Ik ben trots op mezelf

Ik ben trots op mezelf. Wauw, dat is een zin waarvan ik nooit verwacht had uit mijn mond te horen komen. Maar ik deed het. Ik keek naar mezelf in de spiegel en bedacht me waar ik stond een jaar/twee jaar geleden en waar ik nu sta. En ondanks dat ik voor dezelfde spiegel sta en naar eenzelfde persoon kijk, is het toch anders. IK ben anders. En ben ik dus trots. Op mezelf. Wauw.

Vroeger…

Ik ben altijd erg onzeker geweest over mezelf en had een hoog verwachtingspatroon. Waar dat precies vandaan komt weet ik niet, want mijn ouders waren altijd wel trots op me. Of ik nu een 7 haalde of een 10. Ik deed mijn best en dat was genoeg. Voor hen dan. Voor mezelf niet. Ik vond dat ik faalde als ik een 7 haalde en ik wilde altijd meer van mezelf. Ook meer dan ik aan kon.

Een jaar geleden keek ik de spiegel in en walgde ik van mezelf. Ik vond mezelf de slechtste moeder die bestond, de slechtste vrouw en om heel eerlijk te zijn… Ik vroeg me af waarom ik überhaupt nog leefde. Een hele donkere en enge gedachten en gelukkig had ik die niet vaak. Maar het kwam wel eens in me op. Ik was een mislukkeling. Zat ik dan, met mijn 30 jaar in een huurhuis zonder werk en met een depressie. Veel te dik door de medicatie, slaapapneu en het troosteten. Ik was een hoopje mens.

img_9603
November 2015 – 115 kilo – Ik schrik gewoon als ik mezelf zo zie…

 

Aan het einde van dat jaar, december 2015, besloot ik dat het afgelopen was. Ik was gestopt met de antidepressiva en was klaar met mijn lijf en mijn gedachten. Ik wilde 2016 beginnen met een schone lei en mijn doel was en is 2016 eindigen met een schoon lijf. Ik deed de clean 9 voor het eerst en ondanks dat ik er juist ziek van werd viel ik wel af en is dat ziek worden mijn redding geweest. De clean 9 maakte mijn lijf dusdanig schoon dat de artsen ook inzagen dat mijn amandelen echt geknipt moesten worden. En dat was het begin.. Het begin van het trots zijn op mezelf. Het begin van een schoon en mooier lijf en gedachten.

Nu…

En nu ben ik nog niet waar ik wil zijn. Maar ik ben wel apetrots op mezelf. En zonder arrogant te worden of te doen, ik mag ook echt trots zijn op mezelf. Ik wuif de opmerkingen van mensen weg die zeggen dat als ik het niet zover had laten komen ik ook niet had hoeven af vallen. Want dat zijn mensen die ik niet in mijn leven hoef te hebben. Ook wuif ik de opmerkingen weg van mensen die vinden dat ik ‘niet gezellig doe‘. Want zij zijn gewoon jaloers. Jaloers op mijn discipline en jaloers op het feit dat ik een manier heb gevonden waardoor ik kan genieten van heerlijke dingen, maar dusdanig balans houd zodat ik toch afval!

p1110767

Ik kan dan ook niet wachten tot ik mijn doel heb bereikt en weet bijna zeker dat ik eind van dit jaar kan zeggen dat ik heb bereikt wat ik wilde bereiken. En misschien zelfs nog wel meer..

Kan jij over jezelf zeggen dat je trots bent?

* De uitgelichte foto is afkomstig van Shutterstock.

38 reacties op “Ik ben trots op mezelf

 • Wat ontzettend mooi geschreven! Je mag rete trots op jezelf zijn! Super dat je dat nu ook tegen jezelf kan zeggen. En voor de mensen die commentaar gaven, die zijn alleen maar jaloers 😉

 • Fijn om te lezen, mooi gevoel en terecht.

  Ik ben niet op alles trots, maar wel op hoe ik ben omgegaan met de relatiebreuk nadat m’n oudste was geboren.

 • Heel eeg goed van je! Iedereen zou een beetje trotser op zich zelf moeten zijn. Want daardoor sta je sterker in je schoenen. En mss nog wel belangrijk, je geeft zo ook het goede voorbeeld aan je dochter en leert haar zelfvertrouwen te hebben! Ga zo door!

 • Jij mag inderdaad trots op jezelf zijn! Ik ben het ook, op jou. En laat ze maar jaloers zijn. Wat jij doet is ook jaloersmakend, hard werken en veel discipline.

 • Zo! Heel goed om dat eens zwart op wit te zetten! Echt ongelooflijk knap wat je in relatief korte tijd hebt weten te bereiken. Ga lekker zo door meis!

 • Ja! Ik ben ook uit dalen gekropen waardoor ik nu eindelijk kan zeggen (voelen!) dat ik trots op mezelf ben. Ik mag mezelf en ik hou van mezelf. Dat heeft zo lang geduurd voordat ik daar was, maar nu het zo is kijk ik met veel meer compassie naar anderen en word ik blij als een ander stappen maakt zoals jij doet. Zowel met zorgen voor je lijf als voor je emoties. Ik ben ook trots op jou!

 • Ik vind het ook geweldig resultaat wat je hebt behaald. Je bent 1 van mijn WW voorbeelden hoor Nicole! Petje af. Ik vind die foto prachtig trouwens, ik zag hem op je Instagram en ik dacht al wauw, stralend! Je mag ook trots op jezelf zijn. En die andere mensen, laat die het lekker uitzoeken met hun negatieve opmerkingen 🙂

 • Wat een mooi artikel en wat enorm goed om dit te lezen! Heerlijk dat je al die stappen hebt gezet en hopelijk inspireert het anderen ook. En hoewel jij van jezelf schrikt met 115 kilo, vind ik het toch ook een heel mooie foto. Op naar vele prachtige jaren! <3

 • Zo helemaal terecht, Nicole!

  Vandaag ben ik ook een beetje trots op mezelf. Ik moest op de weegschaal en werd met het meetlint gemeten vandaag. Na iets meer dan twee weken bij de diëtiste… – 4 kg en -11 cm.

  Wat een verschil tussen die foto’s, maar ik wordt vooral blij van de ‘vibe’ in dit artikel!

 • En terecht dat je trots bent, je ziet er heel goed uit.

  Ik ben ook trots hoor, ik heb weer andere dingen waar ik niet zo goed in was en steeds beter in word 🙂

 • Helemaal terecht dat je trots bent! Het is niet gemakkelijk om grote veranderingen aan te gaan. Dat is zo voor mentale en fysieke gezonde mensen en nog veel meer wanneer je ook (letterlijk) niet lekker meer in je vel zit.

  Ik heb ook even je “Doe niet zo ongezellig” artikel gelezen. Ik herken er heel wat in!

 • Zo blij om te lezen dat je dit nu eindelijk uit kan spreken lieverd!! Je bent zo ontzettend ver gekomen en zo trots op jou. Of ik trots op mezelf ben? Echt volmondig ja kan ik hier helaas nog niet op zeggen ben ik bang.

 • En terecht dat jij hartstikke trots op jezelf mag zijn! Eind vorig jaar hadden we het er nog over en look at you now woman! Super super super!

  • De blog is alweer zo’n 7 jaar oud. Ik heb toentertijd zeker mijn toenmalige doel bereikt. Inmiddels zitten de kilo’s er weer aan maar voel ik me wel happy. Hele andere mindset en persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt! (Al geef ik toe dat minder kilo’s ook wel fijn zouden zijn, maar ga niet actief dieten meer ofzo)

Reageren is niet mogelijk.