Inspiratie voor een nieuwe kinderkamer

Soms heb ik iets in mijn hoofd en dan wil ik dat eigenlijk direct bewerkstelligen. Vaak kan dat ook, maar soms ook niet. Zoals het in het geval van de kinderkamer van mijn zoontje. Ja ik doel op mijn zoontje die pas één is geworden. En dus nog lang geen kinderkamer nodig heeft want hij is voorlopig nog steeds mijn kleine baby. Toch ben ik al bezig met inspiratie op doen voor zijn kinderkamer. Want ik vind het gewoon veel te leuk om daarmee bezig te zijn.

Inspiratie opdoen

Zo af en toe zie ik dingen voorbij komen waarvan ik denk “dat is leuk!” en deze sla ik dan direct op. Dat kan zijn via Facebook of Pinterest. Maar meestal is het in een reclameboekje of via Instagram.

Het bed

Omdat ons zoontje een redelijk kleine kamer heeft is het belangrijk dat we de ruimte optimaal benutten. Onze dochter kreeg direct een eenpersoonsbed. Maar zij heeft dan ook een grote kamer. Voor ons zoontje kopen we liever een peuterbed omdat deze veel minder ruimte inneemt. Wat ervoor zorgt dat er dus meer ruimte overblijft om te spelen. Ik heb een heel leuk peuterbed gezien bij Petit Amelie. Van dat merk hadden we ook de co-sleeper dus ik weet dat het kwaliteit is. Maar misschien dat we juist een bedje willen kopen die je groter en kleiner kunt maken. Een meegroeibed dus. Al vind ik deze vaak niet zo heel erg mooi. Plus je zit dan ook telkens met het matras wat je moet vervangen.

Inspiratie nieuwe kinderkamer

Beddengoed

Bij een nieuw bed hoort natuurlijk ook beddengoed. Zelf vind ik een neutraal dekbedovertrek het leukst, bijvoorbeeld met sterren of getekende dieren. Echter vinden kinderen het natuurlijk ook heel erg leuk als hun helden op het dekbedovertrek staan. Denk bij een dekbedovertrek voor jongens bijvoorbeeld aan Cars, Mickey Mouse of Brandweerman Sam. En bij een dekbedovertrek voor meisjes aan Frozen, My little pony en de Disney prinsessen.

Inspiratie voor een nieuwe kinderkamer

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het de juiste maat is. Want hoe vaak ik wel niet met een leuk dekbedovertrek thuis kwam en het de verkeerde maat bleek…

Accessoires kinderkamer

Verder kom ik ook al heel veel leuke aankleding tegen voor de kinderkamer. Gave vloerkleden, posters en slingers. Ook hele leuke dingen voor aan de muur, alhoewel ik daar eigenlijk niet naar hoef te kijken. Want onze muren zijn zo slecht, daar boren we liever niet in.

Maar desondanks kom ik nog steeds genoeg leuks tegen. Zo kun je een heleboel met muurstickers, verf en behang. Ja ik zie het al helemaal zitten om ermee aan de slag te gaan. Al zal hij dan wel tijdelijk bij zijn zus op de kamer moeten slapen tegen die tijd. Want ik ben nogal wat van plan…

Vind jij het leuk om bezig te zijn met het (her)inrichten van kinderkamers?