Zelf kaarsen versieren met wax pennen van de Action

Mijn schoonmoeder was bijna jarig en ik was op zoek naar een leuk cadeau idee. Het leukste vind ik zelf om iets te geven wat de kinderen hebben gemaakt of aan mee hebben gewerkt. Dus toen ik bij de Action hele leuke wax pennen tegen kwam om zelf kaarsen mee te versieren kon ik ze niet laten liggen. Want wil je echt een gepersonaliseerd cadeau dan is het natuurlijk het leukste om echt zelf iets te maken. In deze blog vertel ik je meer over de wax pennen en het zelf versieren van kaarsen.

Gepersonaliseerd cadeau

Ik vind een gepersonaliseerd cadeau geven altijd het leukste. Soms is het een uitje, zoals bijvoorbeeld een high tea of een middagje shoppen. En een andere keer geef ik bijvoorbeeld een mooie grote canvas met een foto van de kinderen erop. Toch blijft het altijd een ding om weer iets nieuws te bedenken. Vooral omdat er zoveel momenten zijn waarop je een cadeau wilt geven. Denk aan een verjaardag, Moederdag, trouwjubileum, Kerst, enzovoort. Het bedenken van iets unieks en leuks wordt dan toch weer een uitdaging.

Gelukkig kwam ik dus die wax pennen van de Action tegen en bedacht ik dit leuke gepersonaliseerde cadeau. Het wordt natuurlijk nog persoonlijk met zelf kaarsen maken. Dan heb je alles helemaal zelf gedaan en gemaakt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zelf kaarsen versieren met wax pennen van Action

Zelf kaarsen maken ging me op dat moment nog even te ver. Dus ik besloot om een drietal kaarsen te kopen bij de Action en daarbij een leuke houten schijf om de kaarsen op te zetten. De kinderen kregen van mij allebei een grote witte kaars en de wax pennen kwamen in het midden te liggen zodat iedereen erbij kon. Bij onze Action waren er twee verschillende doosjes, maar er zijn er eigenlijk drie. Wel overlappen bepaalde kleuren elkaar zoals het goud. Maar aangezien bij ons in een van de doosje de gouden wax pen niet meer goed was kwam dat wel goed uit.

Het versieren van de kaarsen met de wax pennen is nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Je moet namelijk echt heel voorzichtig en secuur zijn wil je niet te hard knijpen in de pen. Anders komt er een te dikke klodder uit. Toch lukte het mijn kinderen, van acht en vijf, om er iets moois van te maken. Ze wilden allebei hun eigen naam op de kaars en daaromheen nog wat moois versierd. Mijn dochter maakte alvast een kaars voor tijdens de kerstdagen door er een kerstboom op te tekenen. En mijn zoontje wilde een gezicht tekenen.

Na het versieren moet de wax wel minimaal 24 uur drogen dus houd daar rekening mee tijdens het versieren van de kaars. Om het jezelf makkelijk te maken kun je ook eerst de ene kant doen (zodat je hem neer kunt leggen) en na 24 uur de andere kant. Wij hadden de tijd echter niet omdat we slechts anderhalve dag voor de verjaardag begonnen met versieren van de kaarsen.

Extra versiertip voor het zelf versieren van kaarsen

Nadat het tekenen en versieren van de kaarsen erg leuk gedaan was, maar wel moeizaam ging ben ik gaan nadenken hierover. En ik ontdekte een veel fijnere versiertip voor deze waxpennen. De waxpennen zelf zijn namelijk best moeilijk te hanteren omdat je erin moet knijpen. Knijp je te hard dan komt er teveel uit, knijp je te zacht komt er bijna niks uit. Daarom is het slim om wat van die wax op een blad te knijpen en met wattenstaafjes in de wax te dippen. Met de wattenstaafjes kan je dan gaan tekenen, schrijven of dotten op de kaars. Op die manier heb je veel meer controle erover en wordt het helemaal een kunstwerk!

2 reacties op “Zelf kaarsen versieren met wax pennen van de Action

Reageren is niet mogelijk.