Ik ben mijn blog balans een beetje kwijt…

Ik ben mijn blog balans een beetje kwijt. Al vanaf het allereerste moment (alweer meer dan vijftien jaar) dat ik blog schrijf ik heel persoonlijk. Zo heb ik geschreven over mijn zwangerschappen, beide bevallingen, de nare periodes bij zowel mijn dochter als zoon en zelfs over mijn postnatale depressie. Ook daarna bleef ik vooral heel persoonlijke schrijven, zelfs toen er betaalde opdrachten kwamen.

Een goede balans

Ik had altijd een balans van 80-20. Oftewel 80% van mijn content moest bestaan uit puur persoonlijk en die 20% mochten dan samenwerkingen zijn. Samenwerkingen waarbij ik overigens nog steeds over mijn persoonlijke situatie schrijf, maar toch. Het zijn samenwerkingen. En niet iedereen vindt dat leuk, dat mag en kan. Maar afgelopen maand merkte ik dat die balans verschoof. Van 80-20 naar 20-80. Slechts 20% van mijn artikelen die online kwamen waren puur persoonlijk en de rest was wel persoonlijk maar ook in samenwerking.

En daar schrok ik eigenlijk best van. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik had het namelijk zelf helemaal niet door, maar werd erop gewezen door een reactie op mijn weekoverzicht. Eentje waarvan ik diegene dankbaar ben want door deze reactie wil ik mijn blog balans wel weer rechttrekken.

Zoekende naar onderwerpen om over te schrijven

Om eerlijk te zijn vind ik het wel moeilijk. Want waar ga ik over schrijven? Mijn dochter zit nu op de basisschool en natuurlijk maakt zij dingen mee. Maar wil ik daar wel over schrijven? Over haar? Eigenlijk niet. Want zij heeft haar eigen leventje nu en ik wil niet dat wat ik schrijf invloed heeft daarop. Wat mijn zoontje betreft, in zijn babyfase was er veel om over te schrijven. Maar nu..? Ik merk dat ik dit heel erg lastig vind!

Misschien komt het wel omdat ik nu veel meer gefocust ben op mijn andere bedrijf. Dat zit zo in mijn hoofd dat ik vooral denk als ondernemer en niet meer zo zeer als moeder. Wat het bloggen betreft dan.

Vraag om hulp!

Om eerlijk te zijn vind ik het wel mega spannend om dit zo te schrijven. Om toe te geven dat ik inderdaad een fout heb gemaakt. Maar goed, ik ben ook gewoon maar een mens en als er iets is wat ik altijd heb gedaan hier op de blog is het eerlijk zijn. Eerlijk over het moederschap, eerlijk over hoe ik me voel en nu dus ook eerlijk hierover.

Daarom bij deze nu mijn vraag om jullie hulp. Want waarover zou jij graag willen lezen bij mij? Wat zijn nu die onderwerpen die je mist? Want ik weet zeker dat er meer vaste lezers zijn die afgelopen maand zijn ‘afgehaakt’ omdat het persoonlijke verdwenen leek te zijn. Ik lees het graag in de reacties, in een email of anders via social media.

Alvast enorm bedankt!

9 reacties op “Ik ben mijn blog balans een beetje kwijt…

 • Juist omdat je die samenwerkingen zo persoonlijk maakt en op je eigen leven betrekt blijf ik ze lezen.. Zo ben ik inmiddels heel nieuwsgierig hoe je hele kantoor eruit ziet ???? waarover je wel kan schrijven of wat voor onderwerp.. Geen idee ???? wilde gewoon even laten weten dat ik met plezier bij je lees en je volg

  • Wat een lieve reactie Nicole. Doet me echt goed om te lezen.. En die kantoor make-over krijg je zeker binnenkort te zien!

 • Ja ik wil.dat van je kantoor ook zien. ???? Maar ik zelf vind het ook leuk om te lezen over hoe andere moeders tijd maken om te bloggen. Ik word nog altijd in beslag genomen door mijn gezin. Niet door mijn man of kinderen maar door mijn eigen idee van hoe ik moet zijn. Dus tips of ervaringen zijn leuk om te lezen.

  • Dank je wel voor je fijne suggesties. Ik ben sowieso van plan om meer te schrijven over hoe ik dingen aanpak. Dus dat komt eraan!

