Hallo lief broertje, ik ben je grote zus

In het begin van de zwangerschap vertelden we onze peuterdochter bewust nog niets over de zwangerschap. Maar vanaf het moment dat ze het wel wist (oké een paar uur daarna) is ze al een echte grote zus. En dat vertelt ze haar ongeboren broertje dan ook elke dag weer. Omdat ik regelmatig hoor dat haar liefde voor de buikbaby echt ongewoon mooi is kon ik het natuurlijk niet laten om er iets over te schrijven. 

Pittige eerste weken

De eerste weken nadat we het aan onze dochter bekend hadden gemaakt waren best wel pittig. Elke avond weer huilde ze omdat ze de baby zo graag wilde zien en vroeg ze wanneer de baby nu kwam. Gelukkig hielp het om haar telkens weer met veel liefde en geduld uit te leggen hoe het zit met baby’s die in de buik zitten. Wat ook heel goed hielp was dat we een aantal (hoog)zwangeren in onze omgeving hebben en zij dienden mooi als voorbeeld.

ik-ben-je-grote-zus

“Hallo lief broertje, ik ben je grote zus!”

Na die eerste weken lijkt ze het steeds beter te begrijpen. Elke ochtend als ze wakker wordt is het eerste wat ze doet over mijn buik aaien, een kus geven en knuffelen met de buik. Dit doet ze overdag ook nog zo’n 10x en vlak voor het slapen gaan weer. “Hallo lief broertje, ik ben je grote zus” is een zin die we ook heel veel horen. Daarnaast zingt ze voor haar broertje, haalt ze een rammelaar tevoorschijn om voor de buik mee te rammelen en vertelt ze aan iedereen die het wil horen over de baby. Ze is echt al een hele trotse grote zus en wij kijken met heel veel liefde naar haar nieuwe rol.

Ik ben wel ontzettend benieuwd hoe het gaat zijn als hij er ook werkelijk is. Want dat is toch heel anders dan nu. Nu heeft ze eigenlijk nog steeds alle aandacht en kan ze met me knuffelen en spelen wanneer ze wil. Maar aan de andere kant denk ik dat ze voor zo’n 95% van de tijd gewoon net zo lief zal zijn als nu. Dat kan haast niet anders…

Was jouw kind tijdens de zwangerschap ook zo bezig met de baby of was dat heel anders?

20 reacties op “Hallo lief broertje, ik ben je grote zus

Reageren is niet mogelijk.