Ik ben trots op mezelf

trots-op-mezelf

Ik ben trots op mezelf. Wauw, dat is een zin waarvan ik nooit verwacht had uit mijn mond te horen komen. Maar ik deed het. Ik keek naar mezelf in de spiegel en bedacht me waar ik stond een jaar/twee jaar geleden en waar ik nu sta. En ondanks dat ik voor dezelfde spiegel sta en naar eenzelfde persoon kijk, is het toch anders. IK ben anders. En ben ik dus trots. Op mezelf. Wauw.

Vroeger…

Ik ben altijd erg onzeker geweest over mezelf en had een hoog verwachtingspatroon. Waar dat precies vandaan komt weet ik niet, want mijn ouders waren altijd wel trots op me. Of ik nu een 7 haalde of een 10. Ik deed mijn best en dat was genoeg. Voor hen dan. Voor mezelf niet. Ik vond dat ik faalde als ik een 7 haalde en ik wilde altijd meer van mezelf. Ook meer dan ik aan kon.

Een jaar geleden keek ik de spiegel in en walgde ik van mezelf. Ik vond mezelf de slechtste moeder die bestond, de slechtste vrouw en om heel eerlijk te zijn… Ik vroeg me af waarom ik überhaupt nog leefde. Een hele donkere en enge gedachten en gelukkig had ik die niet vaak. Maar het kwam wel eens in me op. Ik was een mislukkeling. Zat ik dan, met mijn 30 jaar in een huurhuis zonder werk en met een depressie. Veel te dik door de medicatie, slaapapneu en het troosteten. Ik was een hoopje mens.

img_9603

November 2015 – 115 kilo – Ik schrik gewoon als ik mezelf zo zie…

 

Aan het einde van dat jaar, december 2015, besloot ik dat het afgelopen was. Ik was gestopt met de antidepressiva en was klaar met mijn lijf en mijn gedachten. Ik wilde 2016 beginnen met een schone lei en mijn doel was en is 2016 eindigen met een schoon lijf. Ik deed de clean 9 voor het eerst en ondanks dat ik er juist ziek van werd viel ik wel af en is dat ziek worden mijn redding geweest. De clean 9 maakte mijn lijf dusdanig schoon dat de artsen ook inzagen dat mijn amandelen echt geknipt moesten worden. En dat was het begin.. Het begin van het trots zijn op mezelf. Het begin van een schoon en mooier lijf en gedachten.

Nu…

En nu ben ik nog niet waar ik wil zijn. Maar ik ben wel apetrots op mezelf. En zonder arrogant te worden of te doen, ik mag ook echt trots zijn op mezelf. Ik wuif de opmerkingen van mensen weg die zeggen dat als ik het niet zover had laten komen ik ook niet had hoeven af vallen. Want dat zijn mensen die ik niet in mijn leven hoef te hebben. Ook wuif ik de opmerkingen weg van mensen die vinden dat ik ‘niet gezellig doe‘. Want zij zijn gewoon jaloers. Jaloers op mijn discipline en jaloers op het feit dat ik een manier heb gevonden waardoor ik kan genieten van heerlijke dingen, maar dusdanig balans houd zodat ik toch afval!

p1110767

Ik kan dan ook niet wachten tot ik mijn doel heb bereikt en weet bijna zeker dat ik eind van dit jaar kan zeggen dat ik heb bereikt wat ik wilde bereiken. En misschien zelfs nog wel meer..

Kan jij over jezelf zeggen dat je trots bent?

* De uitgelichte foto is afkomstig van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

36 reacties

 1. Channa op 17 oktober 2016 om 06:32

  En terecht! Denk dat veel mensen te weinig trots op zichzelf zijn. Ik spreek het zelf ook nooit uit…

 2. marije op 17 oktober 2016 om 06:58

  Wat ontzettend mooi geschreven! Je mag rete trots op jezelf zijn! Super dat je dat nu ook tegen jezelf kan zeggen. En voor de mensen die commentaar gaven, die zijn alleen maar jaloers 😉

 3. Merel op 17 oktober 2016 om 07:01

  Fijn om te lezen, mooi gevoel en terecht.

