Kabouterpad wandelen Nationaal park De Groote Peel

Het is de week van het bos. Wist ik ook niet hoor. Maar ik las het toevallig afgelopen weekend net nadat wij uit de bossen kwamen. Hier in het zuiden was het echt een geweldige mooi herfstweekend met zo’n 19 – 23 graden. Perfect weer dus ook om een boswandeling te maken. Wij besloten om het kabouterpad in het Nationaal park De Groote Peel te wandelen.

In eerste instantie was ons missie het verzamelen van kastanjes en mooie bladeren. Maar onze simpele boswandeling werd al snel omgetoverd tot een groot kabouterfeest…

Nationaal park De Groote Peel

Ik schaam me bijna om het te zeggen maar in de zes jaar dat we hier nu wonen zijn we nog nooit naar (het kabouterpad van) Nationaal Park De Groote Peel geweest. En dat terwijl het op nog geen 15 minuten rijden van ons vandaan is. Zonde weet ik nu, want ondanks dat we slechts een klein deel hebben gezien is het daar echt prachtig.

Bol AlgemeenBol Algemeen

We besloten (of ja, ik eigenlijk) om op zondag lekker te gaan wandelen. Fay nam een tasje mee zodat we eikels en kastanjes konden verzamelen. Maar daar kwam uiteindelijk helemaal niets van terecht.

Kabouterpad vanuit Buitencentrum De Pelen (De Groote Peel)

We reden naar het Buitencentrum De Pelen waar we informatie wilden inwinnen over wandelroutes. Echter zagen we bij aankomst dat er die dag een kabouterfeest op het kabouterpad was. Wat een verrassing! Deze begon om 11 uur en raad eens hoe laat het op dat moment was? Juist!

Eenmaal binnen kochten we een kaartje voor het feest en kreeg onze dame een kaboutermuts, stickers en een kabouter speldje. Langs het (alternatieve) kabouterpad stonden op allerlei plekken grote kabouters. En overal was wel weer iets anders te zien en te doen. Bij de eerste kabouter kregen de kinderen een rode kabouterneus en wangetjes. Ook werd verteld dat de kabouters door een betovering nu groot waren en dat ze ’s nachts om 12 uur weer kleine kaboutertjes werden.

Nationaal park De Groote Peel
kabouterpad wandelen

Niets anders dan dolblije snoetjes

Ik kon niets anders dan genieten van beide dolblije snoetjes. Sowieso waren beide kinderen blij want ze mochten hun nieuwe laarzen aan. En dan ook nog als kaboutertjes op zoek gaan naar paddenstoelen en andere kabouters.

kabouterpad en kabouterfeest de groote peel

Onze kleine man mocht ook een groot deel “zelf lopen”. Dat dit met vooral veel vallen en opstaan gebeurde boeide hem helemaal niet. Meneer was aan het eind van de wandeling meer zwart dan iets anders. Maar wat een lol heeft hij gehad. Net zoals zijn grote zus die hem graag mee op sleeptouw nam en hem al het moois van de bossen liet zien. Vooral alle verschillende paddenstoelen en de kabouterhuisjes waren erg in trek bij beide kinderen.

kabouterpad de groote peel
Kabouterpad Nationaal park De Groote Peel
Kabouterpad Nationaal park De Groote Peel

Verschillende activiteiten langs de route

Langs het kabouterpad waren allerlei activiteiten ter ere van het kabouterfeest. Zo stonden er kaboutermuzikanten langs het pad die de leukste kinderliedjes speelden. Er waren kabouters waarbij je met krijt een mooie egel kon kleuren en beplakken met blaadjes. Er was een klets-kabouter die mooie verhalen vertelde. En er was zelfs een kabouter die een slak op haar arm had die je kon bekijken. Daar kreeg je overigens ook nog lekker te drinken en wat gezonds te eten.

Fay mocht ook een van de kabouters meehelpen met het maken van een cirkel rondom paddenstoelen. Dit is speciaal voor de kabouter kindjes want zij weten zo welke paddenstoelen wel eetbaar zijn en welke niet. Dochterlief voelde zich erg vereerd dat ze mocht helpen…

Kabouterpad Nationaal park De Groote Peel Limburg
kabouterpad noord limburg
kabouterpad de groote peel limburg

Aan alles komt een einde…

Dus ook aan het kabouterpad. Alhoewel we het kabouterpad helemaal afgelopen hadden konden we wel nog even verder de natuur in. Zo kwamen we ook bij het mooie ven wat je helemaal bovenaan de blog ziet. Normaliter zie je die boomstammen niet zo boven het water, maar er is zo weinig regen gevallen de laatste tijd dat het water heel laag staat. Eigenlijk helemaal niet goed, maar leverde wel een mooi plaatje op.

Nadat we nog een mooie trap van paddenstoelen zagen én een specht werd het tijd om weer richting huis te gaan. Wat een fijne wandeling en mooi natuurgebied. Hier komen we snel terug!

boswandeling kabouterpad limburg

1 reactie op “Kabouterpad wandelen Nationaal park De Groote Peel

  • Wat ontzettend leuk, zeg!

    Trouwens nog een kleine opmerking: jouw bio die onder de artikelen verschijnt verdient volgens mij wel een update? Een peutermeisje en pasgeboren zoontje zijn het al niet meer 😉

Reageren is niet mogelijk.