Ik heb een nieuwe rol

Ik heb al vele rollen gehad in mijn leven en ook nu wissel ik wat af tussen de verschillende rollen. Maar sinds kort heb ik er ook nog een nieuwe rol bij. Naast vrouw, dochter, zus, moeder, nichtje en vriendin ben ik inmiddels ook tante! Tante Nicole. Deze rol heb ik echt nog maar heel kort, dus ik moet wel nog wat oefenen, maar ik denk dat deze rol wel bij me past.

De audities

Voordat je tante mag en kan worden moet er nog een hoop gebeuren. Dat wordt je niet zomaar. Het is sowieso altijd wel handig om een (schoon)broer of (schoon)zus te hebben want zonder dat is de kans op zo’n rol best klein. Ik heb het geluk een broertje te hebben maar ook een geweldige schoonzus. En laat die laatste nu de afgelopen tijd zwanger zijn geweest! Kijk, op die manier wordt de kans op een rol als tante opeens heel groot.

Wat was het spannend de laatste weken. Mijn schoonzusje ging over haar uitgerekende datum heen en ze bleef maar doorlopen. Iedereen in de familie was enorm benieuwd naar de baby. Zou het een meisje zijn? Of een jongetje? En wat zou de naam worden? Mijn schoonmoeder en ik dachten beide dat het een jongetje zou worden, maar toch had zij toch een naam voor een meisje in haar hoofd ook. Want ja, je weet maar nooit! Uiteindelijk is de kleine dame (ja, want het is echt een meisje geworden) afgelopen woensdag geboren en heeft ze de prachtige naam ‘Guusje’ gekregen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Trots op mijn rol en op mijn ‘zusje’

We mochten diezelfde dag nog gaan kijken en BAM! Daar kwam cupido aan met zijn pijl en boog, want 1 blik op het zoete lieve meisje in haar wiegje en deze tante werd verliefd. Toen ze eventjes begon te huilen wist ik ook direct wat te doen en ik smolt weg toen ze mijn vingertje vasthield en erop begon te zuigen. Geloof dat zo’n moedergevoel en moederinstinct nooit verdwijnt, terwijl ik juist dacht t wel verleerd te zijn inmiddels haha.

Ook ben ik enorm trots op mijn zusje, zo noem ik haar gewoon want zo voelt het. Ze heeft een pracht meisje op de wereld gezet en naar wat ik hoorde is ze ook echt een die hard geweest met de bevalling. Omdat we nu pas wisten of het een jongetje of meisje zou worden hadden we alleen een kleinigheidje gekocht. Nu kan ik eindelijk beginnen aan het kraamcadeau! Enorm veel zin in…

En heb jij ook al de rol ’tante’ mogen spelen?

ps. de baby op de foto is niet Guusje, maar Fay…

16 reacties op “Ik heb een nieuwe rol

 • Ik ben al bijna 21jaar tante inmiddels zijn daar van mijn kant nog 5 neven en nichten bijgekomen en van mij mans kant ook 6. Ik ben dus tante van 12. Poeh, nu ik het op een rijtje zet is dat best veel. Maar ik vind het een erg leuke rol!

 • Bijzonder is dat hè! Snap goed dat jouw moedergevoelens naar boven komen en je helemaal smelt van dit kleine meisje. Eind van dit jaar wordt ik voor de 2e keer tante. Heb een neefje van 3. Geniet samen van de nieuwe aanwinst in de familie!x

 • Mooi is dat om tante te mogen zijn he. Ik ben tante van drie schatten van meiden. Ze wonen alleen zo ver weg… Maar gelukkig hebben we een familiegroep op whats app en daar komen vele foto’s voorbij.

 • Nogmaals gefeliciteerd! Dit jaar wordt ik voor de 6e en 7e keer tante, eerste keer van mijn familie want mijn zusje is zwanger 🙂

 • Ik ben inmiddels al ruim 19 jaar tante.. waarvan de oudste nog steeds mijn favoriet. . Hij komt nog steeds bij mij met zijn problemen ♡

 • Gefeliciteerd! Tante zijn is leuk hè! Ik had dit jaar het voorrecht om moeder te worden en 6 dagen later werd ik tante, want mijn zusje kreeg toen haar zoontje. Zo leuk, die twee mannetjes! ♡

 • Ik heb ook al twee keer tante mogen worden en word in november weer tante. Zo enorm mooi en fijn. 🙂
  Het lezen van deze blog heeft ervoor gezorgd dat ik er weer helemaal naar uitkijk! Zo leuk! 🙂 We weten al wel dat het een jongetje wordt, nu nog de naam, hihi. Ik vind het altijd heel leuk om te raden, maar zit nooit in de buurt!

  Liefs

 • Ah wat leuk! Gefeliciteerd. Jij tante en Fay een klein nichtje. Ik word dit jaar ook tante, zo voelt het niet. Kan het niet zo vinden met mijn schoonzus (en dat is zacht uitgedrukt).

 • Mijn eigen zus zal nooit kinderen krijgen en mijn schoonzusjes ga ik niet echt mee om. Dus nee ik zal nooit echt de rol van tante kunnen uitoefenen. Hopelijk wel de rol van moeder..

Reageren is niet mogelijk.