Juffen bedankjes: 25 ideeën

Over twee weken is het voor de scholen in het zuiden van het land alweer zover. De grote vakantie. Oftewel de zomervakantie. Het einde van het schooljaar is dus alweer in zicht. Mijn dochter gaat volgend schooljaar naar groep 2 en voor alles wat zij afgelopen jaar heeft geleerd wil ze haar juf heel graag bedanken. Maar wat geef je de juf (of meester) eigenlijk als bedankje? Ik weet nog van mijn tijd als juf dat ik vooral een heleboel badschuim en chocolade kreeg. Dat laatste vond ik best lekker, maar 24 repen is ook weer overdreven.

Daarom zocht ik zowel voor mezelf als voor jullie naar de 25 leukste juffen (of meester) bedankjes, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen en gewoon een van de dingen uit dit lijstje kunt kiezen. Graag gedaan.

Tekening / kaart maken

Hoe leuk is het om je kind een mooie tekening te laten maken?! Of misschien zelfs een kaart. Het ligt natuurlijk aan de leeftijd van je kind in hoeverre je kind zelf al dingen kan maken. Maar iets zelfgemaakt vond ik altijd het leukste om te krijgen. Van mijn eigen kinderen maar ook van de kinderen in de klas.

Bordje beschilderen

Wat ik ook zag langs komen is heel tof een bordje (of mok of net wat jij leuk vind qua aardewerk) zelf versieren. Je hebt daar speciale stiften voor en zo maakt je kind alsnog zelf iets leuks. Of jij maakt het voor je kind en hij/zij kleurt het alsnog in. Ook een optie. Heb je geen zin om moeite te doen dan zijn er ook nog webshops die het voor je maken.

https://www.instagram.com/p/BWZ6RnEgh8n/

Een gevulde pot

Is de juf een echte snoepkont en kun je haar wakker maken voor een reep mars? Dan is het leuk om een glazen pot te vullen en hierop te zetten “door jou heb ik meer in mijn mars”. Afgezaagd? Nee hoor! Wij deden dit ook voor mijn oma die er gek op is en zij was er enorm blij mee. Plus het handige aan zo’n pot is dat ze er later zelf dingen in kan doen. Nog meer marsen bijvoorbeeld.

Een zakje met bloemzaadjes

Het geven van een bloem of een bosje bloemen is natuurlijk hartstikke leuk. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist een zakje met bloedzaadjes te geven. Kan de juf in haar eigen tuin strooien en zo bij het uitkomen van de bloemen altijd denken aan jouw kind. Super leuk toch. Doe je er nog een leuk kaartje bij met “bedankt dat je me liet groeien” en het juffen cadeau is af.

Beschilderde pot met plant

Als we dan toch bezig zijn met de groene vingers, laat je kind dan een bloempot beschilderen en zet daar een plantje in. Kan een echte zijn of een nepplantje die ze in de klas kan neerzetten. Zo heeft je kind iets origineels, iets zelfgemaakt en iets moois.

Gieter met tekst

Gieters die je zelf kunt beschilderen heb je niet veel. Maar je zou er met stickers toch iets persoonlijks van kunnen maken. Bijvoorbeeld “lieve juf x, bedankt dat je mij liet groeien”. Deze stickers zou je door iemand kunnen laten printen die een silhouette cameo heeft. Of je koopt zo’n sticker via een webshop.

https://nl.pinterest.com/pin/296322850477566695/?lp=true

Relax pakketje

Wat ook een leuk idee is (vind ik zelf) is het maken van een relax pakketje voor de vakantie. Bijvoorbeeld met een tijdschrift erin, een reep chocolade, zakje thee erbij en een leuk kaartje erbij. “Wij wensen je een relaxte zomervakantie toe”.

Munt plantje

Wat ik ook wel eens voorbij heb zien komen is een munt plant geven met een kaartje “voor een uitMUNTende juf”. Vooral erg leuk als de juf graag munt thee drinkt.

Canvas tas met tekst

Of koop een effen (witte) canvas tas waar je kind zelf een mooie tekening op maakt aan de ene kant. En de andere kant daar zet je dan “voor een fanTAStische juf” op. Moet de juf natuurlijk wel fantastisch zijn haha.

Theelichtjes

Een leuk kleinigheidje is ook om bijvoorbeeld in een mooi doorzichtig zakje een aantal theelichtjes te stoppen. Deze theelichtjes kun je versieren met washitape bijvoorbeeld. Ziet er altijd leuk uit en het hoeft ook niet meteen iets groots te zijn.

Lees ook: Speelgoed tip: Ice cream shop van de Action

Gepersonaliseerd notitieboekje

Houd de juf erg van schrijven en zijn de schriften en notitieboekjes niet aan te slepen? Denk dan eens aan een gepersonaliseerd notitieboekje. Er zijn verschillende webshops die ze verkopen. Maar je zou ook bij de Action of Hema een goedkopere variant kunnen halen die je dan zelf personaliseerd met stickers of andere versieringen. “Op naar een nieuw hoofdstuk”.

