Van washok tot kantoor | home office make-over

Jaren terug – toen mijn blog slechts een uit de hand gelopen hobby was – werkte ik vooral vanaf de bank. Hoe serieuzer ik mezelf nam, hoe meer ik op zoek ging naar een echte werkplek. Vanuit de bank ging ik naar de eettafel, vanuit daar naar zolder en uiteindelijk belandde ik in het washok. Oftewel de bijkeuken. Omdat ik inmiddels een bedrijf had en wist dat dit niet langer zo door kon moest er van dat washok een kantoor gemaakt worden.

Maar daar had ik wel hulp bij nodig. Gelukkig kwam Nicky van The Office Project op mijn pad. Zij bood me aan om samen met mij te kijken hoe we dit washok konden omtoveren tot een echt en vooral productief kantoor. Met haar achtergrond als facilitair coördinator weet zij hoe je een werkplek zo in kunt richten dat het zowel mooi is én efficiënt.

De oude situatie / werkplek

De eerste keer dat ik Nicky sprak was via een video-call. Ik had een zogenaamd kantoor in de bijkeuken naast de wasmachine en droger. Ik zat echt in een hoekje verstopt en had allerlei ‘zooi’ om me heen staan. Van wasmanden tot oud papier, plastic, spullen voor de honden, buitenspeelgoed en nog veel meer dingen die geen eigen plek hadden.

Een onmogelijke plek om te werken. Echter deed ik het er maar mee, want ik wist geen oplossing.

Hulp vanuit The Office Project

Na het gesprek met Nicky kreeg ik van haar een voorstel voor het nieuwe kantoor. Er zat een plattegrond in, een moodboard en zelfs een voorstel met items die ik eventueel zou kunnen aanschaffen. Aangezien de wasmachine niet op een andere plek in huis aangesloten kan worden moest deze wel blijven staan. Nicky had daar gelukkig een hele goede oplossing voor. Een mooi groot werkblad van steigerhout om zo de wasmachine uit het zicht te laten staan. Onder datzelfde werkblad was dan ook genoeg opbergruimte.

Wat een top idee! Niet alleen is zo’n werkblad enorm praktisch, maar het oogt ook echt heel erg mooi.

Van washok tot kantoor

Nadat ik het voorstel had goedgekeurd kon ik alvast aan de slag met het aanschaffen van bepaalde dingen. Het enige wat ik had was een bureau. Dus vrijwel alles moest nieuw aangeschaft worden. De vloer kocht ik bij de Kwantum, de bureaustoel komt van bol.com en het vloerkleed kocht ik via de Wehkamp. Verder moest er natuurlijk ook nog verf gekocht worden, ik ging uiteraard weer voor Flexa.

Samen met Nicky van The Office Project prikte ik een datum om werkelijk mijn washok om te toveren in een mooie home office. Vlak van te voren legde mijn man de vloer er alvast in en verfden we de muren wit. In eerste instantie wilden we dat ook op de make-over dag zelf doen. Maar achteraf gezien ben ik blij dat we het er al voor hebben gedaan. Het werd namelijk nog krap aan ook met het afkrijgen van mijn nieuwe thuis kantoor.

But we did it! Check het filmpje om te zien hoe onze klus / make-over dag eruit zag.

Het eindresultaat van de home office make-over!

In het filmpje zag je natuurlijk het eindresultaat al. Maar mocht je dat overgeslagen hebben dan hierbij ook nog de foto’s. Sinds begin september werk ik dus al in mijn nieuwe kantoor en het voelt echt als mijn eigen plekje. Nog steeds moet ik wel af en toe achter iedereens vodden aanzitten. Want er worden spullen gedropt op mijn werkblad of juist voor het gordijn in plaats van erachter. Maar over het algemeen is het een fijne opgeruimde werkplek.

Wel wil ik nog een gordijn voor de deur hangen, dat is een klusje die is blijven liggen. Plus ik wil nog steeds heel graag een mooie grote kamerplant in mijn kantoor. We wachten echter tot onze kleine man iets groter is want op dit moment trekt hij alles overal vanaf.

Verder ben ik dus echt super tevreden en vooral enorm blij met de hulp die Nicky me geboden heeft. Zonder haar was het einde zoek en zij heeft weer orde in de chaos gecreëerd. Wil jij zelf nou ook tips voor jouw eigen werkplek? Nicky is dus van The Office Project en geeft daar regelmatig tips over dit onderwerp.

Heb jij een thuis kantoor?

2 reacties op “Van washok tot kantoor | home office make-over

Reageren is niet mogelijk.