Inkom

img_20140125_132747

Zoals jullie wellicht weten wonen wij sinds 1 december officieel in Someren-Heide. Verhuizen vanuit de grote stad naar een dorp is niet niks maar tot nu toe hebben we er geen spijt van. Sowieso hebben we goede aard hier in dit huis en we leren zo beetje bij beetje ook de buurt kennen. Maar omdat we graag wat meer mensen wilden leren kennen en dan vooral de mensen die net als wij in “De Plaggebuurt” wonen besloten we om een email rond te sturen naar al die mensen en hun uit te nodigen bij ons thuis ter kennismaking. Waarom de mensen uit onze buurt? Nou binnenkort is het Carnaval en de boerenbruid komt uit onze buurt, dan is iedereen al bij elkaar.. Best wel handig dat iedereen dan al weet wie wij zijn en wij ook weten wij zij zijn.

De dag van de inkom (zo noemen ze dat hier wanneer nieuwe mensen komen wonen en de buren uitnodigen) was dus gisteren. We hadden wel een beetje een tijd afgebakend, tussen 13 en 16uur omdat het anders misschien teveel zou worden voor mij. We hadden ervoor gezorgd dat er genoeg koffie in huis was (wat ben ik blij dat ik toentertijd toch een koffiezetapparaat heb gekocht), thee, koekjes, cake en chocolaatjes. Rond 13.15 kwamen de overbuurtjes die we al ontmoet hadden even kort langs omdat zij eigenlijk  al iets anders hadden en zij brachten een bos bloemen mee. Erg lief. Niet lang daarna kwam een hele stoet mensen aan de deur en binnen no-time zat de kiet vol!

Sommige mensen kenden we al wel van gezicht, maar wisten we bijvoorbeeld niet wie erbij hoorde qua partner en anderen kenden we helemaal nog niet. Het was even hectisch in het begin met het inschenken van de koffie en dergelijke, maar al vrij snel liep het allemaal vlot en kon ik ook gewoon lekker zitten kletsen. In totaal zijn er geloof ik 3 rondes geweest met buurtgenoten, kwam er weer een nieuwe stoet aan dan ging de ander weer weg. Er kwamen veel meer mensen dan we van te voren hadden verwacht maar het was wel hartstikke leuk!  Uiteraard heb ik niet van iedereen de naam onthouden maar in ieder geval wel de gezichten en dat is toch wel prettig.

We kregen erg leuke reacties in ieder geval van de buurt over onze uitnodiging dus ik denk dat het voor alle partijen wel een geslaagde middag was. In totaal zijn er 5 hele potten koffie doorheen gegaan, de cake was sowieso op, de helft van de koekjes ook en aan het einde van de avond ook de helft van de chocolaatjes maar dat lag meer aan onszelf hihi…

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

15 reacties

 1. Healthy Mommy op 10 februari 2014 om 08:14

  Wat grappig dat jullie zo’n dag hebben. Hier is dat totaal niet. Nu moet ik toegeven dat ik niet in een dorp woon dus dat zal ook uitmaken. Wel een leuke manier om elkaar te leren kennen!

  • Misseagles op 10 februari 2014 om 08:18

   Het is ook niet echt een typisch iets hoor, wij waren de eerste die het op deze manier gedaan hebben.. Maar dit vinden wij dan bijv 1 van de leuke dingen van het wonen in een dorp. In de grote stad zou ik dat ook niet gedaan hebben…

 2. Happy Lioness op 10 februari 2014 om 08:57

  Leuk om zo de buurt te leren kennen. Wij hebben het zelf toen ook niet gedaan. We wonen in een vrij lange straat met huizen aan twee kanten. Allemaal uitnodigen werd me iets te veel maar waar leg je de grens? Dus uiteindelijk niet gedaan. Netjes voorgesteld bij de directe buren en toen we eenmaal bezig waren met de tuin ging het heel snel.

  • Misseagles op 10 februari 2014 om 09:00

   Ja als iedereen was gekomen dan hadden we denk ik 50-60 man over de vloer gehad.. En onze buurt is niet eens de gehele straat haha.. Slechts een gedeelte.. Maar ja, aangezien ik toch bijna uitgerekend ben vond ik het wel handig om keer te doen.. 😉

 3. Linda op 10 februari 2014 om 09:50

  Gezellig hoor, goed idee om elkaar zo te leren kennen. Weten ze straks ook van wie die baby is. Knap hoor om van de stad naar een dorp te verhuizen.

 4. Jess op 10 februari 2014 om 09:51

  Superfijn dat het zo geslaagd was mop. Ik vind het echt superhandig dat jullie de handel in een keer hebben uitgenodigd. Klinkt als een gezellige en geslaagde dag.

 5. Nicky op 10 februari 2014 om 09:59

  Wat een leuk manier om kennis met je buren te maken, hier in de grote stad kennen we dat niet.

  • Misseagles op 10 februari 2014 om 10:13

   Nee I know! Heb mn hele leven in Eindhoven gewoond, kende alleen mn directe buren, de rest niet!

 6. Amarins op 10 februari 2014 om 13:34

  Heerlijk dat je dat gedaan hebt. Ik heb dat bijvoorbeeld niet gedaan toen ik hier kwam wonen. Wel heb ik oke contact met de beide buren, en met verschillende de schuine tegen over wonende buren. Ik doe er ook niet veel voor eerlijk gezegd. Ik woon voor mijn gevoel in mijn ’tussen’ huis, dit is dus niet het huis waar ik mijn (hopelijk ooit) gezin wil laten groeien. Het is dus niet zo dat we als buren bij elkaar over de vloer komen, maar we kunnen altijd bij elkaar aankloppen als er wat is of als we iets van elkaar willen lenen, dat is dan wel weer fijn.

  • Misseagles op 10 februari 2014 om 14:00

   Ja wij deden in onze vorige buurt ook niet zoveel moeite. Hier in dit huis willen we minimaal 5 jaar wonen en sowieso in dit dorp willen we eigenlijk wel blijven wonen dus ja, mooie kans zo 🙂

 7. jennn op 10 februari 2014 om 15:53

  Wat leuk zo’n dag! Ik ken ook alleen mijn directe buren, maar we doen er ook niet zoveel voor hoor.

 8. Saskia op 10 februari 2014 om 17:29

  Wat leuk om te doen zeg! Wij wonen ook in een dorp maar ik heb er nog nooit van gehoord.

 9. Debbie op 10 februari 2014 om 18:22

  Wat leuk zeg… zeker als je weet dat je gewoon in een leuke buurt woont… Want hier hoeft dat van mij niet. Leuke mensen om gedag te zeggen maar hoef ze niet over de vloer te hebben.

 10. mamavanjenthe op 11 februari 2014 om 15:09

  Someren? In Brabant niet zo ver van Nederweert? Daar woon in vlakbij! Die Carnaval vind ik verschrikkelijk altijd waaah.. en de tijd is aangebroken. Ik kom ook van een stad en woon nu al zo’n 8 jaar in een dorp 😀

  • Misseagles op 11 februari 2014 om 15:14

   Haha ja daar woon ik, wat leuk dat je dichtbij woont!! Wij houden wel van carnaval, vooral hier in een dorp is dat leuk.. maar dit jaar vier ik t niet 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje