Kamperen op camping De Achterste Hoef

De afgelopen twee weken was het meivakantie. De eerste week hadden mijn man en kinderen vrij en ik nog niet, maar vanaf zaterdag 8 mei had ook ik vakantie. Die dag zijn we dan ook direct de tent gaan opzetten op camping De Achterste Hoef. Vorig jaar werd ik namelijk al uitgenodigd om daar een paar dagen te komen kamperen, echter doordat het sanitair toen niet open was ging het niet door. Dit jaar konden we gelukkig wel.

Dag van aankomst

We kregen van Kampeerspullenverhuur een ophaalpakket mee. Met daarin dus onder andere een tent, vast bed voor mijn man en mij, een keukenblok, tafel & stoelen en nog veel meer. Alles wat je nodig hebt om relaxt en luxe te kunnen kamperen. We konden op zaterdag vanaf 13 uur de tent op ‘onze plek’ neerzetten. Deze plek kun je bij het reserveren gewoon zelf uitkiezen. We besloten om niet bij het meer onze tent neer te zetten omdat de jongste niet kan zwemmen. En ik hem anders continu in de gaten moest houden.

We kozen dus voor een mooie grote plek op veld A(ap) vlakbij het zwembad, een grote speeltuin, het terras en de alpaca’s. Echt een ideale ligging zo. Terwijl mijn man en vader samen de tent opzetten liep ik een rondje met de kinderen over de camping. Het miezerde een beetje maar dat deed niets af aan het enthousiasme van die twee. De camping is groot, maar toch voelt het niet zo. Er is heel veel groen, er zijn veel speeltuintjes zowel klein als groot en ook zijn er vier grote sanitair gebouwen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lees ook: Kamperen met kinderen – onze ervaring

Na ons rondje camping kwamen we terug op de plek en stond de tent, inclusief luifel en al het andere al helemaal klaar. Ik hoefde alleen nog even de slaapzakken uit te rollen, het kleed voor de tent neer te leggen en het was af. Ook besloot ik om eindelijk eens in ons welkomstpakketje te kijken die we gekregen hadden van de camping. Daar zaten namelijk hele handige folders en informatie boekjes in. En ook heerlijke biertjes van De Bolle Brouwketel, een doosje Squitos voor tegen de muggen, een rolletje mentor en natuurlijk de befaamde tattoos van de camping zelf.

De eerste dagen

De eerste dagen stonden we eigenlijk helemaal alleen op het veld. Er stond wel een andere caravan, maar die mensen waren er eigenlijk nooit. Toch stoorde dat ons niet. Het zorgde ervoor dat de kinderen heel veel ruimte hadden om te spelen. Er kwamen ook regelmatig andere kinderen spelen op het veld. En als ouders zijnde was die rust ook wel lekker. Daarnaast kwamen er altijd wel mensen langs lopen dus we hadden genoeg om te bekijken.

Moederdagbrunch

Op zondag was het natuurlijk Moederdag en dus had ik een speciale brunch besteld bij het restaurant. Eigenlijk had ik helemaal niet gekeken naar wat erbij zou zitten, ik wilde gewoon iets speciaals doen. Voor mezelf. En de rest. Mijn man ging de brunch ophalen en toen hij terug kwam met alle dozen schrok ik toch wel een beetje. Wat veel! Hij kwam echt met een aantal grote dozen aan en er zat zoveel bij en in. Salades, soep, broodjes, fruit, divers beleg, echt niet normaal veel. We kregen het dan ook niet in één keer op en hebben later nogmaals ervan gegeten. Heerlijk!

Dit was de inhoud van slechts één doos. Zo hadden we er nog vier of vijf.

Speeltuin

Aangezien de speeltuin vlakbij was mocht onze dochter daar alleen naartoe. Echter wilde onze zoon dat ook. Wat ik begrijp want alles wat zijn grote zus doet is interessant. Plus anders had hij niemand om mee te spelen. Meestal liepen mijn man of ik dan maar mee naar de speeltuin. Maar soms lieten we hem dan met zijn zus mee lopen. Wel hield ik dan in de gaten of het allemaal goed ging, of hij goed aan de kant ging wanneer er stapvoets een auto aan kwam of als er mensen fietsen. En dat deed hij eigenlijk allemaal erg goed.

Met Hemelvaart op de camping

Vanaf dinsdagavond kwamen er meer kampeerders op ons veldje staan. Zowel wij als de kinderen vonden dit erg prettig, want rust is fijn maar aanspraak toch ook wel. We zijn nu eenmaal sociale dieren en dat is dan ook wel de reden om naar een camping te gaan. En woensdag stond het hele veld dan ook vol. Het leuk was dat onze directe buren en overburen allemaal Brabanders waren die uit de buurt komen. Dat schept toch wel een band. Plus onze overburen hadden een meisje van bijna 4 bij dus Milo (en Fay) konden hun geluk niet op!

Het wisselvallige weer

Voorafgaand aan de week zag het weer er echt troosteloos uit. De temperaturen zouden prima zijn tussen de 16 en 20 graden. Maar wel elke dag regen. Achteraf gezien hebben we juist erg veel zon gehad en maar heel weinig regen. Natuurlijk viel er af en toe een bui maar langer dan 30 minuten na elkaar regende het niet. We hebben elke maaltijd (ontbijt lunch en avondeten) gewoon lekker buiten kunnen zitten. Soms met een extra trui of een dunne jas aan, maar vaak ook gewoon zonder.

