Kantoor op (de donkere) zolder

In de (bijna) vier jaar dat we hier in dit huis wonen is de zolder eigenlijk altijd een rommelzolder geweest. Echter is hier sinds kort verandering in gekomen. Oké ik geef toe; het is nog steeds grotendeels wel een rommelzolder, maar voor een klein deel is het nu ook mijn kantoor. Een best saai kantoor, want het is donker op zolder! -samenwerking-

Donkere dagen

Ik vind de herfst eigenlijk best wel leuk, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Onder andere de regen natuurlijk, maar ook de donkere dagen. Ik kom moeilijker uit bed omdat het nog donker is buiten en ons huis is ook amper licht te maken. Dat is best lastig wanneer je product foto’s wilt maken of leuke lichte foto’s van je kinderen.

Kantoor op zolder

Mijn kantoor is eigenlijk altijd aan de eettafel geweest, echter zorgt dit er dus voor dat we bijna niet aan die eettafel eten. Dus er moest een echt kantoor komen. Of in ieder geval ergens een bureau met een stoel. Maar waar kon ik die in hemelsnaam kwijt? Alle slaapkamers zijn bezet, in de woonkamer is ook geen ruimte meer en een schuur of garage hebben we niet.

Bol AlgemeenBol Algemeen

En toen kwam opeens de zolder in me op. Daar had ik in eerste instantie niet aan gedacht aangezien deze vol spullen staat, koud is en donker. Maar goed, had ik een andere keus? Eigenlijk niet. Dus we zochten een boel spullen uit, zetten de dingen wat logischer neer en tadaaaa.. daar was opeens plek voor een bureau!

Meer licht

Aangezien we op zolder slechts één klein raampje hebben bij de trap moet ik het hebben van kunstlicht. Nou hebben we wel een lamp hangen boven, maar dit is eigenlijk niet genoeg. Gelukkig had ik in de woonkamer nog een mooie vloerlamp staan waar eigenlijk geen plek meer voor was. Deze heb ik dus nu boven neer gezet. Nog even wat fijne LED lampen bestellen bij lampdirect.nl en het kantoor is klaar om aan de slag te gaan.

Aangezien mijn kantoor nog niet af is qua aankleding nu nog even geen kantoor-tour, maar ik beloof jullie dat zodra hij klaar is die er wel komt!

5 reacties op “Kantoor op (de donkere) zolder

  • Dit zal vast een samenwerking zijn, maar er zijn tegenwoordig ook lichtpanelen (bijv bij IKEA) te koop waardoor het haast lijkt alsof je daglicht hebt.
    Een donkere ruimte lijkt me niet heel productief, dan heb je niet echt zin om daar te gaan zitten, toch?

    • Er staat toch ook dat het een samenwerking is 😉 Maar dat is niet de insteek van het artikel verder. En het klopt dat een donkere ruimte niet echt het fijnste is, maar ik wilde graag mijn eettafel terug 😉

Reageren is niet mogelijk.