Kamperen in een Pipowagen

Ben je nog op zoek naar een leuk vakantieadresje voor een paar dagen of wellicht voor een week of langer, dan heb ik een hele leuke tip voor je. Namelijk de Pipowagen camping. Dit is een mini-camping met vier Pipowagens, maar je kunt er ook met je eigen camper/caravan of tent verblijven. De camping is gelegen in het mooiste plekje van Brabant, namelijk Someren-Heide, tussen de Peel en de Kempen. 

De Pipowagen camping wordt beheert door Twan en Jacqueline Bouwmans, die samen met hun drie kinderen ook in het dorp wonen. Ze zijn in 2013 vol enthousiasme gestart met deze camping die ook nog eens rolstoel toegankelijk is. Bovendien hebben ze een prachtig stukje bos erbij waar kinderen volop kunnen spelen en zelf hutten kunnen bouwen.

De verschillende pipowagens

Er zijn momenteel vier Pipowagens op de camping.

Bol AlgemeenBol Algemeen
  • Pipowagen Viooltje is een twee persoons wagen met een romantische bedstee, klein keukentje en een elektrisch kacheltje voor de koudere dagen. Deze wagen is ideaal voor een romantisch weekendje weg bijvoorbeeld.
  • Pipowagen Madeliefje is geschikt voor vier personen en heeft een romantische bedstee voor twee personen en een slaapbank voor twee personen. Daarnaast is het keukentje ook goed ingericht en is de wagen Oud Hollands ingericht.

IMG_3113

  • Dan Juffertje in ’t groen, een wagen voor maar liefst zes personen en rolstoelvriendelijk. Juffertje heeft twee keer een 2-persoons bedstede en een aparte slaapkamer met twee losse bedden. Daarnaast heeft deze wagen een eigen toilet met wastafel, die ook geheel rolstoel toegankelijk is.
  • Als laatste nog Pipowagen Ridderspoor, een drie persoons wagen met twee losse bedden en een hoogslaper. Volledig ingericht in, je raadt het misschien al, een ridderthema! Ook heeft deze Pipowagen een kleine zithoek, klein keukentje en een royale veranda.

De Pipowagen camping

Wil je liever met je eigen camper, caravan of tent op een camping staan dan is dit ook mogelijk. De camping heeft namelijk nog acht extra plekken gecreëerd speciaal hiervoor. Ook is er voor op de parkeerplaats nog een aparte Camperplek speciaal voor de doortrekkende kampeerders. Daarnaast heeft de camping ruim verharde paden en ook de sanitaire ruimte is van alle gemakken voorzien. Er zijn kippen aanwezig op de camping waarbij je zelf een eitje mag rapen en opeten. Ook zijn er konijntjes om te knuffelen en kun je ezels borstelen.

Ook is er een knusse huiskamertent op de camping. Daar vind je een grote kast met boeken, tijdschriften en spelletjes dus ook met slecht weer kun je er genoeg doen. De camping is een ideale plek om lekker te luieren terwijl de kinderen heerlijk spelen in het speelbos. Ze vermaken zich vast met de grote zandbak, de waterpomp waar ze lekker kunnen kliederen met water of tijdens het hutten bouwen. Er is zelfs een kampvuurplaats waar je lekker je eigen marshmallows kunt roosteren of gewoon heerlijk omheen kunt zitten in de avonduren.

IMG_3121

Enthousiast geraakt? Kijk dan zeker even op de website van Pipowagen camping voor meer informatie en de actuele tarieven.

13 reacties op “Kamperen in een Pipowagen

Reageren is niet mogelijk.