En als het dan regende en we even naar binnen moesten was dat ook geen ramp. De tent is erg ruim van binnen en we hadden ook genoeg meegenomen om te doen als het regende. Zo hadden we spelletjes bij zoals Halli Galli, Uno en Dobble. Maar ook hadden we tekenblaadjes, stickers en stiften bij. En natuurlijk ook de tablet waar we wat filmpjes op hadden gedownload en de Nintendo Switch.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien schoven we gewoon de luchtbedden van de kinderen onder ons bed en zo hadden we echt mega veel ruimte. Als het nodig was geweest dan hadden we zelfs de stoelen en de tafel binnen kunnen zetten. Gelukkig was dit uiteindelijk niet nodig.

Nog even over De Achterste Hoef

Het grappige is dat we deze vakantie eigenlijk amper de camping af zijn geweest. Normaal gesproken ondernemen we tijdens een vakantie allerlei dingen en zijn we minimaal de helft van de tijd van de camping af. Dit keer besloten we om gewoon lekker op de camping te blijven. We gingen alleen de camping af om boodschappen te doen en hebben ook twee keer thuis geslapen. Dat thuis slapen kwam vooral omdat ik heel licht slaap en echt elk geluidje hoor. Dus ook ons zoontje die meerdere keren per nacht wakker wordt. Ik wilde niet na de vakantie brak zijn van het weinig slapen dus op donderdag en vrijdag sliepen we thuis en gingen we al vroeg in de ochtend weer terug naar de camping.

Het meer

Naast een binnen- en buitenzwembad ligt er ook een groot zwemmeer op de camping. Voor ons was het slechts 10 minuten lopen dus we zijn er ook regelmatig heen gegaan. Dit meer is echt hartstikke leuk voor kinderen want naast dat er een geheel vernieuwd speeltoestel op het ‘strand’ staat kun je dus ook lekker het water in. Er staat een grote glijbaan in het water, er ligt een vlot waarmee je kunt spelen en sowieso water en zand zorgt altijd voor veel plezier. Wij hebben zelfs het idee om in de zomer een keer als dag-bezoeker naar de camping te gaan puur voor het meer.

Verder zijn we gewoon lekker veel bij de tent geweest terwijl de kinderen voor de tent speelden, of lekker op pad gingen met hun driewieler en rolschaatsen. Ook zijn ze veel in de speeltuin geweest en hebben we tot twee keer toe op het terras gezeten.

Take away op de camping

Normaal gesproken kun je vrijwel de gehele dag in het restaurant en op het terras terecht. Echter door alle maatregelen kon je nu alleen tussen 12 en 18 uur op het terras zitten (en eten). Dat hebben we ook twee keer gedaan, maar voor het avondeten is dat natuurlijk niet handig. Gelukkig kun je dus ook take away bestellen via de website van de camping. Ook dit hebben we twee keer gedaan. Ten eerste omdat het makkelijk is. Ten tweede omdat ik gewoon niet altijd zin had om te koken. Ten derde omdat het erg lekker is en ten vierde omdat de prijs/kwaliteit/hoeveelheid verhouding echt top is.

Alleen al door de Moederdagbrunch wisten wij gewoon dat het een echte aanrader is om eten te bestellen. En wanneer je op vakantie bent dan wil je toch ook wel echt genieten. Koken hebben we overigens ook wel gedaan, maar we hebben het onszelf heel erg makkelijk gemaakt afgelopen week.

Animatie op de camping

En als laatste (maar niet de minste) de animatie. Ik moet zeggen dat wij zelf (de kinderen dus) maar heel weinig met activiteiten hebben meegedaan. Niet omdat er niets was maar omdat we de tijd vaak vergaten. Er werd juist veel leuks georganiseerd en ook heb je een soort spelotheek op de camping waar je spelletjes kunt lenen, maar ook knutselspullen en zelfs speurtochten kunt afhalen. Ook werden er sport activiteiten georganiseerd en meer.

Daarnaast was er elke avond om 19 uur een soort theater plus mini disco. Mijn kinderen zijn vrijwel elke avond erheen gegaan want ze vonden het zo ontzettend leuk. We zijn wel wat mini disco’s gewend, maar juist de combinatie met het toneel eromheen was geweldig. Beide kinderen lagen continu in een scheur om alle grapjes en gekke dingen van onder andere Koen Kampioen en Luie Laura. En ook Zoef kwam regelmatig zijn vossen-neus laten zien en dat was natuurlijk ook dikke feest.

Top vakantie

Al met al hebben wij dus echt een topvakantie gehad. Zowel de kinderen als wij ouders. En dat lag voor een groot deel aan de camping zelf en natuurlijk onze fijne accommodatie. We zijn nu al voor de derde keer met een tent van kampeerspullenverhuur weg geweest en dat doen we niet zomaar natuurlijk. Ook de camping bevalt ons enorm goed en we zien onszelf er zeker nog wel eens terug komen!