Hoe een winactie mijn leven op zijn kop zette!

Ik won een paar weken geleden echt de meest fantastische winactie. Ik heb wel vaker iets heel gaafs gewonnen, maar niet zoals dit. Want dit is een gewonnen prijs waarvan ik hoopte dat hij mijn leven op zijn kop zette. En dat doet hij dan ook! Ik was de laatste anderhalve week een beetje vaag wat betreft mijn gezonde levensstijl op de blog, terwijl mensen die me via Twitter en Instagram volgen het allang wisten. Ik won namelijk via het persoonlijke online magazine Dejlig een jaar lang gratis online Weightwatchers

En daar ben ik dus bijna twee weken geleden mee begonnen. Als je me een paar jaar terug had gezegd dat ik ooit Weightwatchers zou doen dan had ik je voor gek verklaard. Ik had altijd een naar gevoel bij Weightwatchers, weet eigenlijk niet waarom. Maar ik zag het echt als een dieet en dat is iets wat ik gewoon niet wil. Ik heb ook nooit echt een dieet gevolgd, omdat ik er altijd van overtuigd ben geweest dat een dieet alleen maar tijdelijk is. Toch ben ik nu heel blij met mijn gewonnen prijs en ik leg graag uit waarom.

breakfast-918987_1280

Feel good programma

Weightwatchers heeft sinds korte tijd een nieuw programma, waarbij de focus ligt op drie pijlers: eet, beweeg en leef. Ze zijn daarbij ook gaan werken met een nieuw puntensysteem. Hoe de focus eerst vooral lag bij calorieën tellen, zijn er nu ook andere dingen die zwaar meewegen. Zo is een hoog eiwitgehalte in een voedingsmiddel een pluspunt, maar zijn suikers en verzadigde vetten weer minpunten. Al deze dingen hebben meegeteld in het ontwikkelen van de nieuwe SmartPoints waarden. Alleen al het feit dat het niet stomweg tellen van calorieen is maakt al dat ik geïnteresseerd was. Maar ook de pijlers eet, beweeg en vooral leef trokken mijn aandacht.

Eet!

In dit nieuw programma leer je door die SmartPoints anders kijken naar voedingsmiddelen. Je wordt er vanzelf creatiever van doordat je wilt proberen om dingen te eten die een lage puntentelling heeft. En deze voedingsmiddelen zijn dan ook vaak de gezondere keuzes. Zo ben ik een echte kaas eter en gooide ik werkelijk bijna overal kaas overheen. Pasta’s, ovenschotels, mijn boterhammen, in salades, noem maar op. Dat is geen ramp, maar ik hield ook geen maat. Zo kon ik goed een half zakje geraspte kaas (48+) over mijn eigen bord gooien. Door weightwatchers ben ik in gaan zien dat er ten eerste ook kaas is, wat vrijwel net zo lekker is, maar een stuk gezonder (20+ en 30+) en dat het helemaal niet nodig is voor je smaaksensatie om er zoveel op te gooien. Ik doseer nu en dat zorgt ervoor dat ik veel meer geniet van het eten.

Beweeg!

Dat je met eten alleen er niet komt als het gaat om afvallen dat is algemeen bekend. Daarom ook goed dat er aandacht wordt besteed aan beweging. Bewegen doet namelijk veel meer voor je dan alleen jezelf fitter voelen en/of ermee afvallen. Het geeft je namelijk ook meer energie, is goed voor je humeur, voorkomt stress, kan helpen om beter te slapen en ga zo maar door. Het programma laat zien dat wanneer je zelfs maar een kleine aanpassing doet qua bewegen, je al veel actiever wordt. Er zit ook een goed spelelement in, doordat je ActivPoints verzameld. Het is natuurlijk gaaf om te zien dat je de ene week meer punten hebt verzameld dan de andere week. Zelf doe ik er nog niet zoveel mee, aangezien ik dus een slechte nachtrust heb. Maar dit zal na mijn keeloperatie veranderen.

Leef!

Dan het laatste punt van de pijler, eentje die me echt ervan heeft overtuigd dat dit programma bij me past. Namelijk het leven. Want jezelf volledig frisdrank, snoep, alcohol en andere geneugten ontzeggen is geen doen. Tenminste niet als je dit de rest van je leven wilt volhouden. Daarom zegt Weightwatchers ook dat het zinvol is om kleine pauzes te nemen, bewust van het moment te genieten en gewoon even alleen aan jezelf te denken. En gaat het een keer mis, dan pak je het daarna gewoon weer op. Geen man overboord.

Al deze bovenstaande dingen passen bij mijn idee van een gezonde levensstijl. Bewustwording van wat je eet en drinkt, een gezonde dosis aan beweging en vooral ook heel bewust leven en genieten. Mijn leven staat op zijn kop, doordat ik nu een fijne houvast heb, een community van ww-mensen die elkaar steunen en doordat ik merk dat het werkt… 2,9 kilo is er al af..

Op naar de volgende kilo!

40 reacties op “Hoe een winactie mijn leven op zijn kop zette!

Reageren is niet mogelijk.