Deze huishoudelijke apparaten mogen in jouw keuken niet ontbreken!

Wanneer je een nieuwe keuken gaat inrichten, of je huidige keuken aan gaat kleden, zijn er een aantal huishoudelijke apparaten die eigenlijk niet mogen ontbreken. Denk hierbij aan een koelkast, oven en vaatwasser. Maar er zijn ook andere apparaten die net zo belangrijk zijn, maar waar je misschien niet direct aan denkt. In dit artikel geven we je een overzicht van de huishoudelijke apparaten die eigenlijk in geen enkele keuken mogen ontbreken.

Gemak staat voorop

Ik geef toe dat de meeste keukenapparatuur echt pure luxe zijn. Een koelkast is vrij essentieel en een vriezer ook. Maar dingen zoals een vaatwasser zijn er puur voor het gemak. Ook de grote (en vaak dure) keukenmachines zijn teken van overvloed, vroeger hadden ze deze apparaten niet en toch maakten ze ook toen taarten, cakes, enzovoort. Toch ben ik zelf heel erg blij met de apparaten die we hebben. Het zorgt ervoor dat ik meer tijd over heb voor andere dingen.

Deze vijf apparaten zijn onmisbaar in mijn keuken

Een keukenmachine

Een keukenmachine is een onmisbaar huishoudelijk apparaat. Het kan je helpen met het snijden van groenten, het maken van smoothies en shakes, en zelfs het kneden van deeg. Er zijn vele verschillende soorten keukenmachines op de markt, dus je moet goed uitzoeken welke het beste bij jouw keuken en budget past. Zelf heb ik een Russell Hobbs keukenmachine inclusief blender (zie hier). Echt ideaal.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een airfryer

Met een airfryer kun je gerechten bakken en frituren zonder (veel) olie te gebruiken. Het is dus een gezonde manier van koken, en je hebt minder last van vette luchtjes in huis. Airfryers zijn er in verschillende maten en prijsklassen, dus er is voor iedereen wel een geschikt model te vinden. Wij hebben lange tijd een Philips Airfryer gehad, maar hebben er nu eentje van Princess.

Een waterkoker

Een waterkoker is een veelgebruikt huishoudelijk apparaat dat in geen enkele keuken mag ontbreken. Het is een snelle en gemakkelijke manier om kokend water te maken, wat ideaal is voor het maken van koffie, thee of andere warme drankjes. Ook kan het gebruikt worden om soep of pasta mee te koken. Men zegt dat je zelfs een ei in kunt koken in een waterkoker, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Wel gebruik ik hem om water te koken om mee af te wassen of bijvoorbeeld om rijst te koken.

Een slowcooker

Een slowcooker is een handig apparaat dat je kan gebruiken om gerechten langzaam te koken. Het voordeel van het gebruik van een slowcooker is dat je gerecht meer smaak krijgt, omdat de ingrediënten langzaam kunnen intrekken. Daarnaast hoef je minder tijd in de keuken door te brengen, omdat het apparaat het grootste deel van het werk voor je doet. Ik ben echt dol op mijn slowcooker, niet voor niets dat ik er regelmatig allerlei recepten voor maak.

Een grill ijzer

Een grill ijzer is een must voor iedereen die van gegrild eten houdt! Met een grill ijzer kun je alle soorten gerechten maken, van hamburgers tot kipfilet. Je kunt het ijzer ook gebruiken om verse groenten te grillen of om een kaas sandwich te maken. Een goed grill ijzer moet stevig en duurzaam zijn, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Kies er daarom eentje uit die gemaakt is van goede materialen en die je gemakkelijk kunt reinigen. Bijvoorbeeld met verwisselbare platen. Meer informatie.

Andere apparaten die ik graag gebruik

Er zijn nog vele andere huishoudelijke apparaten die je keuken net iets meer maken dan een plek waar je eten bereidt. Zo is voor mij een koffiezetapparaat, of eigenlijk de Dolce Gusto, onmisbaar. Ook al gebruik ik hem niet meer dagelijks (ik ben aan het minderen met de koffie) zou ik niet zonder willen. Ook ben ik heel erg blij met onze magnetron die we bij de kringloop hebben gehaald. En alhoewel ik tegenwoordig ook vrij veel dingen met de hand afwas is ook de vaatwasser een apparaat waar ik heel erg blij mee ben.

1 reactie op “Deze huishoudelijke apparaten mogen in jouw keuken niet ontbreken!

Reageren is niet mogelijk.