Je zwangerschap vastleggen

Zwangere vrouwen zijn mooi.

Het heeft gewoon iets magisch. Ik moet ook altijd naar zwangere vrouwen kijken. Lijk dan wel een freak en de dame in kwestie zal er niet blij mee zijn altijd, haha, maar het is gewoon zo mooi! Een buik waar nieuw leven in groeit, prachtig gewoon! Daarom hou ik ook enorm van foto’s van zwangere vrouwen. Ik kan uren via google of pinterest zoeken op “pregnant” of “zwanger” en daar vermaak ik me dan gewoon mee!

Toen ik zelf zwanger was maakte ik (helaas) niet wekelijks een foto van mijn buik. Ik zie dat nu bijvoorbeeld bij Manon wel voorbij komen en dan baal ik toch wel enigszins dat ik dat niet gedaan heb. Ik heb het wel geprobeerd hoor, maar de foto’s waren telkens zo lelijk dat ik ze meteen verwijderde. Wat ik wel deed was om de 4 weken een serie foto’s laten maken door een fotograaf. Ik plaatste daar dan ook een foto van op mijn blog. Zie hier week 24, week 28 en week 32.

In week 36 hebben we ook een foto gemaakt maar we hadden toen ook de zwangerschapsshoot. De foto’s daarvan vind je hier en hier. Ik heb daarom eigenlijk nooit meer alle foto’s naast elkaar laten zien bedacht ik me laatst. En dat is best zonde want het vastleggen van een zwangerschap vind ik toch wel een must. Ik kijk er nu met vochtige oogjes naar als ik me besef dat het mooie brabbelende kind dat bij mij op schoot zit in die buik zat en daarin zo mooi werd..  Collage 3Collage 2

Omdat ik zwangere vrouwen zo mooi vind heb ik ook besloten om van mijn hobby een klein beetje meer te maken. Ik heb binnenkort 4 fotoshoots staan met zwangere vrouwen in verschillende fases. Deze week als het goed is nog een zwangere dame van 36 weken maar binnenkort ook eentje van net 16 weken! Geweldig dat ik hun zwangerschap mag vastleggen en ik zal dan ook op mijn blog wat vaker artikelen plaatsen over fotografie. Het woordje staat niet voor niets in mijn logo!

Heb jij je buik vastgelegd tijdens je zwangerschap?

14 reacties op “Je zwangerschap vastleggen

  • Ik heb een paar foto’s. Met name bij de 2de zwangerschap waarbij ik last had van zoveel kwaaltjes was ik er totaal niet mee bezig. Heel eerlijk mis ik het ook niet. Ik ben trots op wat mijn lijf voor elkaar heeft gekregen en lelijk vond ik mezelf niet maar ik heb de behoefte nooit zo gehad.

  • Toevallig van de week mijn zwangerschapshoot foto’s op mijn blog gezet! Bij Ayden wilde ik ook heel graag foto’s laten maken, maar voor ik en shoot kon plannen was ik al bevallen ;).

  • Wat leuk dat je deze foto’s deelt. Zelf heb ik niets gedaan met foto’s tijdens de zwangerschap, zelfs niet voor het zwangerschapsdagboek. Ik sta zelf niet graag voor de camera. Plus bij de eerste had ik nauwelijks een buikje dus vond dat niet de moeite waard. Heb slechts een foto, tijdens een vakantie gemaakt van een mini zwanger buikje (terwijl ik 7 maanden ver was). Bij de tweede heb ik tijdens een kraammarkt een zwangerschapsfoto laten maken. Ik had wel meer een buik, maar nog steeds niet graag op de foto.

  • Ik heb welgeteld één foto met dikke buik. Gezien de problematische zwangerschap waren we eerder bezig met of ons kindje het zou overleven dan met foto’s en daar heb ik nu zo een spijt van….

  • Lijkt me erg leuk om bij te houden. Als ik zwanger mag worden ( over een tijdje) dan ga ik zeker weten veel foto’s maken. Je hebt mooie foto’s als aandenken aan je mooie buik.

  • Ik heb wel veel fotos van zwangerschap 1 en 2 en nu helaas veeel minder want ik zit niet zo lekker in mijn lijf op moment. En ik weet nu al dat ik daar zo veel spijt van ga krijgen. Wil nog graag een shoot als ik wat verder ben. Tis de laatste en dan met de kindjes erbij. Het moet en zal vast gelegd worden. Ik heb dat ook namelijk, dat ik zwangere vrouwen zo bijzonder vind.

  • Mooi zo naast elkaar! Hier zoveel mogelijk mijn buik vast gelegd en met volgens mij 37 weken een fotoshoot gedaan. Ik mis mijn buik best wel!

  • Wat leuk gedaan! Helaas zelf niet bewust gedaan maar wel kiekjes voor onszelf en op instagram. Ik keek erg uit naar de shoot, die toen helaas niet doorging. Dat was echt balen.

Reageren is niet mogelijk.