Jul en Julia Zomerweken bij Kinderpretpark Julianatoren

Onze kinderen zijn dol op Jul en Julia. Dat zijn de twee muizen die in Kinderpretpark Julianatoren wonen. Al wonen we er bijna twee uur rijden vandaan, we zijn er toch al regelmatig geweest. En niet alleen omdat we regelmatig uitgenodigd worden. Maar omdat het ook gewoon echt een leuk park is voor de wat jongere kinderen. Daarnaast werken ze telkens weer met thema’s waardoor elk bezoek weer anders is. Zo zijn de Jul en Julia Zomerweken vanaf 8 juli tot en met 1 september.

Jul en Julia Zomerweken

Tijdens de Jul & Julia Zomerweken zijn er weer verschillende leuke shows te zien, geheel aangepast aan het thema natuurlijk. In het theater is de grote parkshow ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’ te zien. En daarnaast zijn er ook nog de Jul’s Wild West Show, de Limbodansshop van meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow te zien. Het muizen tweetal opent het park zelfs in stijl.

Daarnaast is ook nog op een aantal zaterdagen (27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus) het park langer geopend dan normaal. Op die dagen geniet je tot 8 uur ’s avonds van de zomerse sferen in het pretpark. Plus Mevrouw Suikerspin gaat Live koken met apparatuur van Inventum.

Kinderpretpark Julianatoren

Er stond bij ons al een bezoekje aan het park op de planning toen ik een uitnodiging ontving. In eerste instantie zou ik samen met de kinderen en mijn schoonmoeder gaan. Maar door weersomstandigheden ging dit niet door en weken we uit naar afgelopen zondag. Dit keer ‘gewoon’ samen met mijn man. De weersvoorspelling was erg goed maar bleek achteraf gewoon totaal niet te kloppen. Het zou namelijk droog blijven maar het heeft best wat geregend.

Er waren er meer die zo over dachten, want het bleek al behoorlijk druk toen wij aankwamen. De hele parkeerplaats stond al bijna vol. Gelukkig heeft het park ook nog een andere parkeerplaats waarbij je met een heuse Jul of Julia bus naar het kinderpretpark wordt gebracht. Ideaal.

Openingsshow

Voordat het park opent treden de twee muizen al op. Voorheen was dat nog op een groot podium net na de ingang. Maar door de komst van de nieuwe attractie De Hoge Hoed is dit podium naar achterin het park verplaatst. Nu vindt het optreden dus plaats op een andere plek waardoor het al vrij snel niet goed meer te zien is. Onze dochter kon op de schouders van papa toch nog een blik werpen. Maar ons zoontje kon dus niets zien. Veel te veel grote mensen die ervoor stonden.

Parkshow ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’

Tijdens elk bezoekje nemen wij een kijkje bij de grote parkshow in het theater. Aangezien we dit keer plannen hadden voor later op de middag besloten we direct bij de eerste show te gaan kijken. En maar goed ook, want zodra we binnen waren begon het flink te regenen. De kinderwagen, die niet mee naar binnen kon/mocht, was naderhand kletsnat. Helaas kon je hem daar nergens onder neer zetten. Eventueel een verbeterpuntje voor het park. Het zal namelijk vaker regenen gok ik zo.

De show zelf was weer geweldig. Vol met vooral heel veel liedjes zaten beide kinderen ademloos te kijken. Onze dochter durft nooit ter plekke mee te doen met de dansjes, maar naderhand heeft ze alle dansjes nog veelvuldig na gedaan. De kleinste was vooral onder de indruk van Julia. Ik geloof dat hij stiekem verliefd is…

Andere shows en attracties

Normaal gesproken blijven wij vrijwel de hele dag. Dit keer hadden we echter andere plannen dus hebben we de andere shows niet gezien. Je zou eigenlijk alleen al met de shows een hele dag kunnen invullen. Onze dochter had ook graag Cas de Ranger gezien maar die is er pas vanaf 29 juli. Dat vond ze wel heel erg jammer.

Gelukkig was ze alweer snel vergeten dat Cas de Ranger er niet was want ze vermaakte zich prima met alle attracties. Zo vindt ze het geweldig om in de helicopters te gaan (daar heeft ze wel erg lang moeten wachten), maar ook de Brandweer auto’s, de paarden in het wilde westen en de Dino’s behoren tot haar favorieten. Ze durft ook nog niet in de kinderachtbaan. Wat ik dan weer jammer vind want ik was er graag in geweest. Alleen in mijn eentje vind ik dat een beetje gek haha. Wellicht dat ze een volgende keer durft.

Eten en drinken

Wat betreft eten en drinken is er genoeg keus in het park. Zo heb je een cafetaria, hamburgerkiosk, poffertjestent en een Oosterse Toko. Wel moet ik zeggen dat er maar weinig echt gezonds is. En als je dan gezond wilt doen en bijvoorbeeld een stuk fruit wilt kopen betaal je best veel. Tenminste, ik vind €1.10 voor een appel behoorlijk aan de prijs.

Wat wel erg leuk is, is dat je bij de poffertjeskraam een bordje van een van je helden erbij krijgt. En dat je ook een kidsbox bij de cafetaria kunt kopen waar dan ook weer iets in zit als extra verrassing.

Entreeprijs

Op zich zijn de entreeprijzen aan de behoorlijk prijzige kant. Maar dat vind ik eigenlijk bij de meeste pretparken en dierentuinen wel. Je betaalt voor kinderen vanaf 2 jaar. Terwijl onze zoon niet eens kan lopen en in de meeste attracties niet mag omdat hij nog zo klein is. Nu is hij wel een uitzondering. Maar toch, er zijn ook pretparken waar ze kijken naar lengte.

De normale entreeprijs voor de Julianatoren is €25 wanneer je aan de kassa een kaartje koopt. Bestel je online dan krijg je een euro korting. Ik heb overigens wel gezien dat ze vanaf 22 juli online kaartjes in de aanbieding hebben vanaf €19,75. Deze tickets zijn wel op datum. Dus niet in te ruilen voor een andere dag.

Je kunt overigens ook een abonnement nemen. Wanneer je 3x of vaker in een seizoen gaat dan heb je het geld er al uit. En kies je voor een gezinsabonnement dan ben je eigenlijk nog goedkoper uit. Op de website meer informatie hierover.

Ben jij al eens bij kinderpretpark Julianatoren geweest? De Zomerweken zijn echt geschikt voor een leuk zomers dagje uit.