  Ik ben niet op alles trots, maar wel op hoe ik ben omgegaan met de relatiebreuk nadat m’n oudste was geboren.

 4. Joni op 17 oktober 2016 om 07:16

  Terecht! Terecht trots! En mensen die zulke opmerkingen geven, heb je niet nodig in je leven hoor.

 5. MARIJKE op 17 oktober 2016 om 07:43

  Helemaal terecht hoor! Man wat heb je veel bereikt en wat zie je er stralend uit. Duidelijk enorm gelukkig. You go girl!

 6. Fleur op 17 oktober 2016 om 07:44

  Heel eeg goed van je! Iedereen zou een beetje trotser op zich zelf moeten zijn. Want daardoor sta je sterker in je schoenen. En mss nog wel belangrijk, je geeft zo ook het goede voorbeeld aan je dochter en leert haar zelfvertrouwen te hebben! Ga zo door!

 7. marieke op 17 oktober 2016 om 07:55

  En of je trots op jezelf mag zijn! Je bent echt heel erg goed bezig!!

 8. Alissa op 17 oktober 2016 om 08:18

  Jij mag inderdaad trots op jezelf zijn! Ik ben het ook, op jou. En laat ze maar jaloers zijn. Wat jij doet is ook jaloersmakend, hard werken en veel discipline.

 9. Joyce op 17 oktober 2016 om 08:22

  Je mag ook absoluut trots op jezelf zijn! Je bent onwijs goed bezig en je ziet er heel goed uit!!

 10. Monique op 17 oktober 2016 om 08:27

  Zo! Heel goed om dat eens zwart op wit te zetten! Echt ongelooflijk knap wat je in relatief korte tijd hebt weten te bereiken. Ga lekker zo door meis!

 11. Ilona op 17 oktober 2016 om 08:29

  Ja! Ik ben ook uit dalen gekropen waardoor ik nu eindelijk kan zeggen (voelen!) dat ik trots op mezelf ben. Ik mag mezelf en ik hou van mezelf. Dat heeft zo lang geduurd voordat ik daar was, maar nu het zo is kijk ik met veel meer compassie naar anderen en word ik blij als een ander stappen maakt zoals jij doet. Zowel met zorgen voor je lijf als voor je emoties. Ik ben ook trots op jou!

 12. Romy op 17 oktober 2016 om 08:35

  Jeetje, wat zie jij er top uit! Je mag ontzettend trots zijn op jezelf!

 13. Joyce op 17 oktober 2016 om 08:47

  Terecht trots Nicole, goed gedaan!

 14. MetMirjam op 17 oktober 2016 om 08:49

  Wat goed van je! En terecht ook hoor!

 15. Liess op 17 oktober 2016 om 09:12

  Je mag ook trots op jezelf zijn hoor. Je doet het hartstikke goed.

 16. Wilmaaa op 17 oktober 2016 om 09:25

  Ik vind het onwijs knap van je en heel terecht dat je trots bent op jezelf! Super!

 17. Jeske op 17 oktober 2016 om 09:56

  You go Momma! Fijn om te lezen dit. xx

 18. Charlotte op 17 oktober 2016 om 10:12

  Je mag zeker trots op jezelf zijn! Super knap hoe je aan jezelf aan het werken bent! Je ziet er echt goed uit!

 19. Lieke -Life As Lieke op 17 oktober 2016 om 10:54

  Je mag ook trots zijn op jezelf! Je bent een mooie vrouw en een superleuke mama!

 20. Kirsten op 17 oktober 2016 om 11:36

  Heel tof om te lezen dat je het allemaal zoveel positiever bekijkt! Dat trots zijn op jezelf is zeker verdiend!

 21. Margo op 17 oktober 2016 om 13:22

  Ik vind het ook geweldig resultaat wat je hebt behaald. Je bent 1 van mijn WW voorbeelden hoor Nicole! Petje af. Ik vind die foto prachtig trouwens, ik zag hem op je Instagram en ik dacht al wauw, stralend! Je mag ook trots op jezelf zijn. En die andere mensen, laat die het lekker uitzoeken met hun negatieve opmerkingen 🙂

 22. IJlien op 17 oktober 2016 om 13:38

  Wat een mooi artikel en wat enorm goed om dit te lezen! Heerlijk dat je al die stappen hebt gezet en hopelijk inspireert het anderen ook. En hoewel jij van jezelf schrikt met 115 kilo, vind ik het toch ook een heel mooie foto. Op naar vele prachtige jaren! <3

 23. Ilse van Kreanimo op 17 oktober 2016 om 14:30

  Zo helemaal terecht, Nicole!

  Vandaag ben ik ook een beetje trots op mezelf. Ik moest op de weegschaal en werd met het meetlint gemeten vandaag. Na iets meer dan twee weken bij de diëtiste… – 4 kg en -11 cm.

  Wat een verschil tussen die foto’s, maar ik wordt vooral blij van de ‘vibe’ in dit artikel!

 24. Lilian op 17 oktober 2016 om 15:41

  En terecht dat je trots bent, je ziet er heel goed uit.

  Ik ben ook trots hoor, ik heb weer andere dingen waar ik niet zo goed in was en steeds beter in word 🙂

 25. Nicole op 17 oktober 2016 om 15:59

  En terecht zou ik zeggen! You go girl!!

 26. Sjoukje - meergeldminderstress.nl op 17 oktober 2016 om 16:06

  Wat een fijne blog! En zo terecht: je mag zeker trots op jezelf zijn. Je bent echt een inspiratie!

 27. Henrieke op 17 oktober 2016 om 16:16

  Helemaal terecht dat je trots bent! Het is niet gemakkelijk om grote veranderingen aan te gaan. Dat is zo voor mentale en fysieke gezonde mensen en nog veel meer wanneer je ook (letterlijk) niet lekker meer in je vel zit.

  Ik heb ook even je “Doe niet zo ongezellig” artikel gelezen. Ik herken er heel wat in!

 28. Jessica op 17 oktober 2016 om 17:12

  Zeker weten dat je dit mag zeggen over jezelf! Want wauw wat zie je er fantastisch uit.

 29. Anne-Marie op 17 oktober 2016 om 19:09

  En of je trots mag zijn. En wat een geweldige foto.

 30. Anita op 17 oktober 2016 om 19:24

  Zo blij om te lezen dat je dit nu eindelijk uit kan spreken lieverd!! Je bent zo ontzettend ver gekomen en zo trots op jou. Of ik trots op mezelf ben? Echt volmondig ja kan ik hier helaas nog niet op zeggen ben ik bang.

 31. Bregje op 17 oktober 2016 om 19:49

  You go girl, deze trots is hartstikke terecht en dat mag je van de daken schreeuwen! ❤

 32. Marguerita op 17 oktober 2016 om 22:15

  Good for you! Mooie foto ook dat portret dat je pas hebt laten maken. Gaaf dat je al zoveel gewicht kwijt bent.

 33. Leonie van Mil op 18 oktober 2016 om 06:23

  Je mag zek er trots zijn op jezelf! Echt super wat je hebt gepresteerd en hebt bereikt.

 34. Kimberley van Gewoon Wij op 18 oktober 2016 om 19:03

  Meer dan terecht trots hoor! Super knap gedaan!

 35. Cindy op 20 oktober 2016 om 09:33

  En terecht dat jij hartstikke trots op jezelf mag zijn! Eind vorig jaar hadden we het er nog over en look at you now woman! Super super super!

 36. Vanessa op 25 oktober 2016 om 09:19

  Mooi om te lezen dat je zo trots bent op jezelf!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje