Ik was nooit van de spelletjes, totdat…

Ik was nooit van de spelletjes. Mijn man wel. Hij kon echt tot midden in de nacht gamen. Urenlang. Daar hebben we, in het verleden, echt wel wat woorden over gehad. Ik snapte hem niet. Ik vond het zonde van de tijd. Ik was dus nooit van de spelletjes, totdat ik Animal Crossing ontdekte. Opeens snap ik het. Nu weet ik wat hem zo trekt. Waarom hij niet zomaar kan afsluiten op het moment dat ik dat vraag. Waarom hij soms helemaal verdiept zit in een wereld dat hij niets hoort. Ik snap het nu.

Spelletje op z’n tijd

Dat ik nooit echt van spelletjes hield betekende niet dat ik nooit spelletjes speelde. Gezelschapspelletjes heb ik vaak gespeeld en nu weer regelmatig met de kinderen. En ook heb ik wel eens Candy Crush, Tetris, Patience enzovoort gespeeld. Ik hield het alleen nooit zo lang vol. Meestal had ik er na een week al geen zin meer in. En ik kon het ook nooit uren achter elkaar spelen. Ik vond mezelf dus echt geen spelletjes persoon. En al helemaal geen gamer.

En toen kwam de Nintendo Switch in huis

Omdat mijn man wel een grote gamer en spelletjesfanaat is en onze kinderen (vooral de oudste) ook erg veel interesse erin toonde besloten we om met kerst de Nintendo Switch onder de boom te leggen. Samen met een paar spellen zoals Mario Kart en Just Dance. Het leek me leuk om af en toe met mijn dochter Just Dance te doen en ik wist zeker dat zowel zij als de kleine man Mario Kart ook leuk zouden vinden.

Mijn vermoeden klopte. De kinderen waren razend enthousiast over de Switch en dat zijn ze nog steeds. Milo vond het in het begin nog wel prima om alleen te kijken want het was toch nog wel moeilijk. Maar ook hij speelt steeds vaker. Zowel met de Playstation als met de Switch. Ons spellen voorraad is dan ook al wat uitgebreid met Super Mario Deluxe en Super Mario Party. Voor de Nintendo kochten we een tweetal Paw Patrol spellen. Milo vindt de Playstation net iets makkelijker en zo kunnen de kinderen ook mooi tegelijk spelen. Fay op de Switch en Milo op de Playstation.

Animal Crossing voor mijn verjaardag

Alhoewel ik Mario Kart en Just Dance erg leuk vond waren het voor mij geen spellen die ik heel vaak speelde. Omdat ik echter nu wel bekend was met de Nintendo Switch ging ik op zoek naar een spel wat wellicht voor mij leuk zou zijn. Ik kwam met regelmaat het spel Animal Crossing tegen en alhoewel ik het niet 100% zeker wist dacht ik wel dat ik het leuk zou vinden. Dus ik vroeg het spel voor mijn verjaardag aan mijn ouders. Zij vonden het eigenlijk maar een beetje gek, want zoiets is toch voor kinderen. Maar dat is met dit spel echt niet perse zo. Het is voor jong en oud.

Vanaf het moment dat ik het spel had en kon spelen was ik verkocht. Die eerste maanden kon ik uren bezig zijn met het spel. Elk vrij moment besteedde ik aan Animal Crossing. Er kwam wel een moment dat ik een aantal weken niet speelde. Maar dat moment ging ook weer voorbij. Die eerste maanden speelde ik echt elke dag. En was het zelfs zo dat ik de Switch meenam naar de camping in de meivakantie. Eindelijk snapte ik de ‘verslaving’ van mijn man. Ik was het namelijk zelf ook.

Grote 2.0 update van Animal Crossing

Inmiddels is de grote Animal Crossing update ook uit. Daar heb ik echt wel op gewacht. Ik had mijn eiland inmiddels al twee keer helemaal veranderd en wist even niet goed meer wat te doen. Met de update heb ik weer een heleboel nieuwe missies en kan ik weer alle kanten op met mijn eiland. Ook is er een betaalde uitbreiding, deze heb ik echter nog niet gekocht want die krijg ik hopelijk als cadeau met Sinterklaas. Plus ik denk dat ik voorlopig wel weer zoet ben met het eiland aanpassen, mijn huis opnieuw inrichten, enzovoort.

Ik was dus nooit van de spelletjes. Totdat ik Animal Crossing ontdekte. 

2 reacties op “Ik was nooit van de spelletjes, totdat…

Reageren is niet mogelijk.