Hulp in het huishouden

Afgelopen week werd ik weer eens met de neus op de feiten gedrukt. Ik ben echt een slechte huisvrouw. Wellicht denk je, dat valt wel mee, maar ik verzeker je.. Ik bak er helemaal niks van! Het probleem zit hem niet eens in het ‘niet zien’ zoals mannen dat hebben. Mijn man is een schat maar hij ziet de rommel gewoon echt niet.

In het begin dacht ik nog dat hij deed alsof maar inmiddels ben ik er achter, mannen zien dat soort dingen niet. Daarom komen zij ook van mars en wij van venus. Helemaal niet erg, behalve als je een huisvrouw bent die het wel ziet maar er niets mee doet.

Heel soms erger ik me er zo aan dat ik inderdaad de stofzuiger pak en eens even flink de figuurlijke bezem door het huis haal. Ik ben dan semi tevreden, maar zodra er dan iemand over de vloer komt besef ik me weer dat ik mezelf lekker voor de gek heb gehouden. Het is helemaal niet netjes, het is helemaal niet opgeruimd, het is een bende!

Nu heeft mijn moeder voor mij het nodige uit handen genomen en ik weet dat ik haar altijd om hulp kan vragen. Toch vind ik dit lastig…

Daarom zou hulp in het huishouden echt zeer welkom zijn. Via Helpling kun je heel makkelijk een schoonmaakhulp boeken. Met een paar drukken op de knop heb je al een hulp geboekt. Heel fijn om bijvoorbeeld elke week iemand over de vloer te hebben, maar het kan ook heel gemakkelijk voor een enkele keer. Je zit namelijk nergens aan vast!

Ideaal lijkt me zoiets, zodra er bij mij in de buurt ook hulp beschikbaar is ga ik dit zeker een keer uitproberen…

Heb jij wel eens hulp in het huishouden? Of zou je dat wel eens willen?Logo Meisje Eigenwijsje - hond

13 reacties op “Hulp in het huishouden

 • Mijn ouders en schoonouders komen af en toe helpen. Met een gezin, drukke baan en sociaal leven is het lastig bijhouden. Het is net te doen. Maar als je een keer ziek bent, een heel weekend verplichtingen hebt, dan loop je achter de feiten aan. Een keer in de maand komen mijn ouders helpen en ook mijn schoonmoeder pakt een keer in de maand de bovenverdieping eens grondig aan. Ik ben daar zo blij mee. En ik vind het ook nog eens prettiger dan een vreemde in huis.

 • Heel erg hard op zoek naar een goede hulp in de huishouding, zelf hebben wij er echt geen tijd meer voor. Best nog lastig. Je wilt ook niet iedereen in huis hebben. Wel al rond gekeken op Marktplaats, maar is toch een vreemde in huis halen. Zal deze site eens even bekijken.

 • Aan de ene kant zou ik het wel willen, heerlijk als alles uit handen genomen wordt. Aan de andere kant vind ik het maar niks, een vreemde in huis die mijn spullen moet schoonmaken.

 • Aangezien we een klein flatje hebben is het huishouden nog wel een keertje gedaan, heb er dan ook geen moeite mee.
  Alleen door tijd-gebrek wil ik het nog wel eens halfgebakken doen. Straks als ik weer wat meer tijd heb, gaat het huis van boven naar onder gepoetst worden 😉

 • Hier ook vaak discussies of ruzies rond het huishouden. Beiden even lui en slordig soms en toch op elkaar vitten dat het nooit proper is. Manlief wel al toegegeven dat hij niet zo goed kan kuisen als ik. Hij zegt vaak de hulp van zijn moeder of mijn moeder in te schakelen maar voel me er zo schuldig bij. Overlaatst kwam hij zelfs af dat ik desnoods e huishulp van de ziekenfonds moet inschakelen maar m’n reactie was weer kort: ja, das weer betalen!
  nu hebben we op 2 dagen allebei al een hele hoop gedaan en het is hier eindelijk weer wat opgerommeld. Waarom kan dit niet gewoon elke keer opnieuw denk ik dan?

 • dat lijkt me super handig. Ik wil graag bloggen wat meer oppakken zodat ik mijn blog beter kan maken, maar het huishouden moet ook gebeuren. Ik wil mijn zoontje ook niet altijd alleen beneden laten dus dan is bloggen het punt wat weer naar de volgende dag wordt geschoven. Daarbij hou ik niet van opruimen en schoonmaken. Heel handig dus haha. Ik ben benieuwd hoe het je bevalt als je het gaat uitproberen.

 • Jeetje wat herkenbaar… wij zijn ook eersteklas rommelkonten en schoonmaken kunnen we ook niet. Geeft veel ergernis! Maar om mn moeder of schoonmoeder te laten helpen… vind ik echt een hele stap.

 • Ik heb zelf altijd in de huishouding gewerkt en 4 jaar geleden toen ik geopereerd was heb ik hulp in de huishouding gehad. Nu vind ik het niet nodig al kosten sommige dingen wel meer moeite door de reuma en fibromyalgie maar ik wil alles gewoon zelf doen. Op mijn eigen gemakkie dat wel.

 • Ik heb elke week een hulp. Ik heb haar via een goede vriendin van de familie gevonden en dus vertrouw ik haar. Vertrouwen is erg belangrijk, ik wil niet zomaar iemand in huis. We zijn nu zover dat ze ook de sleutel heeft. Het maakt dus niet uit of ik thuis ben of niet. Het is echt ideaal. Ik ruim op en houdt alles bij en zij schrobt de boel school in 3,5 uur. Het voelt als een hotel. 🙂 LUXE is het.

 • Ik ben ook een onwijs slechte huisvrouw. Op de een of andere manier kan ik ons huis niet zo opgeruimd en netjes houden als ik zou willen. Ik begrijp dan ook echt niet hoe sommige mensen (met kinderen!) zelfs als je onverwachts voor de deur staat een spik en span huis hebben.. Ik heb ook regelmatig aan een hulp gedacht, maar vind het erg lastig om ‘zomaar iemand’ in huis te halen die door mijn spullen heen gaat. Gelukkig maakt schoonmoeders nu af en toe de badkamer schoon, maar dat is ook omdat ze het zelf aanbiedt 😉

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *