Hoe een winactie mijn leven op zijn kop zette!

winactie-leven-op-zijn-kop

Ik won een paar weken geleden echt de meest fantastische winactie. Ik heb wel vaker iets heel gaafs gewonnen, maar niet zoals dit. Want dit is een gewonnen prijs waarvan ik hoopte dat hij mijn leven op zijn kop zette. En dat doet hij dan ook! Ik was de laatste anderhalve week een beetje vaag wat betreft mijn gezonde levensstijl op de blog, terwijl mensen die me via Twitter en Instagram volgen het allang wisten. Ik won namelijk via het persoonlijke online magazine Dejlig een jaar lang gratis online Weightwatchers

En daar ben ik dus bijna twee weken geleden mee begonnen. Als je me een paar jaar terug had gezegd dat ik ooit Weightwatchers zou doen dan had ik je voor gek verklaard. Ik had altijd een naar gevoel bij Weightwatchers, weet eigenlijk niet waarom. Maar ik zag het echt als een dieet en dat is iets wat ik gewoon niet wil. Ik heb ook nooit echt een dieet gevolgd, omdat ik er altijd van overtuigd ben geweest dat een dieet alleen maar tijdelijk is. Toch ben ik nu heel blij met mijn gewonnen prijs en ik leg graag uit waarom.

breakfast-918987_1280

Feel good programma

Weightwatchers heeft sinds korte tijd een nieuw programma, waarbij de focus ligt op drie pijlers: eet, beweeg en leef. Ze zijn daarbij ook gaan werken met een nieuw puntensysteem. Hoe de focus eerst vooral lag bij calorieën tellen, zijn er nu ook andere dingen die zwaar meewegen. Zo is een hoog eiwitgehalte in een voedingsmiddel een pluspunt, maar zijn suikers en verzadigde vetten weer minpunten. Al deze dingen hebben meegeteld in het ontwikkelen van de nieuwe SmartPoints waarden. Alleen al het feit dat het niet stomweg tellen van calorieen is maakt al dat ik geïnteresseerd was. Maar ook de pijlers eet, beweeg en vooral leef trokken mijn aandacht.

Eet!

In dit nieuw programma leer je door die SmartPoints anders kijken naar voedingsmiddelen. Je wordt er vanzelf creatiever van doordat je wilt proberen om dingen te eten die een lage puntentelling heeft. En deze voedingsmiddelen zijn dan ook vaak de gezondere keuzes. Zo ben ik een echte kaas eter en gooide ik werkelijk bijna overal kaas overheen. Pasta’s, ovenschotels, mijn boterhammen, in salades, noem maar op. Dat is geen ramp, maar ik hield ook geen maat. Zo kon ik goed een half zakje geraspte kaas (48+) over mijn eigen bord gooien. Door weightwatchers ben ik in gaan zien dat er ten eerste ook kaas is, wat vrijwel net zo lekker is, maar een stuk gezonder (20+ en 30+) en dat het helemaal niet nodig is voor je smaaksensatie om er zoveel op te gooien. Ik doseer nu en dat zorgt ervoor dat ik veel meer geniet van het eten.

Beweeg!

Dat je met eten alleen er niet komt als het gaat om afvallen dat is algemeen bekend. Daarom ook goed dat er aandacht wordt besteed aan beweging. Bewegen doet namelijk veel meer voor je dan alleen jezelf fitter voelen en/of ermee afvallen. Het geeft je namelijk ook meer energie, is goed voor je humeur, voorkomt stress, kan helpen om beter te slapen en ga zo maar door. Het programma laat zien dat wanneer je zelfs maar een kleine aanpassing doet qua bewegen, je al veel actiever wordt. Er zit ook een goed spelelement in, doordat je ActivPoints verzameld. Het is natuurlijk gaaf om te zien dat je de ene week meer punten hebt verzameld dan de andere week. Zelf doe ik er nog niet zoveel mee, aangezien ik dus een slechte nachtrust heb. Maar dit zal na mijn keeloperatie veranderen.

Leef!

Dan het laatste punt van de pijler, eentje die me echt ervan heeft overtuigd dat dit programma bij me past. Namelijk het leven. Want jezelf volledig frisdrank, snoep, alcohol en andere geneugten ontzeggen is geen doen. Tenminste niet als je dit de rest van je leven wilt volhouden. Daarom zegt Weightwatchers ook dat het zinvol is om kleine pauzes te nemen, bewust van het moment te genieten en gewoon even alleen aan jezelf te denken. En gaat het een keer mis, dan pak je het daarna gewoon weer op. Geen man overboord.

Al deze bovenstaande dingen passen bij mijn idee van een gezonde levensstijl. Bewustwording van wat je eet en drinkt, een gezonde dosis aan beweging en vooral ook heel bewust leven en genieten. Mijn leven staat op zijn kop, doordat ik nu een fijne houvast heb, een community van ww-mensen die elkaar steunen en doordat ik merk dat het werkt… 2,9 kilo is er al af..

Op naar de volgende kilo!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

40 reacties

 1. Patricia Schmitz-Heres op 23 februari 2016 om 06:50

  Wat goed zeg en wat fijn dat je er zoveel aan hebt!!! Ik vind WW alleen altijd zo prijzig. Hebben hier een oud boekje met punten liggen van hen, maar daar staat natuurlijk lang niet alles in een bovendien gaat het daar inderdaad puur om eten tellen.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:00

   Hoeveel het kost weet ik eigenlijk niet, scheelt misschien ook of je de cursus doet of alleen de online community/app gebruikt.

 2. Wilmaaa op 23 februari 2016 om 06:55

  Wat gaaf dat je dit hebt gewonnen en super knap dat je al zoveel bent afgevallen! Heel veel succes 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:00

   Dank je wel lieve Wilma

 3. Diana op 23 februari 2016 om 07:09

  ken WW ook alleen van punten tellen.Dit klinkt goed!!afvallen moet idd vol te houden zijn.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:01

   Ja je moet natuurlijk nog wel tellen, maar niet meer calorieën ofzo.. Dat scheelt zo erg!

 4. demallemolenmoeder op 23 februari 2016 om 07:50

  Fijn zeg dat het werkt. Zelf ben ik nooit zo van de programma’s maar meer van je leefstijl veranderen. Misschien heb ik ook wel makkelijk praten met mijn lichaam. En iedereen moet natuurlijk zelf weten wat voor hem of haar werkt.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 23 februari 2016 om 07:53

   Heb je helemaal gelijk in! Wat jij zegt dat heb ik ook heel mijn leven gedacht. Maar zelf lukte het me niet en WW helpt me juist om mijn leefstijl te veranderen zodat ik hier hierna zelf kan doen… 🙂

 5. Nicole op 23 februari 2016 om 07:52

  Wat goed zeg! Ik ben er zelf weer mee gestopt. Ik vind het niet reeel dat je alles moet afwegen enzo. Ik werk gewoon fulltime en kan op m’n werk moeilijk gaan wegen hoeveel gram smeerkaas ik op brood doe. Daarnaast heb ik veel cursussen en dan krijg je intern eten.. En ja ga dan maar je WW punten berekenen. Dus ik kijk nog wel in de app hoeveel punten iets heeft en let er op die manier op.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:12

   Dat lijkt me inderdaad lastig, vooral met de cursussen. Want brood zou je thuis al kunnen smeren of de smeerkaas afwegen thuis.

 6. Charlotte op 23 februari 2016 om 08:23

  Wat fijn dat het je zo goed helpt! Dat is nog eens een mooie prijs!

 7. Hanna op 23 februari 2016 om 08:25

  Fijn dat het zo goed gaat! Succes met de volgende kilo’s!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:13

   Dank je!

 8. Karen op 23 februari 2016 om 08:52

  Leuk om te lezen Nicole. Je doet het fantastisch! Ik ben ontzettend blij dat jij zo gelukkig bent met deze prijs.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:14

   Dit was net het zetje wat ik nodig had..

 9. Vlijtig Liesje op 23 februari 2016 om 09:09

  Wat bijzonder zeg dat zo’n prijs je leven echt kan veranderen. Maar als ik het zo lees, klinkt het heel reëel. Ik vind het fijn voor je dat het zo goed werkt!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:14

   Ja dat verwacht je niet he, met een winactie!

