Huishoudtips van mijn blogcollega’s

huishoudtips

Je kon onlangs al mijn favoriete schoonmaakmiddelen vinden op de blog en maakte daarbij kans op een schoonmaakpakket. Dit keer geen winactie helaas, maar wel hele fijne huishoudtips. Niet van mezelf, maar verzameld vanuit mijn lieve collega bloggers. Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!

Huishoudtips blog collega’s

Azijn als wasverzachter, zo hou je je wasmachine ook goed schoon en het is beter voor je kleding. Ook laat ik mijn gekleurde kleding altijd een nachtje in azijnwater overnachten. Zo blijven de kleuren langer mooi.

BakingSoda. Ik smeer de binnenkant van de oven ermee in en laat het een nachtje intrekken. Daarna met een vochtige doek er doorheen en een glimmende oven komt te voorschijn. Dit doe ik ook bij het gasstel, even een nachtje laten weken. Ook ideaal voor de waterkoker, en kranen. – Kidzblogger

Geen zin om te strijken? Sla je was meteen als de wasmachine klaar is goed uit en doe het weer buitenste-binnen (inderdaad, omgekeerde van binnenste-buiten ;-)) “vouw” het dubbel of in vieren, leg in de droger en laat de droger ca. 5 minuten draaien. Meteen eruit halen, evt. weer uitslaan en ophangen om te drogen. Ik strijk NOOIT meer iets, heerlijk! – AllinMam

Sodakristallen! Ik heb het altijd in huis en gebruik het enorm vaak. Als waterverzachter in de wasmachine, als bleekmiddel voor de witte was of om die vettige friteuse uit te kuisen! Een wondermiddel

Azijn is inderdaad ook fantastisch goed, vooral tegen kalk. De douchekop of waterkraan een nachtje laten weken in een emmer met azijn, en de kalk lost zo. Kraan is als nieuw. Dit doe ik 1x per jaar. – EsterDepret

 

Zet je radio keihard aan, dan gaat het makkelijker! – GreatBodySkin

 

Je wasmachine en afwasmachine leeg op het hoogste programma laten draaien met een kop soda. Zijn al de hoekjes, gaatjes en leidingen weer schoon! Kan je machine langer mee. – OndeugendeSpruit

Je ramen zemen met dreft! Nooit meer strepen en super schoon en glanzend. En je kussens een paar uur in de vriezer voor het doden van alle bacteriën. Oh ja, en als je een truitje hebt wat je aan wilt tijdens een avondje weg wat een beetje is gekreukt, hang hem dan in de badkamer als je gaat douchen. Daarna rechttrekken en door de stoom zijn de kreuken er nagenoeg uit. – Mamablogger

Baking soda op je tapijt strooien en water op spuiten met plantenspuit. Dan opzuigen en is weer als nieuw. Bakje azijn in de magnetron een minuut op hoogste stand, en veeg je hem zo schoon. – Mommylovespink

Rode wijnvlek? Vergeet de witte wijn (trekt uiteindelijk vuil aan), zout (krijg je er nooit meer helemaal uit). Tip van de kroegbaas en zó waar: sparkling water (lees: Spa Rood of andere variant) erover heen. Kleed over de onderkant van een opstap krukje leggen zodat het water eruit kan lekken. Resultaat: vlek nagenoeg weg! – 40envoorheteerstmoeder

 

Vieze vazen laten weken met water en een scheutje ammoniak. – Dejlig

 

Als ergens bloedvlekken in zitten alles in een emmer met koud water zetten. De vlek trekt eruit en daarna gewoon meewassen. Niks meer van te zien. – Simpel, met een snufje liefde

Leg je een houten lepel op een pan met kokend water, dan kookt de pan rijst of pasta niet meer over (en dat scheelt schoonmaken!) – Kookgedonder

De volgende keer heb ik nog een aantal hele fijne tips die ik vond op Pinterest. Heb jij nu ook een hele goede tip? Laat hem dan achter in de reacties of per email.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 24 maart 2016 om 06:09

  Bedankt voor de tips! En natuurlijk leuk dat de mijne er ook bij staat!

 2. Charlotte op 24 maart 2016 om 06:31

  Ik heb laatst voor het eerst baking soda met groene zeep gemengd, dat rook heerlijk zeg!

  • Nicole op 25 maart 2016 om 09:07

   En werkte het ook goed?

 3. Josan op 24 maart 2016 om 06:39

  Een schoonmaakster! Echt sinds afgelopen najaar heb ik er een en ik zou niet zonder willen. Wat heb ik er deze week toch van genoten toen zij de keukenkastjes ging schoonmaken. Uiteindelijk ben ik gaan winkelen en toen ik thuis kwam was het hele huis opgeruimd en gedweild waardoor ik mij volledig kon richten op het herinrichten van de woonkamer met de leuke accessoires die ik tijdens het shoppen had bemachtigd.

  • Nicole op 25 maart 2016 om 09:07

   Als ik ooit weer aan het werk kan dan ga ik daar zeker naar kijken. Nu is het luxe die we ons niet kunnen veroorloven helaas.

 4. Wilmaaa op 24 maart 2016 om 06:43

  Handige tips zeg, daar kan ik wel wat mee. Ik gebruik ook wel eens baking soda 🙂

 5. Judith op 24 maart 2016 om 07:16

  Hahaha Wie had gedacht dat ik ooit nog eens schoonmaak tips zou geven, wat is er gebeurd? Die van de dreft je ramen Lappen heb ik gisteren geprobeerd en werkt echt ook nog!

  • Nicole op 25 maart 2016 om 09:07

   Haha ja dat ik het ooit over schoonmaken zou hebben had ik ook niet verwacht 😉

 6. Karen op 24 maart 2016 om 08:54

  Wat een handige blogpost is het geworden!

 7. Rory op 24 maart 2016 om 09:20

  Superleuk! Dank natuurlijk voor de vermelding en ik ben direct allerlei tips in mijn oldkool schriftje aan het schrijven…:)

 8. Maike op 24 maart 2016 om 09:23

  Wat een fijne tips! Die van die pan met water moet ik zeker maar eens proberen, mijn pasta kookt altijd over.

  • Nicole op 25 maart 2016 om 09:08

   Heb het gisteren geprobeerd en ja hoor, ideaal!

 9. Maai op 24 maart 2016 om 09:52

  Hmm ben benieuwd naar de volgende tips. Ik gebruik er hier al een paar van. Die dreft voor de ramen ga ik dit weekend erns doen

 10. Manon op 24 maart 2016 om 10:35

  Oeh, die van die soda in de vaatwasser is misschien wel iets om hier te proberen… #ranzig

 11. Eline op 24 maart 2016 om 10:43

  Bij de bloedvlekken is het heel belangrijk om het in koud water te doen. Bloed bestaat uit eiwitten en die stollen in warm water!

  • Nicole op 25 maart 2016 om 09:06

   Ja dat staat er ook bij, dat het in koud water moet 😉

 12. MetMirjam op 24 maart 2016 om 11:03

  Ramen zemen met Dreft- dat ga ik eens proberen! Ik heb namelijk altijd strepen haha

 13. haia op 24 maart 2016 om 12:15

  Waar vinden jullie toch die baking soda. Als ik er al aan denk in de supermarkt vind ik het niet. Woon wel in belgie.

  • Anne-Marie op 24 maart 2016 om 22:14

   Kun je ook vaak bij de toko kopen

   • haia op 25 maart 2016 om 08:57

    Is toko dan zo’ n winkel met arabische of oosterse producten? In België (of ik dan toch) gebruik dat woord niet. Misschien in brussel of gent een proberen.

    • Anne-Marie op 25 maart 2016 om 15:38

     Klopt inderdaad, dat noemen we in Nederland de toko :-). Je zou het ook nog bij de grotere Albert Heijn kunnen proberen, die verkopen het vaak ook.

 14. Jodi - liefthuis op 24 maart 2016 om 19:37

  Die strijktip, ideaal. Ga ik zeker proberen.
  Ook die douchekop in azijn ga ik onthouden.

 15. Melissa op 4 april 2016 om 22:55

  Leuk geworden, mooie opsomming met tips zo! 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje