19x Kasteel van Sinterklaas in Noord Brabant

Op 18 november komt Sinterklaas weer samen met zijn Pieten aan in Nederland. Hoe leuk is het dan om samen met je kinderen Sinterklaas en de Pieten te bezoeken in het kasteel van Sinterklaas, een Sinterklaashuis of Pietenhuis. In dit artikel heb ik een overzicht gemaakt van alle Pietenhuizen, kastelen van Sinterklaas, Sinterklaashuizen en andere verblijfsplekken in Noord Brabant waar de goedheiligman zich laat zien.

Het kasteel van Sinterklaas – Helmond

Dit kasteel is misschien wel het meest bekende kasteel van Sinterklaas, in ieder geval eentje waarbij je echt op tijd moet zijn wat betreft tickets reserveren. Dat gaat namelijk via twee lotingsrondes. De eerste lotingsronde is op 6, 7 en 8 november. De gelukkigen krijgen dan op 9 november bericht. En op 13, 14 en 15 november is de tweede ronde en daarvan is op 16 november de uitslag.

Het leuke aan dit kasteel van Sinterklaas is dat er ook een prachtig voorterrein is die gratis toegankelijk is en waar ook al van alles te zien en beleven is. Zo kun je een ritje maken in de draaimolen, op de foto met het paard van Sinterklaas, lekker dansen met de Pieten en spelletjes doen. Ook is er een heuse knutselclub en theatervoorstelling. Daarvoor dien je wel ook kaartjes te kopen.

Tickets via de website van het kasteel van Sinterklaas voor €4 per kind en €7,50 voor volwassenen.

Kasteel Stapelen Boxtel

Sinterklaas zal zijn intrek nemen in kasteel Stapelen van 20 november tot en met maandag 4 december. Van maandag tot en met vrijdag worden de leerlingen van groep 1, 2 en 3 van alle scholen in de gemeente Boxtel (BELL) hartelijk uitgenodigd. Onder begeleiding zullen ze een bezoek brengen aan Sinterklaas en worden ze rondgeleid door de Wegwijs Pieten.

Het is dus helaas niet toegankelijk voor anderen.

Sinterklaashuis Eindhoven

Sinds 2019 huist er in de prachtige Steentjeskerk in Eindhoven een Sinterklaashuis. Ook dit jaar kun je daar Sinterklaas en zijn Pieten weer bezoeken vanaf zaterdag 18 november t/m zondag 3 december. Je kunt er onder andere jouw tekeningen inleveren bij postpiet, een kijkje nemen in de slaapkamers, de pakjeskamer bewonderen, zelf pepernoten maken, een bezoek brengen aan Sinterklaas en dansen in de pietendisco. Wij zijn zelf in Corona tijd geweest en toen vonden we het tegenvallen, maar dat kwam ook omdat er veel restricties waren.

De tickets koop je via het Sinterklaashuis en kosten €10,90 per persoon inclusief servicekosten. Dit geldt voor kinderen vanaf 1 jaar en volwassenen.

De schat van 5 december – Kasteel Heeswijk

Ook het Kasteel van Heeswijk in Heeswijk-Dinther is een van de logeeradressen van Sinterklaas. Dit jaar zijn er al wat Pieten vooruitgesneld want er schijnt een Sinterklaasschat gevonden te zijn in het kasteel. Doordeweeks zijn Sinterklaas en de Pieten ergens anders druk bezig, maar kun je het kasteel wel bezoeken. In het weekend zijn ze er wel en dan maken ze er een echt feestje van. Samen dansen op oude en nieuwe muziek, oud en nieuw speelgoed ontdekken, net zoals oud en nieuw snoepgoed. Wie wil dat nu niet? Je kunt het kasteel bezoeken van 21 november t/m 3 december.

Via de website kun je de tickets reserveren. Doordeweeks kost het €7 voor kinderen en €12 voor volwassenen, in het weekend €10 voor kinderen en €15 voor volwassenen.

Kasteel van Sinterklaas Heeswijk Noord Brabant

Het Sinterklaashuis Veldhoven

Vanaf woensdag 22 november komt Sinterklaas weer logeren in het Citycentrum met zijn pieten in het Sinterklaashuis Veldhoven. De officiële opening is op 22 november om 15.00 uur en iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Natuurlijk neemt Sinterklaas ook de tijd om met al die lieve kinderen op de foto te gaan. De locatie is dit jaar: Meent 24 in de City Passage, naast Xenos en tegenover Intertoys Veldhoven.

Er zijn diverse activiteiten op verschillende dagen dus check zeker de website voor meer informatie.

Sinterklaashuis Valkenswaard

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer graag logeren in het Sinterklaashuis in Valkenswaard (IVN gebouw D’n Nieuwe Hof). Hij hoopt dan ook vele kindertjes te ontmoeten op zijn logeeradres en bij de Pietenspelletjes rond kinderboerderij De Kleine Meer. De aankomst is op woensdagmiddag 22 november om 14.30 uur. Maar het Sinterklaashuis is ook geopend op 25, 26 en 29 november en op 2 en 3 december van 14.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis!

