8x de handigste IKEA opberg ideeën voor de badkamer

8x de handigste IKEA opberg ideeën voor de badkamer

Alhoewel onze badkamer in ons nieuwe huis groter is dan in het oude huis, hebben we toch niet zo heel veel meer ruimte. Dit komt onder andere door het feit dat er een wc in zit en ook de wasmachine staat (helaas) in de badkamer. Daarom ben ik op zoek gegaan naar opberg ideeën voor de badkamer. En laat de IKEA nou heel veel handige opberg ideeën en dus ook producten hebben.

Je badkamer inrichten

Bij het verhuizen naar een nieuw huis is een van de leukste dingen om te doen alles opnieuw inrichten. Onze badkamer is vrij ruim, zeker vergeleken met die in het andere huis, maar toch vond ik het best even lastig om de juiste indeling te bedenken.

Omdat het een huurhuis is kun je niet alles doen wat je wellicht wilt dus iets ophangen was al geen optie in verband met het boren. Ook zit de aansluiting van de wasmachine in de badkamer, wat erg jammer is en dus ook flink wat ruimte inneemt. Dus ik ben op zoek gegaan naar slimme oplossingen en ik kwam daarbij heel wat leuke ideeën tegen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Niet alles heb ik direct zelf ook aangeschaft, sommige dingen staat nog op mijn lijstje.

8 handige IKEA opberg ideeën voor de badkamer

Opbergruimte heb je nooit genoeg. Hoe groot of klein je badkamer ook is, het is altijd fijn om wat nieuwe opberg ideeën te krijgen. Wie weet geef ik jou nog een nieuw idee!

IKEA Opberg idee badkamer: wastafelkast

Als eerste ben ik gaan kijken naar een kastje voor onder de wasbak. Dit moest een smal kastje zijn want echt veel ruimte zit er niet tussen de wasbak en douchewand. Gelukkig heeft de IKEA een wastafelkast uit de serie NYSJÖN die vrij smal is, namelijk 50 cm breed. Wel zag ik dat de reviews niet heel erg goed zijn, dus ik weet niet of dit het perfecte kastje is.

IKEA Opberg idee badkamer: wastafelkast
Bron: IKEA

Voor nu hebben we het kastje meegenomen vanuit het oude huis, deze is niet erg mooi meer maar doet voorlopig zijn dienst. Daar zet ik dan diverse bakken in zodat de spulletjes goed geordend worden.

IKEA Opberg idee badkamer: open hoek kast

Omdat wij wel een hoek hebben in onze badkamer waar een klein kastje kan staan kwam ik direct uit op het open hoek kastje van IKEA: Vesken. Deze kost slechts €7,99 en is gemaakt van polypropeen dus ideaal voor in een badkamer.

In dit kleine open kastje kun je bijvoorbeeld het wc papier zetten, wat gastendoekjes, shampoo, sponzen, enzovoort. Een ander leuk idee is om twee van dit soort kastjes te kopen en ze dan schuin neer te zetten bij de wastafel. Zo lijkt het net één kast plus je kunt een heleboel spullen kwijt.

IKEA Opberg idee badkamer: open hoek kast
Bron: IKEA

Uit de serie Vesken heb je nog meer handige opberg producten die te gebruiken zijn in de badkamer. Zeker de moeite waard.

IKEA Opberg idee badkamer: smal kastje

Uit de serie Vesken heb je ook een smal rechthoekig kastje die je eigenlijk overal wel kwijt kunt. Hij is er met wieltjes aan de onderkant, echter kun je deze er ook af laten. Dit kastje is zo smal dat hij zelfs tussen mijn wastafel en douchewand zou kunnen staan.

Ik heb hem nog niet gekocht, maar zit er wel echt aan te denken. Super handig gewoon. Ook voor bijvoorbeeld in de keuken of in het toilet.

IKEA Opberg idee badkamer smal kastje
Bron: IKEA

IKEA Opberg idee badkamer: kast voor wasmachine

Omdat wij dus onze wasmachine in de badkamer hebben staan is het heel erg handig om bijvoorbeeld een kast rondom je wasmachine te hebben. Maar dit is eigenlijk altijd wel handig, waar je de wasmachine (en eventueel droger) ook hebt staan.

Zo kwam ik een aantal verschillende opberg ideeën tegen bij de IKEA omtrent de wasmachine. Als eerste een kast uit de NYSJÖN serie waarbij je boven de wasmachine twee dichte deurtjes hebt. Dat zorgt ervoor dat al je spullen uit het zicht staan.

IKEA Opberg idee badkamer kast voor wasmachine
Bron: IKEA

Ik heb echter ook een heel mooi frame gezien bij de IKEA uit de ENHET serie met twee planken. Dit is dan wel een open kast maar als je bijvoorbeeld gebruik maakt van opbergbakken dan heb je het alsnog netjes staan.

IKEA Opberg idee badkamer kast wasmachine
Bron: IKEA

IKEA Opberg idee badkamer: ladder voor handdoeken

Alhoewel dit niet perse een opberg idee is voor de badkamer, vind ik het wel een handige tip die ik dus moet delen. Want wat doe je met handdoeken die je net bgebruikt hebt maar nog niet de was in hoeven? Je kunt ze over de verwarming hangen, of je hangt haken op.

Ik vond echter nog iets handigs en leuks voor de handdoeken. Namelijk een houten ladder. Bij de IKEA verkopen ze een speciaal handdoekenrek in de vorm van een ladder. Je kunt echter ook op andere plekken zoiets kopen wat erop lijkt.

IKEA Opberg idee badkamer ladder voor handdoeken
Bron: IKEA

IKEA Opberg idee badkamer: wandplank

Natuurlijk kun je in je badkamer ook diverse wandplanken ophangen. Heb je net zoals wij tegels van boven naar beneden en wil je liever niet boren dan heb je ook wandplankjes met zuignappen. Deze kunnen niet zo heel veel gewicht dragen, maximaal 1kg, maar vaak is dat al genoeg.

Wanneer je er een aantal ophangt dan kun je toch weer wat items kwijt. En het ziet er vaak ook nog leuk uit!

IKEA Opberg idee badkamer wandplank
Bron: IKEA

IKEA Opberg idee badkamer: roltafel

Wij hadden zelf nog een roltafel van de IKEA in huis, deze heeft in vrijwel elke ruimte al gestaan behalve de badkamer. Echter is zo’n roltafel juist ook erg geschikt voor een badkamer omdat je hem snel aan de kant hebt gezet. Ook kun je er erg veel in opbergen, bijvoorbeeld je shampoo’s en douchegel. Maar ook je handdoeken bijvoorbeeld en je tandenborstels.

IKEA Opberg idee badkamer roltafel
Bron: IKEA

IKEA Opberg idee badkamer: lattenbodem + opbergers

Wat ook een leuk idee is, maar wel alleen kan in een badkamer met goede ventilatie/afzuiging, is het ophangen van een lattenbodem. Dat klinkt heel gek, maar ik leg het aan je uit.

Je koopt twee haken voor aan de deur. Deze zijn eigenlijk bedoeld om handdoeken aan te hangen maar dit keer hang je er dus een lattenbodem aan. Gewoon een simpele van hout, de goedkoopste die je kunt vinden. Deze hang je dan op aan de haken. Op die manier creëer je eigenlijk een wandrek, maar dan aan de deur. En daar kun je dan bijvoorbeeld haken of bakjes aan hangen waarmee je dus opbergruimte creëert.

IKEA Opberg idee badkamer: lattenbodem + opbergers