 10. Kelly op 23 februari 2016 om 09:33

  Wat goed Nicole! Keep up the good work. Ik heb zelf ook een keer zo’n “puntendieet” gedaan. Dat werkte echt top, ben toen 12 kilo afgevallen en mijn moeder maar liefst 25! Helaas heb ik het helemaal verkloot daarna, maar ik zweer er wel nog steeds bij!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:15

   Wat goed zeg, 12 en 25 kilo!

 11. Lifesabout op 23 februari 2016 om 09:48

  Hartstikke leuk dat je dit gewonnen hebt en eat goed dat je al zo bent afgevallen! Op naar de volgende weken, het gaat je lukken!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:15

   Ja we gaan er gewoon voor, hoe gaat het bij jou?

 12. Jenn op 23 februari 2016 om 10:08

  Wat goed, mooie prijs ook!

 13. Janske op 23 februari 2016 om 10:43

  Wat een geweldige prijs en wat fijn dat je zo gemotiveerd bent! Het gaat je lukken, ik ben super trots op je. You go girl! Woohooo!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:15

   Ahh doet me goed dat je dat zegt 😀

 14. Malou op 23 februari 2016 om 11:43

  Wat fijn dat je er zoveel aan hebt, en je bent goed bezig zeg!

 15. Ester op 23 februari 2016 om 11:45

  Aghr, ik zou er ook eens werk van moeten maken. Jouw verhaal inspireert me. Wat goed dat’t werk :). summerbody, kom maar maar!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:16

   Juist ja, knallen!

 16. Kirsten op 23 februari 2016 om 14:16

  Veel succes! Ik doe het oude programma van WeightWatchers nog, maar voor het moment lukt het mij niet zo goed.. Moet me dringend eens herpakken..

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:16

   Switch je niet automatisch? Hoop dat het herpakken lukt bij je!

 17. Esmée op 23 februari 2016 om 14:43

  Succes Nicole! Al bijna 3 kilo eraf. Goed hoor. Ben heel benieuwd naar het vervolg. Al deze reacties moeten je ook wel goed doen en sterken in je missie. Toch?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 23 februari 2016 om 15:18

   Ja doen me super goed en geven me inderdaad nog meer kracht om door te gaan!

 18. Channah op 23 februari 2016 om 14:53

  Wat super leuk zeg, je bent hartstikke goed bezig! Hopelijk blijf je gemotiveerd – maar dat zal vast wel met zo’n leuke prijs – en je bent natuurlijk al super bezig. Ga zo door!

 19. Anita op 23 februari 2016 om 14:58

  Ik ben super trots op je meis! En was ook onwijs blij voor je toen ik las dat je deze prijs gewonnen had 🙂

 20. Olga op 23 februari 2016 om 15:14

  Ga zo door, zou ik zeggen. En wat fijn dat je nu een jaar lang een soort steun krijgt EN een steuntje in je rug krijgt middels WW. X

 21. Cindy op 23 februari 2016 om 19:37

  Wat een geweldige prijs heb je gewonnen zeg, wauw!! Ik ben zo blij voor je, super! Ik ben heel erg benieuwd, dit is zo’n positief artikel, ik hou er van. Zet ‘m op (dat deed je al goed trouwens hoor)

 22. Nathalie op 23 februari 2016 om 22:16

  Wat goed! Die gewonnen prijs is op zijn plek, geniet van de mogelijkheden die het geeft!

 23. Josan op 24 februari 2016 om 07:11

  Aaaah wat fijn Nicole ik ben erg blij om jouw enthousiasme hier over te lezen. Succes op je reis naar een gezonde levensstijl.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 februari 2016 om 14:37

   Dank je! Gaat helemaal goed komen 🙂

 24. Melissa op 24 februari 2016 om 10:26

  Topper! Je gaat hartstikke goed 🙂

 25. Weight Watchers Update op 4 maart 2016 om 06:01

  […] heeft zelf ook nog een mooie blog over haar Weight Watchers avontuur […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje