Ik heb ontslag genomen

Jep je leest het goed. Ik heb ontslag genomen en mijn laatste weken bij de webshop zijn ingegaan. Het kwam niet geheel als verrassing aangezien ik per oktober 2017 een eigen bedrijf heb. Maar toch kwam de beslissing eerder dan verwacht.

Dankbaar voor de kans die ik kreeg

Toen ik na 2,5 jaar in de ziektewet te hebben gezeten de kans kreeg om bij My Lovely Notebook te werken greep ik deze met beide handen aan. Niet alleen had ik het echt nodig om weer aan het werk te gaan, deze specifieke baan leek me op het lijf geschreven. En dat bleek het uiteindelijk ook echt te zijn. Op mijn lijf geschreven..

Vol passie en met veel liefde stak ik heel veel tijd in deze baan. Ik was er eigenlijk 24/7 mee bezig want buiten de werktijden om bedacht ik nog dingen om te doen of aan te pakken. Het voelde een beetje als mijn kindje, ook niet gek aangezien ik de webshop tijdelijk zo goed als in mijn eentje runde. Ook nadat we weer met zijn tweeën waren bleef ik er vol passie werken. Mijn takenpakket werd enorm uitgebreid en ik hield me bezig met de dingen die ik het liefste doe: de online zichtbaarheid vergroten door middel van SEO, nieuwsbrieven, social media en nog veel meer.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het idee voor een eigen bedrijf begon vorm te krijgen

Mijn baas Juliette plantte eigenlijk het idee voor een eigen bedrijf in mijn hoofd. Al jaren riep ik een eigen bedrijf te willen maar ik wist nooit zo goed wat. Totdat zij dus opmerkte dat de dingen die ik doe en waar ik zo goed in ben, ook voor anderen gedaan kunnen worden. Ik zou kunnen starten als virtual assistant en andere ondernemers kunnen helpen met dezelfde dingen. Dat zijn tenslotte allerlei (rand)zaken waar de meeste ondernemers zelf geen tijd voor hebben.

Dat idee begon steeds meer te groeien in mijn hoofd en tijdens mijn zwangerschapsverlof zette ik het idee eens goed op papier en besloot ik om de sprong te gaan wagen.

De focus ontbrak

Per oktober 2017 heb ik mijn bedrijf dan ook ingeschreven bij de KvK en ging ik met volle moed aan de slag. Ik had al snel een aantal leuke opdrachten, maar op een geven moment werd dat steeds minder. Aangezien mijn blog ook onderdeel is van mijn bedrijf haalde ik daar wel inkomsten uit, maar die 100% focus die mijn bedrijf eigenlijk verdient ontbrak.

Niet omdat er geen passie voor is, of omdat ik niet weet hoe. Maar puur omdat ik het gewoon niet gebolwerkt krijg. Het is teveel. Het huishouden, de zorg voor de kinderen, het werken wanneer de kinderen slapen, twee dagen buitenshuis werken, het bijhouden van de blog, een steeds langer wordend to do lijstje en dan moest ik mijn man, mijn sociale leven en oh.. ik zelf ook nog.. niet vergeten.

Wat wil ik en hoe ga ik dat bereiken?

Ik voelde al een tijdje dat er iets moest veranderen. Ik probeerde het allemaal te bolwerken en de ballen in de lucht te houden. Maar het lukte me gewoon niet. En hoe ik eerst slechts af en toe een bal liet vallen merkte ik dat ook mijn gezin eronder ging lijden. En dat is het laatste wat ik wil. Mijn gezin is prioriteit nummer 1 en dus moest er iets gebeuren.

eigen bedrijf virtual assistant

Ik ging bij mezelf ten raden naar wat ik precies wil. Thuiswerken was en is nog steeds mijn grootste wens en het bedrijf wat ik gestart ben daar ligt mijn hart. Mijn blog is mijn derde kindje en andere ondernemers kunnen helpen met hun online zichtbaarheid mijn passie. De oplossing lag dus voor de hand. Om van mijn bedrijf echt een succes te maken moet ik daar meer tijd in steken en mijn focus er volledig op kunnen leggen.

Ik heb ontslag genomen

En dus heb ik ontslag genomen. Na vele gesprekken met vriendinnen en met mijn man kwam ik tot één conclusie. Het beste was om de grote sprong te wagen en ontslag te nemen zodat ik die tijd kan steken in mijn bedrijf. Dat betekent concreet dat ik straks de maandag en donderdag volledig kan benutten om mijn bedrijf groot te maken. Voor de kinderen zal er weinig veranderen want zij gaan nu ook al naar de opvang en naar oma. En dat zal straks niet anders zijn.

Maar dit besluit zorgt ervoor dat ik meer ruimte heb om bepaalde zaken op te pakken die nu telkens blijven liggen. Ik kan mijn tijd beter indelen, meer duidelijkheid verschaffen naar mijn gezin toe en het zal ervoor zorgen dat ik mijn focus volledig op de belangrijke zaken kan richten.

Laatste werkdag

Op 1 maart is mijn laatste officiële werkdag voor My Lovely Notebook en daarna ben ik dus een fulltime zzp-er en thuiswerkende moeder. Ik ga ervoor en hopelijk kan ik jullie snel daarna vertellen dat het de beste beslissing ooit is geweest!

Heb jij wel eens ergens ontslag genomen? Hoe voelde dat voor jou?

15 reacties op “Ik heb ontslag genomen

 • Dapper en moedig besluit. Je gezin is nou eenmaal het belangrijkste!
  Succes met alles wat komen gaat het geniet nog van je laatste weken werken.
  Ook ik heb deze week mijn baan opgezegd. Meer hierover lees je op mijn blog.

 • Ja erg herkenbaar. Ik nam onlangs de heel grote sprong om weg te gaan bij mijn baan waar ik al tien jaar werkte. Ik werk nu nog wel, maar halve dagen. Ik vond het besluit zo moeilijk en eng. Maar sindsdien loopt mijn bedrijf echt goed. Tot nu toe een erg goede keus dan ook.
  Knap van jou! Je zult zien dat je nu veel meer in je bedrijf kunt stoppen en dat haal Je er op termijn uit. Wat aandacht krijgt groeit! Fijn. X

 • Wie niet waagt, wie niet wint! Heel stoer en aan je doorzettingsvermogen en wilskracht zal het niet liggen. Ik wens je veel geluk en succes toe in het verder uitbreiden van je eigen bedrijf 🙂

 • Heel spannend! Ik heb nog nooit ontslag genomen, ik werd er telkens uitgewerkt na het eindigen van een contract. De beslissing om volledig voor je eigen bedrijf te gaan, heb ik wel gehad. Was ontzettend moeilijk, maar nu ben ik heel blij dat ik het gedaan heb!

 • Wauw, spannend, maar klinkt als een goede beslissing! Ik heb 1x ergens ontslag genomen voor een andere baan, en dat was heel bevrijdend, ik begon doodongelukkig te worden op de plek waar ik zat.

 • Wat een moedige en spannende stap! Maar ik denk ook zeker een stap waar je niet onderuit kon komen. Heel veel succes met je eigen bedrijf!

 • Dapper zeg! Ik heb alleen ooit ontslag genomen als ik al een andere baan in het booruitzicht had, ben nooit zelfstandig ondernemer geweest. Maar nu al bijna 14 jaar bij dezelfde werkgever, dus ik ben niet zo’n held. ?

 • Je gaat ons vast over een poosje vertellen dat dit je beste beslissing ooit is geweest 😉
  Heel veel succes de komende tijd en nog veel plezier de laatste periode bij My Lovely Notebook.

Reageren is niet mogelijk.