Ik heb een nieuwe rol

Ik heb al vele rollen gehad in mijn leven en ook nu wissel ik wat af tussen de verschillende rollen. Maar sinds kort heb ik er ook nog een nieuwe rol bij. Naast vrouw, dochter, zus, moeder, nichtje en vriendin ben ik inmiddels ook tante! Tante Nicole. Deze rol heb ik echt nog maar heel kort, dus ik moet wel nog wat oefenen, maar ik denk dat deze rol wel bij me past.

De audities

Voordat je tante mag en kan worden moet er nog een hoop gebeuren. Dat wordt je niet zomaar. Het is sowieso altijd wel handig om een (schoon)broer of (schoon)zus te hebben want zonder dat is de kans op zo’n rol best klein. Ik heb het geluk een broertje te hebben maar ook een geweldige schoonzus. En laat die laatste nu de afgelopen tijd zwanger zijn geweest! Kijk, op die manier wordt de kans op een rol als tante opeens heel groot.

Wat was het spannend de laatste weken. Mijn schoonzusje ging over haar uitgerekende datum heen en ze bleef maar doorlopen. Iedereen in de familie was enorm benieuwd naar de baby. Zou het een meisje zijn? Of een jongetje? En wat zou de naam worden? Mijn schoonmoeder en ik dachten beide dat het een jongetje zou worden, maar toch had zij toch een naam voor een meisje in haar hoofd ook. Want ja, je weet maar nooit! Uiteindelijk is de kleine dame (ja, want het is echt een meisje geworden) afgelopen woensdag geboren en heeft ze de prachtige naam ‘Guusje’ gekregen!

Trots op mijn rol en op mijn ‘zusje’

We mochten diezelfde dag nog gaan kijken en BAM! Daar kwam cupido aan met zijn pijl en boog, want 1 blik op het zoete lieve meisje in haar wiegje en deze tante werd verliefd. Toen ze eventjes begon te huilen wist ik ook direct wat te doen en ik smolt weg toen ze mijn vingertje vasthield en erop begon te zuigen. Geloof dat zo’n moedergevoel en moederinstinct nooit verdwijnt, terwijl ik juist dacht t wel verleerd te zijn inmiddels haha.

Ook ben ik enorm trots op mijn zusje, zo noem ik haar gewoon want zo voelt het. Ze heeft een pracht meisje op de wereld gezet en naar wat ik hoorde is ze ook echt een die hard geweest met de bevalling. Omdat we nu pas wisten of het een jongetje of meisje zou worden hadden we alleen een kleinigheidje gekocht. Nu kan ik eindelijk beginnen aan het kraamcadeau! Enorm veel zin in…

En heb jij ook al de rol ’tante’ mogen spelen?

ps. de baby op de foto is niet Guusje, maar Fay…

16 reacties op “Ik heb een nieuwe rol

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *