Ik heb een Fayks in huis

IMG_9256

Het is dat mijn dochter nog niet kan praten want anders had ze afgelopen zondag meerdere malen ‘dat is mijn mama’ geroepen. Ik had namelijk een mamablogger meeting en de meeste hadden hun kinderen meegenomen. Geen probleem in principe want Fay vindt andere kinderen erg leuk. Ze weet nog niet altijd goed hoe ermee om te gaan, maar kusjes geven doet ze graag en ze vindt het allemaal reuze interessant. Nee, ze vermaakte zich enorm bij Coffee Corazon, waar we hadden afgesproken. Behalve (ja en daar komt het dan) wanneer er een kindje op mijn schoot zat, tegen me aan leunde of teveel aandacht van me kreeg, dan waren de poppen aan het dansen!

Dat is MIJN mama!

Ik zag het ze gewoon denken. Bijna krijsend kwam ze aan gestampt met haar korte beentjes en krokodillentranen over haar wang. Ik had net een huilend kindje van een andere moeder opgepakt omdat haar moeder even weg was, naar de wc. Dus terwijl ik een ander kindje troostte, werd mijn eigen dochter bijna ontroostbaar. Hoe durfde ik? Een ander kind op schoot? Ik moest er echt even om lachen (loedermoeder) en nam Fay op mijn andere been. Zo had ik twee kindjes op schoot met dikke tranen.

Wel was het vanaf dat moment goed, mijn ‘alleen als mama weg is’ kind vond het wel fijn en had de tranen al gestopt op het moment dat ik haar op schoot nam, mijn eigen kind stopte zodra ik haar naast het andere kind op schoot nam. Tranen weg en knuffelen met het kindje naast haar. Proberen de naam uit te spreken (Lola is best een moeilijke naam voor een dreumes) en zowaar deelde ze ook nog kusjes uit. Wat een gek kind heb ik!

Helaas niet eenmaling

Ik dacht even dat het een eenmalige actie van Fay zou zijn. Dat het toeval was. Maar helaas. Ook bij het volgende kindje wat ik op schoot nam, kwam de Fayks in haar naar boven. WEG! Hele duidelijke taal, alleen bleef het niet bij alleen taal. Nee ze wilde het kindje letterlijk van mijn schoot afduwen. Ik begon me dus een beetje te schamen. Mijn normaal zo lieve kind, die graag met andere kindjes speelt, werd opeens een bezitterig en jaloerse dame. Ze was opeens even niet meer zo leuk… En dan zit je daar tussen allemaal moeders die je eigenlijk niet zo goed kent. Dan is de zin.. “dat doet ze normaal nooit” natuurlijk not done.

Is jouw kind ooit zo jaloers geweest? Of heb ik gewoon echt een Fayks in huis?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

18 reacties

 1. Josan op 20 oktober 2015 om 06:34

  Volgens mij is het een fase. Zodra ze wat ouder worden gaan ze begrijpen dat je daardoor niet opeens minder hun moeder bent.

 2. Cindy op 20 oktober 2015 om 08:01

  Denk een fase joh. Mijn dochtertje van bijna 18 mnd doet het als mijn man mij een knuffel geeft. Dan duwt ze ons uitelkaar en dan moet zij bij mama en papa moet weg. Je zou zeggen dat ze dan niks van mn man moet hebben maar op het moment is hij helemaal in beeld. Moet altijd kijken wat papa doet met dr spelen enz… Dit doet ze vanaf een week of 3 geleden.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 20 oktober 2015 om 16:42

   Oh ja mijn man en ik mogen inderdaad ook niet knuffelen, van Fay niet maar ook van de honden niet 😛

 3. Marguerita op 20 oktober 2015 om 08:07

  Een fase, hebben alle kindjes van die leeftijd. Vooral als er geen broertjes of zusjes zijn. Mijn nichtje had het bijv een stuk heftiger dan mijn meiden , maar ook die vertoonden zulke trekjes

 4. Kelly op 20 oktober 2015 om 09:11

  Suuuuuuper herkenbaar! Gister had ik en koffiedate met Linda, Loïs kan dan echt zo slecht delen… dan schaam k me gewoon een beetje =s

 5. Ester op 20 oktober 2015 om 09:46

  Zeker en vast een fase :). Jules en Alixe hebben er weinig last van omdat zij het erg gewoon zijn. Toen Jules amper 15 maanden was, kwam zijn zusje al in’t spel. En Alixe heeft nooit anders geweten dan die gedeelde aandacht. Afhankelijk van kind tot kind, maar zeker herkenbaar :).

 6. Lifesabout op 20 oktober 2015 om 10:23

  Ik heb geen jaloerse same in huis, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk, haha. Lijkt mij wel heel lastig.

 7. Gewoon Jolanda op 20 oktober 2015 om 10:38

  Wat een leuke woordspeling..Fayks.. Haha.. Die blijft haar vast achtervolgen. ;-). Het is echt een fase hoor. Ze heeft natuurlijk ook nog helemaal niet hoeven te leren dat ze je af en toe moet delen. Ik vind het wel schattig dat ze vindt dat je van haar bent en van haar alleen.
  Alhoewel dat voor jou in bepaalde gevallen wel lastig kan zijn, maar zeker niet iets om je voor te schamen.

 8. IJlien op 20 oktober 2015 om 10:43

  Ahwww dat is aan de ene kant ook wel heel erg lief 🙂 ik denk dat het goed is dat je haar ook aandacht gaf, maar het andere kindje vast bleef houden. Die tip gaat in mijn archiefje voor later 😉

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 20 oktober 2015 om 16:42

   Haha nou goed om te weten dat ik ook nog iemand heb ‘geholpen’ met een tip 😉

 9. Channah op 20 oktober 2015 om 11:24

  Het is een fase, het is een fase, het is een fase! Nee even zonder flauwekul: het is echt een fase. Ik hoop alleen voor jullie dat deze fase snel weer voorbij is. Sterkte, haha!

 10. Vlijtig Liesje op 20 oktober 2015 om 11:36

  Grappig die reactie! Het is natuurlijk ook even wennen voor haar.

 11. Charlotte op 20 oktober 2015 om 12:59

  Hihi Aukje is ook zo jaloers als ik een ander kindje vast heb. Heb op kraamvisite ooit in de ene arm de baby gehad en in de andere Aukje (in dezelfde houding als de baby ?)

 12. janske op 20 oktober 2015 om 14:00

  Ik had gewoon nooit naar de wc moeten gaan 😉 Dan was dit alles nooit gebeurd…haha…Ik hoorde Lola toen in op het toilet was en zag haar boven aan de trap staan met haar grote ogen en krokodillentranen…maar ik MOEST echt effe piesen…en die mevrouw voor mij nam even haar moment…man dat duurde lang!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 20 oktober 2015 om 14:02

   Ze deed zo ook bij Quinn en het zoontje van Channa hoor 😉

 13. Judith op 20 oktober 2015 om 21:15

  Hahahaha hier is Miya ook meteen in gilmodus als ik maar naar een ander kind kijk… Het is een fase lees ik hierboven, Keira is inmiddels 9 en kan het nog niet hebben dus ik vraag me af hoe lang die fase duurt…?

 14. […] met kind in ging passen. Nu kon ik natuurlijk Lola buiten mijn toilet laten wachten. Maar ik weet uit recente ervaring dat ze dat (op zijn zachtst gezegd) niet tof vindt en dan haar (huil) alarm zonder twijfel op […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje