Hoe word je een ochtendpersoon?

De meeste mensen zijn óf een ochtendpersoon óf een avondpersoon. Ik ben op dit moment beide eigenlijk totaal niet. Ik voel me enorm gezegend dat onze kleine meid graag uitslaapt tot een uur of half 9 want ik zie mezelf echt niet voor 8 uur opstaan. Sowieso heb ik moeite met opstaan. Het liefst blijf ik lekker in bed en kom ik er pas uit als ik honger heb. Dat is meestal tegen de middag.

Maar omdat ik nu een moeder ben en ook de verantwoordelijkheid heb over de dieren sta ik toch maar op. Eigenlijk doe ik het helemaal fout. Juist in verband met mijn depressie zou ik bepaalde dingen moeten doen wat het opstaan en me goed voelen gemakkelijk maakt. Ik weet heel goed welke dingen dit zijn, alleen ik doe ze niet.

Omdat het wellicht een stok achter de deur voor me is en ik er anderen mee kan helpen deel ik die dingen vandaag op mijn blog.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe word je een ochtendpersoon?

>> Ga op tijd naar bed. Hoe eerder je naar bed gaat hoe eerder je ook weer wakker wordt. Zorg ervoor dat je minstens 8 uur kunt slapen. Dus naar bed gaan en daar vervolgens nog een uur bezig zijn met je telefoon telt niet. Het gaat om slaap-uren, niet om bed-uren.

>> Leg de avond ervoor de benodigde dingen al klaar. Bijvoorbeeld je kleding, je lunch, je tas, enzovoort.

>> Als er iemand in je huishouden al eerder op moet laat diegene dan een lekkere pot koffie zetten zodat de geur je uit bed laat komen. (Dit kun je ook doen met geroosterd brood of iets anders wat je lekker vind ruiken.)

>> Heb je een favoriet (swingend) liedje? Laat dat dan jouw wekker zijn! Zo ‘begin je de dag met een dansje’…

>> Ben je een renner? Ren dan eens in de ochtend in plaats van de avond. Je zult versteld staan hoe verslavend een ochtend run kan zijn!

>> Bouw af. Sta je normaal pas rond 9 uur op? Bouw het dan af met sprongen van 10 minuten. Dus de eerste week om 8.50 de wekker, de week erop om 8.40 en zo verder.

>> Begin met een gezond en stevig ontbijt. Daar krijg je energie van waardoor de rest van de dag makkelijker wordt.

>> Bedenk dat je lichaam zo’n 28 dagen nodig heeft om een nieuwe routine te leren kennen. Je zult dus niet van de een op de andere dag een ochtendpersoon worden!

Ben jij een ochtendpersoon?

13 reacties op “Hoe word je een ochtendpersoon?

 • Wij staan elke ochtend redelijk vroeg op, omdat mijn man erg lange reistijd heeft. Als hij om 7 uur vertrrkt is hij op zijn vroegst om 6 uur weer thuis. Dus we staan altijd vroeg op doordeweeks. Maar het went nog niet echt helaas 🙁

 • Ik ben echt geen ochtendmens! Vrees dat ik dat niet ga worden ook. Daar veranderen Sam en Jim niets aan. Als ik eenmaal mijn bed uit ben, gaat het overigens wel weer. Ik ben een avondmens en ga vaak na middernacht nog van alles doen.

 • Zeker geen ochtendmens dus ik ben blij dat ik nu geen ochtenddiensten hoef te draaien. Maar het is wel fijn om een ritme en routines te hebben! Een heerlijk liedje als wekker is wel een goede 🙂

 • Wat een bofkont ben je dan met Fay! Ik mag geluk hebben als Eline tot 7 uur rustig is… Omdat ik er ’s nachts ook nog eens uit moet probeer ik er ’s avonds niet later dan half 11 in te liggen. Alleen is dat best jammer als je ’s avonds nog van alles wil doen. Maar het is dat of een erg korte nacht… Gelukkig kan ik er steeds beter uit nu het vroeger licht word.x

 • En dan maar hopen dat ik geen hekel ga krijgen aan dat leuke liedje. Voor mij helpt de wake-up light wel goed in de winter. Nu het weer licht is in de ochtend doet hij niet zoveel… Maar echt een ochtendmens worden zal ik denk nooit

 • Van al die punten die je opnoemt, doe ik er geen een hahahha het is dan ook niet vreemd dat ik absoluut geen ochtendmens ben. Ik ben bang dat ik dat nooit vrienden met ‘de ochtend’ zal worden. Ik moet er ’s ochtends half 8 uit om Roan fris en fruitig op school te krijgen maar met veel plezier gaat dat nooit haha.

 • Ochtendpersoon in da houseeee!

  Terwijl ik samenleef met een avondmens (errug lastig) en momenteel nog herstellende ben van student-luiheid (waarbij voor 10 uur opstaan not done was)

 • Wat een goede tips! S’avonds na 20:00 uur takel ik echt af en het liefste lig ik dan echt om 22:00 uur in bed. De volgende dag sta ik dan om 07:45 a 08:00 uur op. Tegen deze tijd heb ik er dus behoorlijk wat uurtjes slaap op zitten. De ene dag kom ik beter uit bed als de andere, vooral door mijn rugklachten. Soms sta ik gelijk op, de andere dag blijf ik nog een half uurtje ( of uurtje) liggen. Maar ik denk dat ik mij wel tot de ochtend personen mag rekenen ja 😉 Later als 09:00 uur sta ik bijna nooit op.

 • Nee totaal geen ochtendmens. Gaat denk ik ook nooit lukken. Tips allemaal weleens geprobeerd maar nog steeds voelt het s morgens zwaar!

Reageren is niet mogelijk.