm droge keel dus ondanks dat ik om de twee uur wakker werd (wekker gezet ivm drinken) had ik toch een enorme droge en pijnlijke keel. Op zaterdag heb ik kippensoep gegeten en ook aardappelpuree en op zondag heb ik naast vla ook gebakken ei op en de kip met chips die mijn man had gemaakt. Van dat laatste niet zoveel want het kostte me heel veel moeite.

Ondanks dat ik heel veel ijswater drink merk ik dat ik echt niet zonder pijnstilling kan. Een uur voordat ik nieuwe medicatie in mag nemen is het ook al zo goed als uitgewerkt en is de pijn amper te houden. Het straalt helemaal door naar mijn oren en kaken.

Ik moet nog minimaal drie dagen zacht voedsel eten en dat drinken moet ik sowieso blijven doen, maar dat is alleen maar goed. Na die drie dagen mag ik weer wat meer eten maar moet ik alsnog blijven opletten dat ik geen hele harde dingen eet zoals een appel of scherpe dingen. Het herstel zal dus nog wel even duren, ik hoop alleen dat ik binnenkort weer wat meer energie zal hebben en dat de pijn langzaamaan wegtrekt!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 21 maart 2016 om 06:14

  Beterschap! Fijn dat de operatie goed gegaan is. Nu hopen dat de pijn snel minder word en je dadelijk vooral weer goed kan slapen.

 2. Channa op 21 maart 2016 om 06:30

  Fijn dat het goed is gegaan. Ellende nog van de pijn en het herstel erna. Hopelijk helpt het wel! Beterschap.

 3. Wilmaaa op 21 maart 2016 om 06:44

  Ik hoop maar maar dat je gauw hersteld en dat het dan een stuk eter mag gaan! Beterschap hoor!

 4. Leonie van Mil op 21 maart 2016 om 07:36

  Beterschap!! Hopelijk gaat het herstel snel.

 5. Marian Zw. op 21 maart 2016 om 08:05

  Heel veel beterschap! Is echt een pijnlijke kwesti. Hopelijk knap je nu snel op.

 6. Nicole op 21 maart 2016 om 08:39

  Beterschap!! Hoop dat de pijn snel minder wordt!.

 7. Charlotte op 21 maart 2016 om 08:49

  Heel veel beterschap! Hopelijk knap je snel weer een beetje op!

 8. Lifesabout op 21 maart 2016 om 08:53

  Vaak word zo’n operatie flink onderschat omdat het routine klusjes zijn, maar het is en blijft heftig. Ik wens je een heel goed herstel toe!

 9. Marisca| Mamablogger op 21 maart 2016 om 09:14

  Ai, dit lijkt mij zo naar! Ik heb regelmatig een flinke keelontsteking gehad en dan heb je al veel pijn, laat staan wanneer je amandelen er op latere leeftijd uit worden gehaald. Heel veel beterschap en ik hoop dat je pijn snel wat minder wordt zodat je ook meer energie krijgt!

 10. Marijke op 21 maart 2016 om 09:34

  Beterschap! Ik hoop dat de pijn snel afneemt! Dan kun je pas echt herstellen.

 11. Marjon op 21 maart 2016 om 09:35

  Beterschap! Hopelijk vordert het herstel snel. Liefs Marjon

 12. MetMirjam op 21 maart 2016 om 09:48

  Ik hoop dat je snel opknapt! Beterschap hoor!

 13. Marguerita op 21 maart 2016 om 10:34

  Heel veel beterschap Nicole, hopelijk knap je snel weer op!

 14. Diana op 21 maart 2016 om 13:36

  Van harte beterschap! Hopelijk herstel je voorspoedig!

 15. ~ Inge ~ op 21 maart 2016 om 14:28

  Hopelijk ben je weer snel opgeknapt! Beterschap verder!

 16. Martine ~ Supermoms.nl op 21 maart 2016 om 15:01

  Heel veel beterschap; wat zul jij een pijn hebben. Hopelijk zijn je klachten nu wel opgelost!!

 17. Cindy op 21 maart 2016 om 16:35

  Dit zijn zulke zure operaties op latere leeftijd. Veel succes met je herstel en beterschap!

 18. Bodil op 21 maart 2016 om 20:09

  Veel beterschap gewenst! Slush puppies zou inderdaad fijn(ish) kunnen zijn nu…
  Hopelijk knap je snel wat op!

 19. Maike op 21 maart 2016 om 20:27

  Dat klinkt niet prettig, beterschap!

 20. Mama van Dijk op 21 maart 2016 om 20:46

  Mensenlief wat is dat toch vervelend! Sterkte hopelijk voel je je ondertussen een stuk beter?

 21. Diana op 21 maart 2016 om 21:09

  Beterschap Nicole, ik hoop dat je straks kunt zeggen t was de pijn waard omdat je dan goed opgeknapt bent!!

 22. Sanne van Ooijen op 21 maart 2016 om 23:08

  Jeetje Nicole heftig hoor. Het lijkt me heel naar zo’n operatie. Bij mijn dochtertje (toen 3) zijn een half jaar geleden ook de keelamandelen verwijderd maar die stond 3 dagen later weer te springen. Bij kinderen is het veel minder heftig dan bij volwassenen heb ik begrepen.
  Hopen dat je je snel weer de oude voelt! Sterkte!

 23. Jootje op 22 maart 2016 om 18:15

  Lijkt me zo’n heftige ingreep, vooral op volwassen leeftijd.. Hoop dat je er straks profijt van zult hebben! Ik wens je een spoedig herstel en laat je goed verwennen! Tot gauw! X.

 24. Diana op 26 maart 2016 om 00:16

  Toevallig vroeg mijn zoon van 9 vandaag mam wat zijn amandelen? Ik vertelde dat ze bij mama verwijderd zijn toen ik een jaar of 5 was . En ik veel ijs en gele vla moest eten. Maar dat als je ze op latere leeftijd moet laten verwijderen het minder fijn is. En nu lees ik je verhaal. Heel veel Beterschap!! Ik hoop dat de pijn snel minder wordt! en je snel wel opknapt.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje