Door de bomen het bos weer zien met de Kärcher heggenschaar

heggenschaar Kärcher

In onze tuin hebben we maar weinig groen. Het groen wat we wél hebben groeit echter als kool. De heg tussen ons en de buren steekt aan alle kanten uit en de planten in onze voortuin zijn inmiddels zo groot gegroeid dat we vanuit onze woonkamer amper op straat kunnen kijken. Hoog tijd dus om met een heggenschaar daar korte metten mee te maken. Letterlijk.

Slechte ervaringen met een heggenschaar

We hebben al eens eerder een heggenschaar gehad. Of nou ja, geleend dan van mijn vader. Maar daar waren we niet zo blij mee. Dat was namelijk een heggenschaar met snoer en dat is me toch een partijtje onhandig. Je moet continu rekening houden met de snoer. Want voor je het weet snoei je er zo doorheen. En ja, dat gebeurd. Ik noem verder geen namen… Ik was dus erg blij toen we van Kärcher de HGE Battery 18-50 heggenschaar ontvingen om te reviewen.

Waarom de Kärcher HGE Battery 18-50 heggenschaar?

Deze Kärcher heggenschaar heeft een aantal hele fijne pluspunten. Deze claimen ze op hun site maar heb ik zelf ook ondervonden.

Geen snoer die je kunt doorsnijden. Je kunt overal heen lopen zonder na te denken of je snoer niet in de weg zit. En of hij wel lang genoeg is.

Makkelijk te bedienen. Normaal laat ik dit soort dingen aan mijn man over. Maar dit apparaat is echt zo handig te bedienen en heeft ook nog een veiligheidscircuit doordat je met beide handen het apparaat aan moet zetten. Klinkt onhandig en de eerste keer dat je hem aan wilt zetten (zonder gebruiksaanwijzingen te lezen) snap je het de eerste seconden niet. Maar eenmaal duidelijk hoe het werkt is het alleen maar fijn. Deze veiligheidsfunctie zorgt ervoor dat je niet onbedoeld je heggenschaar start.

Ook voor dikkere takken. Met deze heggenschaar ga je zo door de coniferen heen. Maar het fijne is dat je ook dikkere takken kunt snoeien. In onze voortuin staan toch een aantal grote planten met hele dikke takken en ook dat ging met weinig moeite door.

Ergonomisch ontworpen greep. Deze Kärcher heggenschaar heeft een 180 graden roterende handgreep welke voorkomt dat je armen en schouders moe worden in verschillende werkposities. Zoals bij het maken van verticale zaadsneden.

Lees ook: Review van de Kärcher weed remover

Voor en na

Natuurlijk laat ik jullie ook zien wat het resultaat is in onze tuin. In ieder geval bij onze heg. Want op het moment dat we aan de voortuin begonnen was de batterij van mijn telefoon leeg. Overigens is de voortuin nog lang niet klaar dus ik kan later nog wel eens daar wat van laten zien.

Zo zag de heg er eerst uit. Aan de bovenkant en zijkant staken allerlei takken uit.
Hier zie je dat we al flink bezig zijn geweest.
En hier is de heg weer netjes. Het had beter gekund maar dit was de eerste poging. Trots op het resultaat!

Na het mooie en goede resultaat in onze tuin heeft mijn vader ook nog de heggenschaar geleend. Ook hij was er erg tevreden over. Wel zijn we blij dat we meerdere accu’s hebben want wanneer je zo’n heg wilt doen en ook nog andere dingen wilt snoeien dan heb je of geduld nodig of dus een tweede accu. 

Hoe zit het met jouw tuin? Heb je ook zo’n heg of misschien wel bepaalde planten in de tuin die wildgroeien die gesnoeid mogen worden?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *