Ik laat mijn stem horen!

Het is vandaag de Internationale dag van de stem. En als iemand die heel graag praat (vraag maar aan mijn leerkrachten van vroeger), vind ik dat ik hier wel wat aandacht aan mag geven. Nu doe ik er natuurlijk heel lacherig over, maar je stem is ontzettend belangrijk. Zowel in de letterlijke zin van het woord als in de figuurlijke zin.

Wat een stem kan doen voor een ander

In een tijd waarbij je over het algemeen in een kleine bubbel leeft en waarbij je je oma alleen met je Sim Only bundel nog ziet is het nog belangrijker dan ooit om contact te houden. Niet alleen met je buren, want ook dát is belangrijk. Maar juist ook met mensen die wat verder weg wonen. Die alleen wonen of die je normaal vaker ziet en nu door alle omstandigheden niet.

Daarnaast merk ik dat ik ook zakelijk veel meer voice berichtjes stuur in plaats van getypte berichten. Normaal gesproken spreek ik mijn klanten gewoon live tijdens een workshop of training die ik geef. Of wanneer we 1 op 1 aan de slag gaan. Nu is alles al meer dan een jaar online en zie je elkaar niet meer. Zo fijn om elkaar dan af en toe een videoboodschap te sturen of toch voice berichten in te spreken

Veel meer bellen

Toegegeven: ik ben nooit echt een beller geweest. Ik klets veel liever met iemand wanneer ik diegene ook zie. Dus het liefst bij iemand thuis, op een terrasje, in de bios of waar dan ook. Maar sinds het niet meer vanzelfsprekend is om bij elkaar de deur plat te lopen, bel ik toch regelmatig.

Vooral met mijn oma. Zij was altijd heel actief, bijna nooit thuis. Altijd op reep. Maar nu kan ze eigenlijk nergens meer heen. Durft ze ook niet. We zien haar nog wel eens hoor, buiten en op afstand. Maar omdat het stukken minder is dan eerst bellen we nu gewoon heel vaak. Met Sim only onbeperkt bellen by Simyo is dat gelukkig ook geen probleem. Geen hoge telefoonrekening dus voor ons.

Clubhouse

Wat ik trouwens ook echt heel tof vind nu, en wat door de makers van de app perfect getimed is, is de nieuwe social media app Clubhouse. Deze app is echt op voice / stem gebaseerd. Je ziet elkaar niet, het enige wat je ziet is elkaars profielfoto. In Clubhouse heb je ‘rooms’ waarmee je met iedereen kunt praten. Zo kan het zomaar voorkomen dat je met Bas Smit aan het kletsen bent of met andere moeders die tegen dezelfde dingen aanlopen met hun kinderen. Echt heel erg fijn. Zo heb je toch het gevoel echt contact te hebben met anderen en het vergroot je wereld. Ik gebruik deze app dan ook meerdere malen per week.

Zit jij al op Clubhouse?

Dit artikel is in samenwerking met Simyo.