Het huis van Sinterklaas – Kasteel Dussen

Alhoewel hij er niet de gehele Sinterklaasperiode is, kun je Sinterklaas wel bezoeken in het huis van Sinterklaas in Kasteel Dussen. Namelijk op 2 december van 10.00 tot 16.00 uur. Het is er een drukte van jewelste en de Pieten hebben hulp nodig met pepernoten bakken, kadootjes inpakken en meer. Van 12.30 – 13.30 uur doet Sinterklaas een middagdutje en is het kasteel gesloten.

De entree is €3 per persoon en t/m 3 jaar zijn kinderen gratis. Je rekent ter plekke af aan de kassa.

Sinterklaaskasteel Heeze

Ook in Heeze heeft Sinterklaas samen met zijn Pieten een unieke verblijfplaats: het SinterklaasKasteel. Hier kunnen kinderen Sinterklaas persoonlijk ontmoeten in een betoverende atmosfeer. Naast de mogelijkheid om Sinterklaas te ontmoeten, zijn er verschillende leuke activiteiten beschikbaar, zoals spelletjes, de kans om een Pietendiploma te behalen, een bezoek aan de pakjeskamer, en je mag zelfs het paard in de stal aaien.

Het SinterklaasKasteel Heeze is te bezoeken op 24, 25, 26 en 29 november in bepaalde tijdsloten die op de website te vinden zijn. Tickets kosten €5 per stuk en zijn vanaf 1 november 8.30 uur enkel te verkrijgen bij Intertoys Heeze. Bij de entreekaart zit voor volwassenen ook koffie/thee en iets lekkers bij inbegrepen en voor de kinderen ook ranja naast de activiteiten en het diploma.

Het huis van Sinterklaas – Boxmeer

Over het huis van Sinterklaas in Boxmeer kon ik niet veel vinden. Er is een website over Sinterklaas in Boxmeer maar het enige wat ik daarop kon vinden zijn de locatie (Kapel van de Weijer) en de data waarop je het huis kunt bezoeken. Namelijk op 22, 25, 26 en 29 november van 14.00 tot 16.00 uur. Op 25 november is er van 11.00 – 13.00 een prikkelarm huis speciaal voor kinderen en volwassenen die niet zo goed tegen de prikkels kunnen.

Houd de website maar in de gaten voor meer informatie.

Sinterklaaskasteel Geldrop

Dit jaar is er voor het eerst in het kasteel van Geldrop het Sinterklaaskasteel! Ik ben er zelf vorig jaar geweest toen het kasteel werd omgetoverd tot het kasteel van de kerstman dus ik verwacht ook dat dit een groot succes gaat zijn. Omdat dit het eerste jaar is kun je er alleen op 25 en 26 november tussen 10.00 en 20.00 uur naartoe. De kaartverkoop is al even geopend, maar er zijn nog plekken vrij.

Er zijn diverse kamers en plekken waar je rondgeleid wordt en je wordt uiteraard ook aan het werk gezet. Tickets koop je via de website van het Sinterklaaskasteel Geldrop en zijn €4,50 voor kinderen t/m 12 jaar en €7,50 vanaf 13 jaar. Je krijgt echter na afloop ook een voucher zodat je bij de Centrumwinkeliers in Geldrop een kopje koffie/thee kunt halen en voor de kinderen een glaasje ranja met wat lekkers.

Sinterklaashof – Weverkeshof in Nuenen

Het Weverkeshof is dé dorps- en kinderboerderij van Nuenen en wordt vanaf zaterdag 18 november t/m woensdag 6 december omgetoverd tot Sinterklaashof. Je hebt er de slaapkamer van Sinterklaas, er lopen Pieten rond, je kunt er tekeningen maken voor Sinterklaas, dieren kijken en aaien, spelen in de speeltuin en meer.

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag zijn Sinterklaas en de Pieten aanwezig. Sinterklaas komt om 13.30 uur uit bed en gaat om 16.30 uur weer naar bed toe. Traditiegetrouw worden er op deze middagen ook pannenkoeken gebakken.

Je kunt het Weverkeshof gratis bezoeken.

Pietenhuis Etten-Leur

Dit jaar organiseert The Mayor, gelegen aan Markt 40 in Etten-Leur, een Pietenhuis. Het Pietenhuis is open op zaterdag 25 en zondag 26 november, evenals op zaterdag 2 en zondag 3 december, van 12:00 tot 16:00 uur. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, zoals het bakken van pepernoten, circus en nog veel meer.

Er zullen verschillende pieten aanwezig zijn om samen met de kinderen de activiteiten te ondernemen. Bovendien kunnen bezoekers drie keer per middag genieten van een pietendans en een optreden van de pieten!

