Kasteel Bad Bentheim met kinderen

kasteel bad bentheim kinderen

Bad Bentheim is een stadje in Duitsland net over de grens bij Overijssel. Vanuit Klazienaveen, waar ik Elke van Elkeblogt woon, is het zo’n 3 kwartier rijden. Erg dichtbij voor een plaatsje waarvan je het ultieme vakantiegevoel krijgt. Wij wonen aan de grens bij Duitsland en hebben dan ook wel regelmatig uitjes over de grens in Duitsland. Als je net zoals ons een beetje in het schemer in Bad Bentheim aankomt, lijkt het alsof je je een beetje in een sprookje waant. Vanuit het heuvelgebied rijd je het kasteel  zo tegemoet. Een prachtig gezicht.

Kasteel Bad Bentheim

Het kasteel is alles wat je van een kasteel mag verwachten. Je kunt binnen kijken in de kamers en er is veel te zien. Af en toe zijn er kamers waar je op een scherm dingen kunt bekijken of waar dingen worden verteld. Dit is voor het grootste deel ook in het Nederlands te volgen. Net zoals de borden met informatie. Je kunt merken dat dit stadje erg veel Nederlandse toeristen krijgt.

Bekijk de gevangenentoren, ga naar boven en loop over de kasteelmuur en gebruik je fantasie om misschien de vijand al te zien aankomen als je door de glas in lood ramen loopt. Verwacht geen complete rondleiding maar het is leuk om even de geschiedenis te voelen.

kasteel bad bentheim duitsland

Extra informatie kasteel Bentheim

In de Middeleeuwen hielden ze niet echt rekening met de mensen die honderden jaren later het nodig vonden om met autootjes bij het kasteel te komen. De wegen zijn smal en er is weinig parkeerplek dichtbij te vinden. Onderaan het kasteel kun je goed parkeren. Het is wel een stukje naar boven lopen maar het is goed te doen. Ook met een buggy is het redelijk te doen.

Bij de parkeerplaats onderaan het kasteel vind je ook het kasteelpark. Een fijne plek om even doorheen te wandelen. Verderop vind je ook een speeltuin helemaal in de stijl van het kasteel.

Tip: neem een parkeerschijf mee. Bijna op elke parkeerplaats moet je er eentje gebruiken.

De entreeprijzen

Volwassenen betalen €6,50 per persoon, kinderen van 6 t/m 14 jaar betalen €3,50 per persoon en kinderen onder de 6 jaar zijn gratis.

Openingstijden

Van maart tot en met oktober is het kasteel dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. In de maanden november t/m december sluit het kasteel om 17.00 uur.

Het kasteel is slecht gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk

Is het kasteel geschikt voor kinderen?

Wat kinderen betreft ben ik wel eens in een interessanter kasteel geweest, waar bijvoorbeeld allerlei interactieve spelen waren of waar kinderen ook echt ‘riddertje’ mochten spelen. Dat is hier niet. Toch is het bezoeken van dit kasteel vast leuk voor kinderen, zo ook die van ons. Verwacht alleen geen volledig vermaak met speurtochten en spellen.

Daarentegen is het gewoon mooi om je kinderen mee te nemen in de geschiedenis. Kinderen kunnen buiten lekker rondrennen en vinden het vast geweldig om boven op de kasteelmuren te wandelen. Je kunt kijken in de kamers, een harnas bekijken van een ridder en met papa en mama gave foto’s maken bij het kasteel. Het kasteel is werkelijk een plaatje.

kasteel bad bentheim met kinderen

Tip: Elk jaar in het voorjaar heb je op het kasteel ‘Het Ridderfestival’. Op het kasteel vind je dan een heel tentendorp vol ridders, jongleurs, ambachtslieden, handelaren en nog veel meer met vermaak voor jong en oud.

Meer tips in en om Bad Bentheim

Bad Bentheim staat dan wel bekend om zijn kasteel, het is zeker niet het enige wat je er kan doen. De omgeving is toeristisch en je kunt er met je kinderen genoeg doen

  • Badepark Bad Bentheim – In Bad Bentheim zelf zit een prachtig familiebad met sauna, een buitenbad en wellness.
  • Tierpark Nordhorn – Op zo’n kwartiertje rijden vanaf Bad Bentheim zit een ontzettend leuk dierentuin.
  • Erlebnispark Emsflower – Houd je van planten? Dan is dit de plek om naar toe te gaan. Het Erlebebnispark Emsflower biedt een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. De kwekerij zit op zo’n 15 minuten rijden.

Op deze pagina vind je nog meer leuke uitjes met kinderen.