Investeren in mezelf | ondernemerschap

Al voordat ik überhaupt mezelf een ondernemer kon noemen hoorde ik het al om me heen: investeren in jezelf is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Eigenlijk geldt dit ook in het algemeen, wanneer je goed voor jezelf zorgt kom je heel wat verder dan wanneer je dit niet doet. Toch heb ik het altijd moeilijk gevonden: in mezelf investeren. Dat kwam natuurlijk door het ontbreken van zelfvertrouwen en zelfliefde. Ik geloofde niet in mezelf.

Inmiddels ben ik bijna anderhalf jaar ondernemer en heb ik mezelf nog beter leren kennen. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ook het geloof in mezelf. Investeren in mezelf is iets wat ik nu heel wat makkelijker doe. Al vind ik het nog steeds spannend.

Een jaar geleden

Een jaar geleden hakte ik een knoop door. Ik wilde me volledig gaan focus op mijn eigen bedrijf en niet langer meer in loondienst zijn. Dat was mijn eerste echte investering in mezelf. Een investering in tijd. Want ik gunde mezelf de tijd om echt iets van mijn bedrijf te maken. Het was een moeilijke stap, omdat ik het echt ontzettend leuk vond bij My Lovely Notebook. Maar omdat ik er veel tijd mee kwijt was en ik slechts het minimum verdiende durfde ik het wel aan.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Investeren in mezelf

Een aantal maanden later deed ik de eerste financiële investering. En direct een hele grote. Wat heb ik hier in eerste instantie buikpijn van gehad. Ik durfde het besluit bijna niet te nemen. Want wat nou als ik flopte? Wat nou als ik straks mezelf geen salaris meer kon uitbetalen omdat ik dit moet betalen. Ik voelde echter ook dat dit echt iets was wat ik MOEST doen. Ik wilde van mijn bedrijf een succes maken en dit was de volgende stap.

Dus ik investeerde met een grote som geld in mezelf en mijn bedrijf. Ik ging in een drie maanden durende coachingstraject van Kim Buining waarmee ik mijn niche en focus ontdekte. Naast de grote som geld kostte het me ook veel tijd en energie. En met succes…

Investeren op verschillende manieren

Mijn bedrijf is de afgelopen maanden ontzettend gegroeid. En met mijn bedrijf ik zelf dus ook. Ik heb enorm veel kennis opgedaan, heb mezelf flink ontwikkeld en door al het zaaien kan ik nu de vruchten plukken. Ik heb niet alleen geld gespendeerd, maar vooral ook heel veel liefde, energie en tijd. Investeren kan namelijk op verschillende manieren.

Dat investeren in mezelf stopt hier overigens niet. Dat is iets wat continu door zal blijven gaan. Zowel in tijd als energie en geld. Zo ga ik morgen met een nieuwe coach aan de slag om mijn bedrijf als content expert een nóg betere fundering te geven en om mijn ideale klant en focus nog scherper te stellen. Ik vind het heerlijk om ondernemer te zijn en kan me ook niets mooiers meer indenken.

1 reactie op “Investeren in mezelf | ondernemerschap

  • Leuk om te lezen hoe je in een korte tijd alweer zo gegroeid bent. Altijd heel inspirerend vind ik dat! Ik heb momenteel een businesscoach aan mijn zijde. Dat vind ik soms wel eens fijn als klankbord voor ideeën of juist dingen waar ik zelf niet op kom.
    Als ik meer te besteden heb, zou ik ook wel willen investeren in een soort gelijk traject wat jij hebt gevolgd. Maar dat zit er nu financieel even niet in, i.v.m. ons nieuwe huis.

Reageren is niet mogelijk.