Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Het is vandaag 1 oktober en dat betekent dat zowel mijn nieuwe eigen bedrijf als mijn blog officieel staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Afgelopen maandag zette ik al de handtekening en dat heb ik dus ook wel even in het klein (en in mijn eentje) gevierd. In principe stelt het maar weinig voor, het is een formulier die je invult en bespreekt en daarna dus een handtekening die je zet. Maar voor een startende ondernemer zoals ik is het toch best een happening!

Het is namelijk de start van iets nieuws en vooral van iets spannends. Eindelijk heb ik mezelf en mijn plannen serieus genoeg genomen om er ook iets mee te doen. Want je kunt wel allerlei ideeën hebben en allerlei dromen en plannen. Maar als het dan daarbij blijft schiet het ook niet op. Nu ga ik mijn droom gewoon achterna en ga ik er 200% voor!

Mijn blog als bedrijf?

Naast dat ik dus mijn eigen bedrijf heb ingeschreven heb ik mijn blog ook als nevenactiviteit aangemeld. Ik loop al best een tijdje rond ook met het idee om mijn blog in te schrijven en zie ook steeds meer bloggers dat doen. Toch zag ik mijn blog nooit als bedrijf maar echt puur als hobby dus ik deed het niet. Omdat ik nu toch naar de KvK ging heb ik besloten om ook de blog in te schrijven. Want ondanks dat ik als hobbyist begonnen ben en het nog steeds als een soort van ontspanning en uitlaatklep zie, wordt het toch steeds meer een bedrijf.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik word namelijk steeds meer benaderd voor (betaalde) samenwerkingen, mijn blog wordt steeds meer en beter gevonden en mijn bezoekersaantallen groeien met de maand!

Voor de lezer verandert er niet veel

Het feit dat mijn blog nu ook een onderdeel van mijn bedrijf is betekent echter niet dat mijn blog opeens één grote reclame uiting gaat worden. Ik wil een ratio van ongeveer 80/20 hanteren qua betaalde opdrachten. Plus ik neem nog steeds alleen opdrachten aan waar ik zelf voor de volle 100% achter sta. Dit zullen verschillende opdrachten zijn; bedrijven die alleen een link in een artikel willen of bedrijven die juist een artikel over hun bedrijf willen. In ieder geval zal ik altijd laten weten dat het een samenwerking is, al blijft de content echt altijd persoonlijk en eerlijk.

Laatst kreeg ik trouwens een prachtig compliment die ik graag nog even wil delen..

Mijn nieuwe eigen bedrijf

Ik heb het al vaker benoemd maar nooit precies gezegd wát ik dan ga doen. Het wordt geen webshop, maar ik verkoop wel iets. Namelijk mijn diensten. Gezien ik gespecialiseerd ben in teksten ligt daar vooral mijn kracht. Er zijn bij vele ondernemers zoveel taken die blijven liggen of telkens maar weer vooruit geschoven worden. Het werk wat ik nu doe voor My Lovely Notebook is daar een goed voorbeeld van. Want het beheren van een webshop; zorgen dat alle bestellingen verzonden worden, nieuwe voorraad bestellen, administratie bijhouden en noem maar op is al zo’n dagtaak op zich. Dingen zoals: social media bijhouden, reageren op klantvragen, goede SEO (product)teksten schrijven, nieuwsbrieven versturen, een ebook schrijven.. dat zijn dingen die blijven liggen. Of maar half gedaan wordt.

En daar kom ik om de hoek kijken. Want ik kan dat soort taken heel goed overnemen. Je zou dus wel kunnen zeggen dat ik een virtual assistant (& content creator) ben.

mompreneur / ondernemende moeder / business mom / thuiswerkende moeder

Nog steeds in loondienst

Zoals je wellicht wel door had blijf ik voorlopig ook gewoon nog bij My Lovely Notebook werken. Sowieso omdat dit zorgt voor een stabiel inkomen voor mij, maar ook omdat ik het gewoon erg leuk vind. De drukke (feestdagen) periode komt er ook weer aan dus dat betekent meer dan genoeg taken voor mij. Gelukkig heb ik nog voldoende tijd daarnaast om óók aan mijn eigen bedrijf te werken. Want ik werk 2 dagen bij MLN en heb de rest van de avonden, weekenden en momenten dat mijn kinderen slapen of weg zijn voor mijn bedrijf.

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor mij. Eentje als mompreneur / ondernemende moeder / business mom / thuiswerkende moeder of hoe je het ook wilt noemen. En ik heb er ongelofelijk veel zin in!

De afbeeldingen komen van Shutterstock.

28 reacties op “Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Reageren is niet mogelijk.