Ik ben een mooi weer fietser*

Ik houd ontzettend van fietsen. Heerlijk met mijn gezicht in de zon een hoop kilometers maken. Daar kan ik echt van genieten. Maar ik ben wel een echte mooi weer fietser. Zodra het regent zul je mij niet snel op een fiets zien. Gelukkig voor mij lijkt de lente dit jaar vroeg zijn intrede te doen. Dus ik heb mijn fiets weer onder het stof vandaan gehaald.

Mooi weer fietser

Zodra de zon schijnt stof ik het zadel van mijn fiets af. Ik heb een elektrische fiets met twee kinderstoeltjes erop. Onze dochter fietst nog niet zonder zijwieltjes en al zou ze dat wel kunnen is het voor haar geen doen om lange afstanden te fietsen. En dat is iets wat ik het liefst doe. Bijvoorbeeld in een van de prachtige natuurgebieden hier in de Peel.

Doordat ik nu een elektrische fiets heb stap ik vaker op mijn stalen ros dan hiervoor. Fietsen met twee kinderen is namelijk vrij zwaar en de wind waait hier altijd flink. Door mijn e-bike kan ik zonder heel veel moeite toch veel en lang fietsen. Terwijl ik voorheen na een tocht van een half uur al moe was. Ik vind het ideaal. En het is niet zo dat ik nu helemaal niets meer doe, ik fiets nog steeds. Met een beetje hulp

Welk type fietser ben jij?

Naast de mooi weer fietser (zoals ik) zijn er nog meer type fietsers.

De bikkel

Mijn man fietst het liefst elke dag naar zijn werk. In weer en wind. Een echte bikkel dus. Zijn fiets en hij zijn lange tijd onafscheidelijk geweest. Het is dat zijn werk momenteel op zo’n 50 km afstand ligt en dit dus geen doen is. Mocht hij ooit weer werk dichtbij huis hebben dan moet hij een nieuwe fiets kopen want zijn huidige fiets is niet meer wat het was. Wel hij heeft nog een mountainbike waar hij zijn conditie mee op peil houdt.

De wielrenner

Met deze type fietsers, de wielrenners, heb ik regelmatig ruzie. Ze sjezen namelijk door het dorp hier en iedereen moet maar voor hen wijken. We hebben geen stoep hier langs onze straat, alleen een fietspad. Dus wil ik naar school lopen dan moet dat wel via dat fietspad. Echter is het altijd uitkijken geblazen. Vooral met het mooie weer, want dan komen de groepen weer tevoorschijn. Nu is het vaak slechts één wielrenner. Die kan ik nog wel handelen.

Wat voor een type fietser ben jij?

1 reactie op “Ik ben een mooi weer fietser*

  • Ik fiets eigenlijk erg weinig en deed voor mijn zwangerschap veel aan wandelen en vooral skaten. Hoop dit zeker erna weer fanatiek op te pakken…

Reageren is niet mogelijk.