Irrland: een betaalbaar en leuk uitje met kinderen

Nu alles zoveel duurder wordt is het nog leuker om over een betaalbaar (en leuk) uitje te kunnen schrijven. Tijdens onze zomervakantie zijn wij namelijk naar Irrland gegaan, dat is een waar speelparadijs vlak over de Duitse grens. Zoals op de website zelf aangegeven staat is het een groot feest voor kinderen tussen de 2 en 13 jaar. Van wat ik zelf heb gezien en ervaren denk ik dat dit zeker wel klopt. Wij hebben met volle teugen genoten en alhoewel we veel gezien en gedaan hebben, was dat lang niet alles. We komen hier dus zeker terug voor een dagje Duitsland.

Irrland Duitsland; foto van grote regenboog in het pretpark met speeltuin

Wat is er zo leuk aan Irrland voor kinderen?

Je kunt Irrland Duitsland eigenlijk het beste omschrijven als een doe-park. Je kunt er namelijk de hele dag bezig zijn met ravotten, klimmen, klauteren, bouwen, spelen en rennen. Of je nu lekker in het zand met water wil spelen, door de doolhoven wilt struinen of de dieren wilt aaien en bewonderen die er rondlopen. Elk kind vindt er wel zijn of haar favoriete bezigheden.

Irrland heeft zowel binnen als buiten een heleboel te doen. Het park is echter zo groot dat je nooit alles in één dag kun zien én doen. Of je moet overal slechts een paar minuten blijven en dan weer naar het volgende gaan. Maar dat maakt het dan weer minder leuk natuurlijk. Wij gingen samen met kennissen die het park al op hun duimpje kenden, dat maakte het voor ons wel makkelijk. We volgenden hun namelijk en kwamen zo bij de leukste dingen terecht. Denk aan springkussen waar water in zat, toffe klimwanden, enorm hoge glijbanen, schommels waar je met zijn tweeën op kunt, een piratenboot, een mais-bad en nog zoveel meer. Er is ook een boel water te vinden voor wanneer het wat warmer is.

Wat cijfers van Irrland op een rijtje

Het park van Irrland Duitsland is maar liefst 300.000 m2 groot. Je vindt er maar liefst 8000 m2 aan spel- en attractieschuren, wat betekent dat er in totaal bijna 90 speelplekken zijn, zowel binnen als buiten. Ook zijn er maar liefst 1000 overdekte zitplaatsen beschermd tegen de zon en regen zodat je als volwassene zijnde lekker even kunt ontspannen. Vanuit Eindhoven en Nijmegen is het ongeveer een uur rijden en vanuit Venlo slechts een half uurtje.

Is Irrland leuk voor kleine en jongere kinderen?

Het antwoord is ja! Heb je alleen een kindje onder de twee jaar dan zou ik zelf eerder naar een gewone speeltuin gaan. Heb je echter een jonger kindje én een ouder kindje dan is Irrland zeker ook leuk voor kleine en jongere kinderen. De meeste speelplekken zijn namelijk zo ingericht dat zowel jong als oud zich er kan vermaken. Ook zijn er verschillende speelplekken gemaakt speciaal voor de allerkleinsten. Dat maakt het extra leuk en veilig voor hen. Daarnaast zijn er ook speciale speelplekken voor kinderen vanaf 6 jaar. In het park zijn ok diverse (boerderij)dieren te vinden die graag geaaid en geknuffeld worden. Dat zullen de kleintjes ook zeker leuk vinden.

Wat zijn de prijzen van (en binnen) Irrland?

Alhoewel de entree prijzen een tijdje terug nog wat lager lagen is het ook nu, anno 2022, nog heel betaalbaar. Je bestelt de kaarten momenteel alleen online (dus je kunt ze niet aan de kassa kopen) voor €10 per stuk. Rolstoelgebruikers en kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Er is ook een jaarkaart te koop voor €37,50. Parkeren is gratis bij Irrland en eenmaal binnen hoef je voor de attracties uiteraard niet te betalen. Wel is het slim om een aantal €1,- munten mee te nemen want bij ‘attracties’ zoals de skelters en het vlot moet je €1 erin stoppen, het werkt dan net zoals bij een winkelkarretje.

