De indeling van mijn nieuwe werkweek (ZZP update)

Vanaf deze week ben ik niet meer in loondienst en richt ik me volledig op mijn eigen bedrijf. Een paar weken geleden heb ik ontslag genomen en vorige week donderdag was mijn laatste officiële werkdag in loondienst. Best een enge stap, maar wel eentje waar ik 100% achter sta. Dit betekent dus ook dat ik vanaf nu mijn eigen tijden en werkweek kan bepalen. En daarom laat ik jullie, globaal, zien wat de indeling van mijn nieuwe werkweek gaat zijn. 

Flexibele werktijden

Een van de redenen dat ik voor mezelf ben begonnen is zodat ik zelf mijn werktijden kan bepalen. Op die manier kan ik zowel flexibel zijn voor mijn klanten, maar dus ook voor mijn kinderen. Ik kan werken wanneer zij naar school zijn en/of slapen. En heb ik een paar uur voor mezelf nodig dan kan ik ook gewoon mezelf even vrij plannen.

Die vrijheid, die flexibele werktijden lijken me echt heerlijk. Het is natuurlijk wel even wennen en ik zal echt goed moeten gaan plannen om zo efficiënt en productief mogelijk te blijven. Maar daar heb ik binnenkort hulp bij, dus dat komt volgens mij wel goed!

Vaste werkdagen

Aangezien mijn kinderen op maandag naar het kinderdagverblijf gaan (en Fay eerst naar school) en op donderdag oma op ze past heb ik die twee dagen als vaste werkdagen. Op die dagen weet ik zéker dat ik kan werken omdat de kinderen er dan niet zijn. Ik zal ook zeker op andere dagen werken, vooral wanneer Fay naar school is en Milo slaapt. Maar goed, die kleine man zal niet voor eeuwig in de ochtend blijven slapen. Maar zolang dat wel nog is, maak ik er gebruik van.

In de toekomst zou ik graag drie vaste werkdagen hebben, maar voorlopig houden we het even op twee.

Meer qualitytime

Doordat ik vanaf nu dus twee hele dagen heb om aan de blog te werken en door bezig te zijn als virtual assistant hoop ik dat ik meer qualitytime ga hebben met mijn man. Op dit moment werk ik veel in de avonden en ook in het weekend. Wat betekent dat hij en ik vrijwel langs elkaar af leven.

Indeling werkweek

Zoals ik het nu zie, wordt dit voorlopig mijn nieuwe werkweek als fulltime zzp-er:

Ochtend Middag Avond
Maandag Werk Werk
Dinsdag Werk  Werk*
Woensdag Werk  Werk*
Donderdag Werk Werk
Vrijdag Werk  Werk*
Zaterdag Weekend Weekend
Zondag Weekend Weekend Werk**

*   = Alleen bij spoedopdrachten / deadlines
** = Plannen van nieuwe werkweek

Op dinsdag, woensdag en vrijdag zijn de ochtenden natuurlijk wel volledig afhankelijk van mijn baby. Hij zal wellicht iets van 1,5 – 2 uur slapen. Dan kan ik die tijd gebruiken om te werken. Met de nadruk op ‘kan’. Ik zal niet elke ochtend ook werkelijk gebruiken om te werken. Maar het is in ieder geval een mogelijkheid.

Afbeelding: Stokkete | Shutterstock.com

4 reacties op “De indeling van mijn nieuwe werkweek (ZZP update)

Reageren is niet mogelijk.