De toegang tot het Pietenhuis kost €2,50, inclusief een bandje waarmee kinderen de hele middag kunnen deelnemen. Ouders worden vriendelijk verzocht om bij hun kinderen te blijven.

Huis van Sinterklaas – Waalwijk

Kom naar het Huis van Sinterklaas in Waalwijk. Een feestelijk en magisch avontuur wacht op jou en je familie. Laat je betoveren door de betoverende sfeer, ontmoet Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten, en geniet van spannende activiteiten. Verken de levendige kamers en dans op de vrolijke muziek.

Het Huis van Sinterklaas is dit jaar open voor gezinnen op zaterdag 25, zondag 26 november, zaterdag 2 en zondag 3 december.

Je kunt tickets bestellen via de website, voor kinderen van 3 t/m 16 jaar €1,50 en vanaf 17 jaar €3,-.

Pietenhuis – Zevenbergen

Na het succes van voorgaande jaren heeft Hoofdpiet van Sinterklaas vernomen dat het Pietenhuis dit jaar 2 dagen lang open zal zijn voor bezoek: op 25 en 26 november. De Pieten, en wellicht ook Sinterklaas zelf, heten jullie van harte welkom in het Pietenhuis van Zevenbergen, gelegen in het museum Heemkundekring Willem van Strijen. Hier hebben ze alle kamers naar eigen smaak ingericht, inclusief een speciaal kantoor voor Sinterklaas.

Kaartverkoop verloopt via de website en geldt op basis van beschikbaarheid. Wees er snel bij!

Pietenhuis Zevenbergen kasteel van sinterklaas Noord Brabant

Sint en Pieten hotel – Vinkel

De Sint en zijn Pieten komen ook dit jaar weer in Molen De Zwaan logeren en wel in het weekend van 25 en 26 november en 2 en 3 december. Openingstijden zijn van 10.00 tot 13.00 uur. Op 26 november is er ook een online bingo, meer informatie hierover volgt nog.

https://www.vinkelsemolen.nl/nieuws/oh-kom-er-eens-kijken

Sint Dorp – Tilburg

Dit jaar opent het SintDorp voor de tweede keer haar deuren. Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen in de slaapkamer van Sinterklaas, de pakjeskamer, de keuken, of zelfs in de stal bij Ozosnel? Dan nodigen we je van harte uit om op 25, 26 november of 2, 3 december naar het SintDorp te komen. En natuurlijk kun je daar ook een foto maken met Sinterklaas en zijn Pieten!

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om zelf pepernoten te bakken die je mee naar huis kunt nemen. Bovendien hebben ze dit jaar een speciale audiotour toegevoegd. Alle kinderen uit Tilburg en omgeving zijn van harte welkom om een bezoek te brengen aan het SintDorp. Tickets zijn binnenkort te verkrijgen via deze site.

Pietenhuis – Oosterhout

Ook in Oosterhout vind je een leuk Pietenhuis. De locatie is nog even geheim, maar zodra het bekend is zal ik het hier laten weten. Bij dit Pietenhuis kun je tal van activiteiten doen, denk aan pepernoten bakken, kleuren met de Piet, glittertattoo’s zetten, op de foto met de Pieten en nog veel meer.

Zodra er meer bekend is zal ik het hier melden.

Het dorp van Sinterklaas – Gemert

In het Boerenbondsmuseum in Gemert is er op 23, 24, 25 en 26 november een heus dorp van Sinterklaas waar zij ook logeren. Zowel kleine als grote gasten krijgen een rondleiding door het dorp door Pieten die graag tijd maken om alles te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een rijmschool, maar ook de pakjesopslag. Naast het interactieve deel zul je ook het mooie museum zien met nostalgische uitstraling.

De entree is €3,75 voor kinderen t/m 12 jaar, voor iedereen vanaf 13 jaar is het €7,50. Tickets zijn erg gewild, dus daarom is er op 6, 7 en 8 november een loting. Zie de website voor meer informatie.

Kasteel van Sinterklaas – Oijen

Op 1, 2 en 3 december 2023 is het weer zo ver! Sinterklaas zal samen met zijn Pieten een heel weekend doorbrengen in dit prachtige kasteeltje in Oijen. Op de binnenplaats is het al erg leuk met muziek, spelletjes en natuurlijk Pieten.

Echter binnen in het kasteel is natuurlijk waarvoor je komt. Je ziet er de slaapkamers, sportkamer, pakjeskamer en verlanglijstjeskamer. Daarna ga je naar de keuken waar pepernoten worden gebakken en als laatste kom je in de grote zaal met daar ook een spectaculaire show inclusief muziek-verrassing.

De kaartverkoop begint op 1 november om middernacht en is beschikbaar via deze website. De toegangsprijs bedraagt € 8,95 per persoon (exclusief € 0,80 servicekosten per bestelling).

Hier vind je nog meer leuke Sinterklaas uitjes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *