Ik kan geen dag zonder mijn kinderen

Ik kan geen dag zonder mijn kinderen. Zei ik nooit. Oke nu lieg ik misschien want ik zal in het begin echt wel deze gedachten hebben gehad. Maar een dag niet zonder mijn kinderen kunnen? Nee hoor, dat gaat mij goed af. Wat in de ogen van sommigen misschien vreemd is. Want ik hoor ook regelmatig tegengeluiden. Moeders die echt geen dag zonder hun kinderen kunnen. En dat is helemaal dikke prima, want iedereen zijn ding toch? Behalve dan dat ik toch best gek aangekeken wordt als ik zeg wel eens een weekend (of langer) weg te gaan zonder kinderen.

Een dag of langer zonder kinderen

Het komt niet zo heel vaak voor dat mijn kinderen echt een hele dag er niet zijn. Vaak zijn ze er in de ochtend en/of avond wel. Maar ook dat soort dagen kan ik heel goed hebben. Graag zelfs, want dan kan ik werken of iets leuks doen voor mezelf. Toch vinden sommige mensen het gek wanneer ik zeg dat ik het echt fijn zou vinden eens een dag de kinderen niet te hebben. Alsof ik daarmee zeg minder van hen te houden ofzo. Of dat ik ze niet leuk vind. Nee integendeel. Ik houd enorm veel van mijn kinderen, maar ik vind het ook fijn om eens tijd voor mezelf te hebben. En dan ben ik extra blij wanneer ik ze wel weer zie.

Ook ben ik wel eens zonder mijn kinderen (en zelfs zonder man) een weekendje of langer weg geweest. Met mijn vader naar Spanje, met mijn moeder naar een kerstmarkt, met blogvriendinnen een weekendje Center Parcs.. Super leuk! En natuurlijk heb ik dan wel eens momenten dat ik denk ‘ik mis de kindjes’. Maar aan de andere kant blijf ik nog steeds ook gewoon Nicole naast alle andere rollen die ik heb. En vind ik het gewoon heerlijk om eropuit te gaan.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een week of langer weg zonder de kinderen en/of man zou ik niet zo snel doen. Maar ik zeg nooit nooit. Want wie weet wat er allemaal op mijn pad komt.

“Je hebt toch zelf voor kinderen gekozen”

Wat ik wel eens lees en ook hoor is dat ik toch zelf voor kinderen gekozen heb. En dat ik toch altijd moeder ben? Dat klopt helemaal, ik ben altijd moeder. Of ik nu wel of niet bij mijn kinderen ben. Betekent het moeder zijn dan ook dat je nooit meer iets voor jezelf mag doen? Want je bent moeder en dus moet je 24/7 bij je kinderen zijn? Wanneer je daarvoor kiest, helemaal prima. Want jij bent niet ik en ik ben ook niet jij. Maar ik kies er dus voor om moeder te zijn die ook wel eens een dagje of langer ergens anders is.

Ik persoonlijk kan daar ook echt van genieten. Net zoals ik ervan geniet om leuke dingen samen met mijn kinderen te doen. Alles op zijn tijd en op zijn moment.

Iedereen is anders, iedereen kiest anders

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat iedereen anders is en daarom dus ook anders kiest. Geen enkel persoon is hetzelfde, dus ook geen enkele moeder of ouder. En al helemaal geen enkele situatie. Kiest de een ervoor om zijn of haar kind naar het kinderdagverblijf te brengen, een ander houdt zijn of haar kind thuis. Weer een ander gaat voor een gastouder en dan heb je ook nog de ouder die de kinderen naar oma brengt. Moet allemaal kunnen toch? Zoveel mensen, zoveel meningen maar eigenlijk is geen enkele mening belangrijk behalve die van jezelf, je partner en je kinderen. Daar moet je naar kijken. Wat voor jullie prettig en fijn voelt, dát telt.

9 reacties op “Ik kan geen dag zonder mijn kinderen

 • Wat leuk om te lezen Nicole! In februari schreef ik bijna net zo’n artikel.. Na een wintersportvakantie zonder Jasper en de kindjes. Ik vind het ook heerlijk om af en toe zonder ze weg te gaan, want ik ben niet alleen maar mama! Daarnaast vind ik altijd dat ik terug kom als een leukere moeder, met een stuk meer geduld. Haha

 • Haha, wat leuk om te lezen!
  Ik ga volgende week een lang weekend met vriendinnen naar Ibiza en heb er gewoon nog 2 dagen aan vastgeplakt voor mij alleen daar. Ik ben benieuwd hoe ik het ga ervaren, want ben nog nooit zo lang van mijn dochter gescheiden geweest. Komt vast goed! Lekker me-time. En grappige is ook, dat mijn vriend meteen daarna weggaat voor een lang weekend met vrienden in Portugal. Moet kunnen toch? Zoals je zegt we zijn meer dan alleen moeder. (Al verwacht ik stiekem dat het wel lastig is ????)

 • Wat een top stukje! Ja we zijn mama ja we missen ze heus wel als ze er niet zijn maar ja we zijn ook nog vrouw, meisje, echtgenote, vriendin en onszelf! En als we die niet af en toe naar boven halen is er weinig leuks meer te beleven toch! Nu moet ik wel bekennen dat ik nu al 4 dagen zonder de meisjes zit.. En ik nog tot zaterdagochtend zonder ze moet en dat vind ik wel echt even heul pittig hoor! Maar aan de andere kant ook zo heerlijk om even lekker te doen of laten wat ik wil!

 • Helemaal gelijk heb je! Je moet goed voor jezelf zorgen wil je goed voor je kids kunnen zorgen. Denk ik tenminste. Roy en ik gaan nog altijd geregeld naar de bioscoop. Dat was altijd ons ding en nu we Isabelle hebben is het nog steeds ons ding. We moeten ook aandacht voor elkaar hebben om fijne, goede en leuke ouders te zijn. Ik heb al vaak gehoord dat mensen t raar vinden dat wij zo geregeld nog gaan…

 • Ik heb zelf geen kinderen en zou dus ook niet weten hoe ik zou reageren. Maar ik geef je groot gelijk als je zegt dat je naast mama ook nog gewoon Nicole bent. Ik denk dat het juist heel belangrijk is een goede balans te vinden tussen mama en Nicole zijn. En natuurlijk ook zonder de kindjes ben en blijf je mama, maar er is wel een verschil of je mama bent met de kindjes in de buurt of zonder de kindjes.

 • Heel mooi geschreven! Ik vind het persoonlijk doodvermoeiend om 24/7 bij mijn kinderen te zijn dus zo af en toe heb ik ook eens nood aan tijd voor mezelf. Als je dan opnieuw kan opladen ben je toch weer een betere mama ook? Win-win 😉

 • Amen!!
  Zo herkenbaar! Maar wat heb ik afgelopen weekend genoten van even weg zonder kinderen. En het is dat oppas regelen zo moeilijk is, anders had ik het vaker willen doen dan 1 keer in de 2 jaar. Al staat er ook nog een uitje Londen op de planning, maar dan blijft manlief bij de kinderen.
  Ik ben daarna zo veel leuker voor de kinderen.

 • Oh heerlijk, me-time! Even opladen, met vriendlief of alleen… doen we regelmatig; kinderen een nachtje naar oma 🙂 Heerlijk!

 • Je hebt gewoon soms even een momentje voor jezelf nodig, maar inderdaad je bent altijd mama. Ik geniet ook van die momenten, maar ik blijf liever gewoon bij mijn zoontje. Binnenkort voor het eerst een nachtje zonder hem en dat vind ik zo spannend! Gelukkig is het met mijn beste vriendin, maar toch.. dat moeder zijn is nog best een dingetje soms haha.

Reageren is niet mogelijk.