Pot met drop

Heel cliché, maar voor de dropliefhebber is dit echt geen geen vervelend cadeautje. Mijn vader geef ik bijvoorbeeld elk jaar een pot drop. En blij dat hij ermee is. Heb je dus een juf of meester die erg van drop houd dan is dit bedankje zeker een goed idee. Zet er de tekst “het zit d’rop!” op de pot of op het kaartje die je erbij stopt en je hebt een leuk cadeautje voor de juf of meester.

Stempels/stickers voor in de klas

Een cadeau voor in de klas zelf is ook altijd leuk en handig. Wat ik zelf nog weet als juf zijnde is dat ik vaak uit eigen portemonnee leuke stempels en stickers kocht voor mijn klas. Op school heb je die ook wel maar dat zijn vaak standaard stickers. Leuk dus om een aantal zelf uitgekozen stickervellen te geven. Kan je kind ook mee uitzoeken bijvoorbeeld.

Gepersonaliseerde boekenlegger

Leest de juf of meester veel? Zie je hem of haar altijd wel weer met een nieuw boek? Dan is een gepersonaliseerde boekenlegger heel leuk. Om zelf te maken of misschien vind je in de winkel wel een leuke speciaal voor de meester of juf.

Voorleesboek

Dit bedankje is misschien meer iets om met de hele klas te geven in verband met de prijs. Maar het is wel altijd een gewaardeerd cadeautje. Een voorleesboek is leuk om dan in de klas voor te gaan lezen. Maar je kunt het ook geven aan een leerkracht die zelf ook nog een jong kind heeft. Leuk voor thuis dus.

Voor de tofste juf

Zowel bij winkels als de Ikea als de Action kun je van die hele dikke passepartou fotolijstjes vinden. Stop daar een aantal toffees in en je hebt een leuk cadeautje. Nog leuker natuurlijk met een foto erin.

Italië fan?

Is jouw juf of meester helemaal weg van Italie? Stel dan een leuk pasta pakketje samen. Dit kun je natuurlijk ook doen met een van de andere landen. Bij Spanje zou je bijvoorbeeld een paella pakket kunnen maken of een tapas pakket. Bij Frankrijk denk ik aan Franse kaasjes of stokbrood met iets lekkers.

Meester of juf die van bier houdt?

Vroeger heb ik een juf gehad die ontzettend graag een biertje dronk. En dan vooral speciaal biertjes. Super leuk om dan een speciaal biertje te geven. Ook leuk om als klas een heel pakketje te maken met allerlei speciaal biertjes erin.

Watermeloen

Aan het eind van het schooljaar zijn altijd heerlijke watermeloenen te koop. Ideaal, want daar kun je ook iets leuks mee doen. Het kan gewoon al heel simpel. Een meloen met een strik erom en dan een kaartje eraan “een meloen keer bedankt”. Wedden dat ze jouw cadeau gaat onthouden?

Zelfgemaakt zeepje

Zeepjes maken is eigenlijk heel erg makkelijk. Je kunt ervoor kiezen om een groot zeepje te maken of juist een aantal kleine zeepjes. Denk bijvoorbeeld aan kleine zeepjes in de vorm van een vogel, deze stop je in een zakje met de tekst “het jaar is omgevlogen”. En tadaa, je hebt een leuke middag met je kind tijdens het maken van de zeepjes en ook meteen een tof bedankje.

Fles wijn of prosecco

Misschien vind je dit geen gepast cadeautje, maar ik kan je vertellen dat menigeen juf hier wel blij mee is. Een lekker fris wit wijntje of een prosecco. Of misschien weet je dat de juf meer van de rode wijn is, dat kan natuurlijk ook.

Thermoskan

Je kent het als moeder misschien wel. Je hebt koffie gezet en dan overkomt het leven je. Oftewel de kinderen vragen aandacht, de was is klaar dus moet eruit gehaald worden, de hond wil wandelen en voor je het weet is de koffie koud. Dit gebeurd juffen ook heel erg vaak. Dus hoe fijn is het dan om een thermoskan te geven als bedankje. Blijft die koffie of thee toch nog warm.

Merci doosje personaliseren

Een heel lekker en makkelijk cadeau is het geven van een doosje met chocolade en daar dan bijvoorbeeld de klassenfoto in doen of een foto van jouw kind en de juf zelf. Dit kun je heel makkelijk zelf doen, of als je echt wat ervan wilt maken dan zou je ook bij Greetz ofzo kunnen kijken. Daar kun je ze ook personaliseren. Kost alleen wel wat meer.

IJsthee kit

Laatst kwam ik zo’n tof idee tegen. Leuk als juffen bedankje maar ook als je bijvoorbeeld in de zomer naar een feestje gaat of een feestje geeft. Namelijk een ijsthee kit. Je koopt een (goedkope) limonadetap, een doosje thee, een citroen, een bosje munt, zakjes voor ijsklontjes en leuke rietjes. Je doet alles bij elkaar in de limonadetap en tadaa.. je hebt je cadeau!

Sleutelhanger

Wat ook een leuke knutsel is voor je kind om te maken, is een sleutelhanger van zoutdeeg en strijkkralen. Leuk, persoonlijk en handig!

Wat geeft jouw kind aan de juf of meester als bedankje?

1 reactie op “Juffen bedankjes: 25 ideeën

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *