Is het al bijna kerst?

Is het al bijna kerst? Een zin die mijn dochter al sinds ze de eerste kerstspullen in de winkels zag al zegt. En zoals je wellicht weet, dat is dus al ergens in september ofzo. En alhoewel ik de (aanloop naar) kerst erg leuk vind, is het in september echt nog te vroeg om ernaar uit te kijken voor een peuter. 

Maar met de kerstdagen in zicht kan ik, tot mijn dochters grote plezier, eindelijk JA zeggen. Het is al bijna kerst en daarom vul ik deze ‘is het al bijna kerst tag’ in die bedacht is door Tamara.

Hoelang nog tot het kerst is?

Nog veertien nachtjes slapen en dan is het kerstavond!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Nou dit jaar kijk ik er echt mega naar uit al vind ik de aanloop naar kerst minstens zo leuk. Wat het ook leuk maakt is dat onze dochter er zo enthousiast over is. Dat maakt het extra sfeervol en gezellig!

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Wij hebben gisteren de kerstboom opgezet. Het liefst had ik hem al begin december geplaatst en gedecoreerd maar we hebben de box voor Milo nog staan. Dus er is weinig ruimte en daar kwam dan ook nog de schoorsteen bij. Dus vandaar dat we maar even gewacht hebben 🙂

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Een grote mooie volle groene boom met daarin in de perfecte verhouding de lampjes en rood met wit gedecoreerd. Maar goed, dat is nu.. vorig jaar wilde ik het liefste brons/koper achtig en het jaar ervoor blauw, haha.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Dit jaar draai ik de kerstliedjes van Nick en Simon grijs….

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Dat mensen, tegen hun zin in, alleen zijn. Het voelt voor veel mensen misschien als een verplichting, dat heb ik zelf ook wel eens. Maar ik ben wel liever samen met dierbaren dan helemaal alleen. En dat zou voor iedereen zo moeten zijn…

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

De knoflooksaus van mijn schoonzus! Wij gaan op kerstavond altijd naar mijn schoonouders waar we gaan gourmettenen mijn schoonzus maakt dan altijd haar eigen knoflooksaus. Deze vliegt er altijd doorheen en iedereen meurt dan heerlijk uit de mond, haha!

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Als ik bij familie ben dan kleed ik me doorgaans netjes. Vaak schaf ik er wel een nieuw jurkje ofzo voor aan. Dit jaar doe ik natuurlijk de mommy and me make-over waarbij Charlotte en Monique een kerstoutfit voor me samenstellen.. Dus wat dat gaat worden krijgen jullie nog te zien!

Verder draag ik heeeel graag als ik lekker een dagje thuis ben met mijn gezin mijn nieuwste foute kersttrui 😉

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Zoals ik twee jaar geleden al zei hoop ik dan een huisje te hebben in Spanje, om te overwinteren. En dat mijn beide kinderen samen met hun kinderen (mochten ze die al hebben) gezellig bij ons komen BBQen ofzo haha. Alhoewel het me ook wel leuk lijkt om een keer echt in de sneeuw te zitten, dus een keer een uitstapje naar Oostenrijk of Canada ofzo lijkt me ook wel wat!

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Skyradio Christmas station kei hard aan zetten, gluhwein drinken met appelbeignets erbij en dan samen de boom versieren.. Het is dan nog wel geen kerst, maar het geeft me zo’n heerlijk kerstgevoel! Maar sowieso samen zijn met mijn gezin en andere dierbaren in deze koude periode van het jaar.. Dát alleen al geeft me een kerstgevoel!

2 reacties op “Is het al bijna kerst?

  • Leuke vragen en antwoorden! Ik kijk ook echt uit naar kerst! Vind dit zo’n gezellige tijd! Helaas ben ik dit jaar vooral alleen. Een dag voor kerstavond vieren Roy en ik (en Isabelle) het met mijn zus en haar gezin. Mijn ouders zijn op vakantie. Op kerstavond is Roy werken. Eerste kerstdag voor het eerst als gezin van 3. En tweede kerstdag is Roy weer werken. Die twee dagen dat ik met Isabelle alleen ben, ga ik denk ik maar concoonen…

Reageren is niet mogelijk.