 • Zelf denk ik dat je de 80-20 balans los moet laten. Het is een keuze die je hebt gemaakt, meer zakelijk, maar op een persoonlijke manier. Je kan niet en en, want dat zou betekenen dat je bijvoorbeeld dagelijks 3 blogs online zou moeten zetten met minimaal 1 puur persoonlijk zonder samenwerking en bloggen puur om het bloggen werkt niet, want je hart dient erin te liggen (denk ik) om het geloofwaardig te houden.

  Op Onlybyme heb ik dit al langgeleden losgelaten en daar ik bijvoorbeeld altijd boekrecensies heb, weten de lezers dat deze boeken door de uitgeverijen als recensie-exemplaren zijn aangeleverd en ik vermeld dat dan ook standaard onderaan.

  Dit geeft duidelijkheid en ze lezen er niet minder om, want lezers willen graag een persoonlijke mening lezen en baseren mede daarop of ze een boek willen gaan lezen. Reviews worden dus standaard ook als zodanig met disclaimer benoemd.
  Wees dus transparant en je vaste volgers weten het heus dat je als blogger soms een samenwerking hebt waarbij de linken deels worden bepaald (de bestemming) door de opdrachtgever.
  De manier waarop je schrijft echter niet en zolang je Nicole blijft en in je eigen schrijfstijl schrijft herkennen je vaste lezers je als zodanig. Niemand heeft naast een fulltime baan tijd om ook nog een heel weekoverzicht te maken met enkel en alleen persoonlijke gebeurtenissen (en de vraag is wil je dit wel) die je kan delen.

  Daarbij is het afvragen of je puur wilt bloggen voor lezers die enkel willen lezen over jouw persoonlijke leven en daarom langs komen of juist ook als informatief baken wil worden gezien waarbij je informeert en soms een mening geeft.
  Het zijn keuzes, en feitelijk is alles goed, maar en en wordt denk ik een moeilijk verhaal. Je wilt immers behalve zaken en persoonlijk bloggen ook nog tijd over hebben puur voor je leven buiten deze online werkzaamheden. Succes.

 • Wat is het dagritme van milo? Hoe gaat het nu met hem? Met zijn schildklier en zijn motorische ontwikkeling. Hoe gaat het met jou als ondernemer?? Ik bedoel allemaal die events elke week weer. Ik heb zelf ooit een burn-out gehad. Voor mij zou het niet fijn zijn om zoveel te reizen en een gezin en een bedrijf en huishouden te moeten runnen. En weekoverzichten zijn ook leuk om te lezen. Of gekke uitspraken van de kinderen bijv.

 • Gewoon lekker loslaten wat je je zelf heb voorgenomen en gewoon je hart volgen.

  Ik ben een tijdje geleden gestopt met bloggen omdat ik het idee had niet meer mee te komen tussen al die jonge meiden en hun enorme aantallen volgers en toffe samenwerkingen. Ik ben toen eens goed gaan bedenken wat ik altijd zo leuk heb gevonden aan bloggen. En dat was precies dat wat me heeft doen besluiten mijn blog een doorstart te geven; lekker bij mezelf blijven. In mijn geval was dat dat ik alleen dan blog als een leuk onderwerp weet. En als dat maar een keer per week is, ‘so be it’. Er is meer in het leven dan mijn blog!

  Ik vind het juist tof dat je van het bloggen je beroep hebt gemaakt. Dat je persoonlijke blog nu even in een dipje zit, lijkt me niet meer dat normaal. Al je energie stop je nu even in je bedrijf. Dat heeft even meer prioriteit.

  Dus meid, Let it go. (ja, dat ken je vast wel van je mooie dochter) Het komt uiteindelijk allemaal wel weer goed en op zijn pootjes terecht. Die persoonlijke artikelen en balans komen écht wel weer.

 • Misschien dat het er ook gewoon ingeslopen is. Ik zie het de laatste tijd bij meerdere blogs dat er meer ‘reclame’ op voorkomt. Ik ben iemand die zich daar wel irriteert om verschillende redenen en vaak wordt het niet van te voren aangeven dat het om een samenwerking gaat, en ik dan niet zelf kan beslissen om het te lezen of niet.
  Maar goed, het is jouw blog dus jij beslist toch ? 🙂 Het feit dat je het nu anders ziet is alleen maar goed en kan je eraan werken om aan een balans die jij prettig vind. Succes meis!

 • Ik heb me er niet aan gestoord, ook al is die balans wat verschoven. Ik klik door als de titel me aanspreekt en of het nou een gesponsord artikel is of niet, dat maakt mij niet zo uit.

Reageren is niet mogelijk.