Je kunt guacamole natuurlijk zo in een potje kopen bij elke supermarkt. Er zijn diverse soorten en de ene is wat lekkerder dan de ander. Maar het allerlekkerste is om zelf guacamole te maken. Homemade guacamole is niet alleen lekkerder, maar ook een stuk gezonder. Heerlijk als dip voor bij de nachos of als sausje op een wrap of sandwich.
Wat heb je nodig voor deze homemade guacamole?
Er zijn verschillende recepten te vinden voor guacamole. De basis is avocado met peper en zout. Maar doorgaans doet men er wel wat meer bij. De een doet er stukjes tomaat doorheen, de ander paprika. Zelf houd ik wel van een pittige dip dus gebruik ik knoflook en een rood pepertje.
- 2 rijpe avocado’s
- een halve rode ui
- een half rood pepertje (zaadjes verwijderd)
- een teentje knoflook
- 1 limoen (je gebruikt de sap hiervan)
- snufje zeezout
Vind je hem toch iets te scherp doe er dan nog een tomaat bij of wellicht iets meer limoensap.
Lees ook: Zelf heksenkaas maken
Hoe maak je deze lekkere guacamole dip?
Het maken van deze guacamole dip is een fluitje van een cent. Je snijdt de ui, het pepertje en het teentje knoflook heel fijn en prakt het door de avocado heen. Ik hoef denk ik niet te zeggen dat je de pit en de schil van de avocado eerst moet verwijderen.
Daarna de sap van de limoen erdoor mengen en een snufje zeezout erdoor en klaar is je lekkere dip. Heerlijk voor bij de nacho’s of als extra saus in je wrap. Ik heb hem ook gebruikt als smeersel op mijn crackers toen ik nog wat over had.
Smakelijk!
Kimberly zegt:
Lekker! Ik maak hem zelf met wat Griekse yoghurt, knoflook en peper. Soms ook wat tomaat er doorheen en klaar. Alleen die avocado’s moeten wel meewerken.
judith zegt:
mmm ik kan dit echt elke dag eten, ik vind het overal lekker bij
Nicole Orriëns zegt:
Dat ziet er lekker uit! En als je het zelf maakt weet je natuurlijk ook precies wat er in zit.
Jenn zegt:
Klinkt goed! Ik ben niet gek op avocado, maar guacamole vind ik wel lekker.