Inspiratie Cake Smash

Vandaag ga ik voor het eerst een cake smash fotograferen. Als je op Pinterest kijkt dan zie je daar hele veel ideeën voor een cake smash. Je ziet foto’s van mensen die ze zelf gemaakt hebben maar ook die gemaakt zijn door professionele fotograven. Nu schaar ik mezelf ergens tussenin want ik ben geenszins professioneel, aangezien ik dit voor het eerst doe, maar ik ben ook geen moeder die foto’s van haar eigen kind maakt. 785f9d1e2ebdbfab77f8b375299a3471

Vandaag ga ik dus een Cake Smash fotograferen en dat doe ik bij Linda. Ik voelde me erg vereerd toen ze me vroeg want ze gaf aan dat ze vond dat ik mooie foto’s maak en dat ik ook, naast mijn eigen ding, ook kijk naar de wensen van de klant. Zij heeft daarom ook een bord gemaakt op Pinterest die ik samen met haar kan beheren waarin ze foto’s pint van dingen die ze leuk vind. Daarop kan ik dan inspelen.

Wanneer je dus zoekt naar inspiratie om zelf een cake smash te houden is Pinterest echt je beste vriend. Maar ook als fotograaf zijnde is het je beste vriend. Want je kunt daar niet alleen allerlei verschillende ideeën op doen voor backdrops (achterwanden), taarten en outfits. Ook kun je inspiratie opdoen voor verschillende composities, detailfoto’s en posities.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zo zag ik regelmatig een foto van een voetje, handje of mondje voorbij komen. Dat zijn foto’s die erg belangrijk zijn maar vooral ook erg leuk!

inspiratie cake smashBron

Ook zijn er veel foto’s gewoon recht van voren, maar juist een andere positie is erg leuk. Bijvoorbeeld een foto van boven.

inspiratie cake smash Bron

Wat ik ook heb ondervonden (door de foto’s op Pinterest te bekijken) is dat je geen vast begin of einde hebt van een fotoshoot. Vaak begin je zodra het kindje voor de lens zit, maar dat is bij een cake smash zeker niet zo! Juist de ‘voor’ en ‘na’ foto’s zijn geweldig en belangrijk en je moet juist naar het kindje kijken. Niet naar wat jij van te voren verwacht. Kinderen zijn onvoorspelbaar en juist dat maakt het fotograferen leuk! inspiratie cake smashJe zou bovenstaande foto maar missen, zonde hoor!

Zoals je dus hebt kunnen zien. Pinterest heeft echt voor ieder wat wils, het ligt er maar net aan op welke manier je kijkt!

13 reacties op “Inspiratie Cake Smash

Reageren is niet mogelijk.