Hoezo eigenwijs?

De naam van deze blog hebben we te danken aan onze peuterdochter. Zij is “Meisje Eigenwijsje”. Maar dat eigenwijze heeft ze niet van een vreemde.. Want deze moeder kan er ook wat van.

Ik ben nu al twee dagen ziek, maar ben gisterenmiddag toch gaan werken. Niet de volledige 5 uur (alhoewel ik met thuiswerken alsnog aan die 5 uur kwam), maar ik ben wel voor zo’n 2,5 uur naar mijn werk gegaan. En dat was niet zo slim want ik stond blijkbaar nog niet stabiel op mijn benen. Hoezo eigenwijs?

Als we het dan toch over ziek zijn hebben.. Altijd wanneer ik iets mankeer, bijvoorbeeld rugklachten of iets anders, dan weiger ik om naar de dokter te gaan. Met mijn dochter zit ik er bij wijze van elke week (let wel: bij wijze van he..), maar voor mezelf vind ik het vaak onzin om te gaan. Hoezo eigenwijs?

Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met mijn moeite om hulp te vragen. Ik vind het verschrikkelijk om iemand om hulp te vragen, doe het liefste alles zelf. En dat kan niet altijd. In de twee jaar dat ik een depressie had kon dat zelfs vrijwel nooit, dingen zelf doen. Dus ik moest wel om hulp vragen. Vreselijk vond ik dat! Hoezo eigenwijs?

Sinds ik zwanger ben, ben ik een stuk vermoeider dan hiervoor. Dat komt natuurlijk grotendeels door de zwangerschap en dan ook nog in combinatie van opeens weer vijf dagen in de week werken. Dit zorgt ervoor dat ik ’s avonds telkens weer in slaap val op de bank. Wanneer mijn man dan suggereert dat ik gewoon lekker op tijd naar bed ga, weiger ik dit. Hoezo eigenwijs?

Als we het dan toch hebben over slapen heb ik nog wel zo’n voorbeeld. Nog uit mijn kraamperiode van Fay. In de drie dagen dat we thuis waren met Fay tijdens de kraamweek wilden zowel de kraamverzorgster als mijn man dat ik een middagdutje ging doen. Dat was ook goed voor me, echter deed ik dit nooit. Ik ging wel in bed liggen maar nam altijd mijn telefoon mee of mijn laptop. Hoezo eigenwijs?

Zo kan ik nog wel talloze voorbeelden noemen van mijn eigenwijze aard.
Maar ach, we zullen maar zeggen:

Eigenwijs is ook wijs

11 reacties op “Hoezo eigenwijs?

  • Zo moeder, zo dochter ;-). Maar wel heel herkenbaar helaas. Ik wil ook alles zelf doen en ga ook door. Ook door pijn heen en daarvan weet ik nu dat het niet verstandig is. Maar ja, eigenwijs he 😉

  • Ik ben zelf ook flink eigenwijs, maar merk nu tijdens de zwangerschap ook dat dat niet altijd een handige eigenschap is, haha. Ook een weekje met mijn vader (nog eigenwijzer) op vakantie was heel grappig, alles afstrijden allebei, maar wel nog altijd op een gezellige manier. ?

  • Jahoor hier ook stront eigenwijs. Ze bedoelen het allemaal goed en lief maar ik geef gewoon niet graag de controle van iets uit handen haha. Heel herkenbaar dus?

  • Goh, wel herkenbaar hoor. Vooral van die kraamhulp die zegt dat je moet gaan slapen haha. Ook ik vond dat niet nodig en ging tv kijken of lezen. Maar ook tijdens mijn burn out van afgelopen jaar moest ik echt gaan leren om dingen uit handen te geven en niet meer alles zelf te willen. Het gaat beter maar ik heb er soms nog wel moeite mee…

  • Eigenwijs is wijs maar tot bepaalde hoogte! Hier ook eigenwijs alleen moet ik dit soms laten varen omdat het anders ten koste gaat van mezelf.

  • Volgens mij is een beetje moeder eigen, als ik de reacties hierboven zo lees, Herkenbaar ,niks uit handen geven wat betreft de kids. Beterschap

  • Haha, ik zou het eerder ‘independent’ noemen 😉

    Wat betreft die dokter herken ik wel. Ik slikte ook echt nooit paracetamol en bij Anna duwde ik het er zo in. Sindsdien slik ik het ook en het scheelt soms zo dat je niet de hele dag bezig hoeft te zijn met die pijntjes (bij mij rugpijn, hoofdpijn of oorpijn soms).

  • Hier ook eigenwijs en zie het ook bij mijn kinderen maar als je het van jezekf weet komt alles wel inorde met al dat eigenwijs gedoe.

Reageren is niet mogelijk.