Karbonades uit de slowcooker

karbonades uit de slowcooker

Hier in huis eten we niet zo snel karbonades. Waarom weet ik eigenlijk niet, maar het staat vrijwel nooit op het boodschappenlijstje. Daar brengt dit recept van karbonades uit de slowcooker wel verandering in! Met de juiste ingrediënten en na zo’n 6 uur in de slowcooker (korter kan ook!) heb je echt overheerlijke karbonades!

Nadat ik karbonades in de aanbieding kocht besloot ik ze klaar te maken in de slowcooker. Dit omdat ik er zo geen omkijken naar had en omdat vlees slowcooken eigenlijk altijd heel erg lekker is.

Karbonade slowcooker recept

Om eerlijk te zijn doe ik altijd maar wat als het gaat om het gebruiken van de slowcooker. Ik bekijk wel enkele recepten om te zien wat anderen doen, maar negen van de tien keer vind ik dat ze vaak teveel ingrediënten gebruiken of dingen die ik niet in huis heb.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarom besloot ik om zelf maar wat uit te proberen en dat heeft heel goed uitgepakt, gelukkig maar! Hieronder het recept voor karbonades uit de slowcooker.

Ingrediënten voor karbonades uit de slowcooker

  • 700 – 900 gram karbonades
  • Sojasaus
  • Honing
  • Sambal
  • Paprikapoeder

Ik heb echt heel weinig ingrediënten gebruikt om de karbonade klaar te maken. Omdat de sojasaus al erg veel zout bevat heb ik deze niet nog extra toegevoegd. Ook vond ik peper niet nodig omdat er al pepers door de sambal zitten.

Wel heb ik onderin de slowcooker een bedje van uien gelegd maar eigenlijk is dat voor de smaak niet perse nodig.

Op zoek naar meer slowcooker recepten? Hier vind je maar liefst 2 e-books boordevol recepten!

Zo maak je de karbonade klaar

Je bestrooid de karbonades aan beide kanten met paprikapoeder en kunt deze eventueel nog insmeren om er goed voor te zorgen dat het in het vlees trekt. Dan laat je de karbonades minimaal een half uur staan voordat je ze in de slowcooker legt.

Je giet wat sojasaus in een kom, ik moet toegeven dat ik niks afgemeten heb. Er zat nog ongeveer 50 ml aan sojasaus in het flesje en na het gieten was hij leeg. Daarna deed ik de honing erbij. Ik gok dat het zo’n 2-3 eetlepels waren. Even goed mengen voordat je de sambal erbij doet. Wij houden van pittig dus er gingen zeker 2-3 theelepels in.

karbonades slowcooker recept

Nogmaals goed mengen en zodra alles goed gemengd is kun je het mengsel bij de karbonades voegen. Deksel op de slowcooker, stand op low en dan zo’n 6 uur laten pruttelen. Ik moet toegeven dat het bij ons zo’n 6,5 uur werd en de karbonades in stukken uit de pan gehaald werden. Het was bijna pulled pork in plaats van een karbonade dus ik gok dat je hem ook een stuk korter erin kunt doen. Ik zou wel ongeveer 4-5 uur aanhouden.

Dit vind je ook lekker: kippenbouten uit de slowcooker!