Verder is het heel erg gangbaar dat je jouw eigen eten en drinken meeneemt. Dat is dan ook wel te zien aan alle bolderkarren die er rondrijden. Sommige mensen nemen hun eigen bolderkar mee, maar je kunt ze daar ook huren voor slechts €3,-. Je betaalt dan wel €10 borg maar deze krijg je terug zodra je hem weer inlevert. Ook kun je in het park bbqen. Voorheen was dat gratis, maar tegenwoordig moet je ook deze (afgesloten) plekken huren. Je huurt de plek dan wel voor een gehele dag en er is een onderscheid tussen villa’s, paviljoens en vaten. Er is overigens geen elektriciteit, koelkast of toilet bij deze plekken, je mag echter wel je eigen vlees meenemen. Of je bestelt dit online bij Irrland zelf.

Er zijn door het park heen 7 kiosken waar je koude dranken, snoep, koffie, hotdogs en snacks tegen redelijke prijzen kunt krijgen. Bij twee kiosken kun je ook friet kopen.

Hoe ziet Irrland eruit?

Irrland Duitsland heeft een algemeen thema die zich afspeelt in de Romeinse tijd. Dit wordt aardig goed doorgevoerd door het gehele park, denk aan een Collosseum, standbeelden van Romeinse soldaten en andere Romeinse gebouwen. Toch is het niet alleen maar Romeins want je ziet door het park heen ook diverse echte vliegtuigen en helicopters waar je in kunt klimmen en vanuit kunt glijden.

Verder viel het me op dat het park ontzettend netjes is. Alles is netjes aangeharkt, er staan enorm veel kliko’s door het park heen en de toestellen zien er allemaal netjes uit. Het enige wat ik minder vond waren de toiletgebouwen. Dat voelde wat armoedig aan, al was het wel altijd netjes.

Overige tips Irrland:

  • Trek je kinderen kleding aan wat vies/kapot mag worden.
  • Laat je kinderen op schoenen lopen die makkelijk uit- en aan te trekken zijn.
  • Neem zwemkleding, zonnebrand en handdoeken mee bij zonnig weer.
  • Zwemkleding is bij de waterattracties verplicht.
  • Neem munten van € 1,- mee voor de borg bij de skelters en de vlotten.
  • In het park zelf kun je niet pinnen, er staat wel een pinautomaat bij de entree.
  • Rolstoelgebruikers zijn gratis, maar je kunt er niet goed met de rolstoel doorheen rijden door alle zandpaden die er zijn.

Onze mening over Irrland

Het is echt een ontzettend leuk park om heen te gaan met de kinderen. Het is voor ons nog geen uur rijden en je kunt je er echt de gehele dag vermaken. Wij zitten er dus ook aan te denken om een abonnement te nemen, maar dan wel pas volgend jaar. Want alhoewel er ook veel binnenattracties zijn zie ik het niet zitten om in de regen telkens van de ene attractie naar de andere te lopen. Daarvoor is het park veel te groot. We raden het echter iedereen aan om er eens heen te gaan. Ook als je verder dan een uur moet rijden is het echt een aanrader, want je vermaakt je er echt de gehele dag. Neem lekker een koelbox mee, huur een bolderkar en je bent de hele dag onder de pannen.

Ben jij al eens bij Irrland geweest?

4 reacties op “Irrland: een betaalbaar en leuk uitje met kinderen

  • Onze kinderen zijn nu 14 en 16 jaar. Maar wij zijn er vroeger ook diverse keren geweest. Echt een geweldig park waar kinderen nog op eens ouderwets lekker kunnen spelen in het maisbad, met water en zand, op de strobalen, springkussens en met de vele skelter. En gigantisch groot inderdaad. Je kunt het in 1 dag niet gezien krijgen. Vroeger was het nog goedkoper maar 10 euro is het ook zeker waard. En ik denk dat de kinderen zich net zo goed amuseren als in de efteling. Maar hier heb je niet zo’n lange rijen als in de efteling. Echt een toppark.

    • Ja klopt, dat zei een vriendin van ons ook. Dat haar kinderen Irrland vaak nog leuker vinden dan de Efteling. Omdat je nergens echt hoeft te wachten ook en lekker heel de dag kunt spelen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *