Ik stop ermee

Ja ik weet het, het is een triggerende titel en natuurlijk doe ik dat expres. Want ik wil graag dat je deze blog leest. Het is echter ook echt waar. Ik stop er namelijk mee. Niet met deze blogsite, wees maar gerust. Maar wel met een ander onderdeel van mijn bedrijf. Waarom ik ermee stop, waar ik eigenlijk mee stop en meer van mijn hersenspinsels deel ik vandaag in deze blog. Vooral voor mezelf, omdat het soms gewoon lekker is om van je af te schrijven. En het zo ook mijn hoofd wat meer ruimte geeft. En ook voor jou. Want ik wil je laten zien dat je niet in een keurslijf hoeft te blijven zitten. Dat je keuzes mag maken die voor JOU goed zijn. Ook al vind een ander wellicht iets anders.

Hier stop ik mee

Even heel kort door de bocht stop ik met het membership wat ik al driekwart jaar had als Insta juf zijnde. Sinds 1 januari 2022 heb ik een membership geheel rondom Instagram waar ondernemers alles konden leren over dit sociale medium. Elke maand gaf ik een live training via Zoom, ik organiseerde Content uurtjes, brainstormsessies, Q&A’s en daarnaast was er ook een fijne community waarin je al je vragen en opmerkingen kwijt kon. Ook plaatste ik daarin mijn hele uitgebreide Instagram Reels cursus, een cursus over Stories én sinds de zomer staat er ook een 30 dagen content inspiratie cursus in. Een hele complete membership dus waar ook hele enthousiaste ondernemers lid van waren.

Ik stop hier dus mee. Per 1 oktober komt er niets meer in de Insta Club (zo noemde ik het). De huidige leden kunnen nog lid blijven tot 1 december mochten ze dat willen. Daarna gaat hij dus echt dicht.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe nu verder?

Wat ik hierna ga doen met alle content weet ik nog niet. Het is te waardevol om er niets mee te doen. Echter heb ik nog niet bedacht hoe nu verder. En dat hoeft ook niet. Het is van mij en ik kan ieder moment die beslissing maken. Misschien besluit ik over een paar maanden om hem toch weer open te gooien. Of ik verkoop de cursussen die erin staan los. Misschien bied ik het aan tegen een pakket prijs. Of ik ga er iets heel anders mee doen. Het fijne van eigen baas zijn is dat ik de enige ben die bepaalt wat ermee gedaan wordt. Wat ik nu ga doen. Dat maakt het ook spannend, want wat is de juiste beslissing? Echter ben ik inmiddels zover dat ik denk dat iedere beslissing die vanuit mijn gevoel gedaan wordt de juiste is. Voor dat moment.

Want wie zegt dat je nooit op je besluit terug mag komen? Of dat je iets moet blijven doen puur omdat het werkt? Of omdat je het nu eenmaal altijd al zo gedaan hebt? Niemand toch?! Na twee jaar lang de volledige focus te hebben gehad op Instagram voelt het nu als een hoofdstuk die ik voor nu mag afsluiten. Niet dat ik opeens van Instagram verdwijn of dat ik ondernemers niet meer met Instagram help. Ik wil echter weer even terug naar de basis. En dat is content in het algemeen. Voornamelijk duurzame content zoals blogs en Podcasts. Want als je die basis hebt kun je daar juist ook weer een hoop mee via social media. En zo blijft het cirkeltje rond.