Hoera Fay 1 jaar!!

Ondanks dat ik weet dat mijn meisje ‘vanzelf’ 1 jaar is geworden en zij er in principe niets aan heeft hoeven doen ben ik toch trots! Trots dat ze in haar prille leventje al zoveel overwonnen heeft en de kracht heeft gehad om een dodelijk virus te verslaan. Trots omdat ze me elke dag weer verbaasd met haar vrolijkheid. Trots omdat ze in mijn ogen de perfectie zelf is, al weet ik dat het niet bestaat.

Trots. Dat is het woord wat vandaag overheerst.
Vandaag is mijn kleine meid officieel geen baby meer. Mijn kleine meid is een heuse dreumes. Dit was ze al in gedrag, nu ook qua leeftijd.

Meten is weten

In een jaar tijd is ze (ongeveer, want ze hebben haar niet gemeten bij de geboorte) .. cm gegroeid en qua gewicht .. gram zwaarder geworden. Ze is klein en gaat naar de -2 lijn qua groei en gewicht. Maar dit zegt nog helemaal niks. Ze eet en drinkt hartstikke goed en volgens het consultatiebureau gaat het volgens verwachting.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ontwikkelingen

Telkens wanneer Fay iets nieuws kan sta ik weer versteld. Je weet dat het erbij hoort en dat (vrijwel) ieder mens die dingen leert, maar toch is het bijzonder om te zien. Hoe zo’n klein ding van de een op andere dag opeens leert te kruipen bijvoorbeeld. Het ene moment lukt het haar niet en tijgert ze vooruit. Het andere moment  vliegt ze op haar knietjes de kamer door.

Op dit moment is haar favoriete bezigheid staan en lopen. Nog niet los, maar wel langs de tafel, stoelen, bank, overal waar ze houvast aan heeft. Ze stapt van de stoel naar de tafel, loopt achter haar karretje alsof het de normaalste zaak van de wereld is en zwaait daarbij naar de wereld.

Ze brabbelt erop los en ik ontdek de afgelopen tijd telkens weer nieuwe klanken. Ze zegt al mama & papa, maar ook bah, klaa(r) & op. Wanneer ze ‘oef’ zegt heeft ze het over de honden en zodra ze een konijntje ziet (ja ook op een plaatje) krijgt die direct een kus. Want ja, die lijkt op Jeroentje. Sowieso zoent ze erop los, vrijwel iedereen die een kus vraagt krijgt er ook eentje haha. Ja het is een echte kusserd!

Ook leest ze graag boekjes, weet ze precies hoe ze aandacht moet trekken van onbekenden (flinke lach en zwaaien) en kan ze al vrij goed drinken uit een beker en zelf met een vork of lepel eten. Ze weet daarnaast ook heel goed aan te geven wat ze wel of niet wil en kan zich heel goed zelf vermaken…

Terecht trots

Je ziet het dus, ik ben terecht trots! Trots op mijn jarige meisje….

Hieperdepiep……..

25 reacties op “Hoera Fay 1 jaar!!

Reageren is niet mogelijk.