Hoge bomen vangen veel wind

Alhoewel het een aantal weken enorm zonnig was is het de afgelopen tijd weer om te huilen zo’n slecht weer. Niet alleen de regen maakt het zo druilerig, ook de wind zorgde behoorlijk voor wat overlast. We hebben in de afgelopen twee weken dan ook al herhaaldelijk echte stormachtige dagen gehad. Waarbij er een hoop losse takken op onze auto zijn gevallen. Deze hebben gelukkig maar weinig tot geen schade aangericht. Maar het had ook erger gekund.

Stormachtige dagen

Het deksel van de zandbak. Tuinstoelen. De GFT bak. Glasplaat van de tuintafel. Glijbaan.

Allemaal dingen die hier door de tuin zijn gevlogen tijdens stormachtige dagen. De tuinstoelen kunnen wij helaas nergens anders neerzetten dan buiten. We hebben namelijk geen garage of schuur. Het enige wat we hebben is een klein hokje waar onze fietsen in staan en wat buitenspeelgoed. Maar het deksel van de zandbak hebben we nu verzwaard met bakstenen en de GFT bak staat voortaan vast.

Wij hebben gelukkig zelf nog geen schade gehad aan ons huis. Maar dat is bij anderen hier uit de buurt wel anders. Zo is er bij iemand zelfs een boom binnen gevallen door de storm.

Verzekeringen

Door deze stormachtige dagen en alles wat ik bij anderen heb zien gebeuren ben ik onze verzekeringen eens na gaan kijken. We hebben namelijk allerlei verzekeringen, maar hebben we ook een opstalverzekering? Deze beschermt je namelijk tegen schade aan je huis door onder andere storm.

Wat fijn aan een opstalverzekering is, die je bijvoorbeeld bij FBTO kunt afsluiten, is dat je niet alleen tegen stormschade bent verzekerd, maar ook tegen schade door brand, inbraak of water. Wanneer je schade hebt kunt je deze 24/7 melden bij FBTO. Of het nu weekend is, avond of nacht. Daarnaast is je verbouwing en zijn je zonnepanelen ook mee verzekerd. Ideaal!

Na wat onderzoek bleek dat wij geen opstalverzekering hebben, maar deze hebben we ook niet nodig. Wij hebben namelijk een huurhuis en dus is de eigenaar van deze huurwoning verantwoordelijk voor schade aan het huis. Zij hebben waarschijnlijk wel een opstalverzekering afgesloten. Net zoals een hoop andere huiseigenaren, want stel nou dat je toch stormschade krijgt aan je huis. Dan is dat wel zo prettig.

Eigen huis

Wanneer wij over een tijd een eigen huis hebben dan is dit in ieder geval een van de eerste verzekeringen die ik ga afsluiten. Het zal je namelijk maar gebeuren… Een boom die je woonkamer binnen valt.

Heb jij een eigen huis? Zo ja, heb je dan ook een opstalverzekering afgesloten?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *