Hoe verklein je de kans om gehackt te worden?

shutterstock_422985670

Afgelopen zondag ben ik binnen een half uur 10 jaar ouder geworden en had ik er ontelbare grijze haren bij. Mijn site was namelijk gehackt. Sommigen van jullie zullen het meegekregen hebben aangezien ik direct nadat ik het ontdekte een post eruit gooide op al mijn social media kanalen. Dit deed ik omdat ik natuurlijk niet wist wat de hacker van plan was en ook omdat ik op die manier om hulp kon vragen van anderen. Die hulp kwam er en omdat ik graag alle informatie en tips die ik ontvangen heb met jullie wil delen besloot ik dit artikel te schrijven. 

Hoe verklein je de kans om gehackt te worden?

De tips die ik hier geef heb ik zelf ontvangen tijdens- en na de hack van afgelopen zondag. Ik heb de tijd genomen alles uit te zoeken en testen waardoor het artikel dus nu online komt en niet afgelopen maandag zoals ik eerst van plan was.

Zorg voor een goed en sterk wachtwoord

Ondanks dat de meeste mensen dit wel weten ga ik het toch als eerste benoemen. Een wachtwoord die niemand zal raden, die nergens anders gebruikt wordt en die bestaat uit allerlei verschillende letters, cijfers en tekens. Waarom ik dit zeg? Nou ik dacht dat mijn wachtwoord niet te raden zou zijn. Maar toch is het gebeurd. En achteraf snap ik het ook wel, want hij bestond uit alleen kleine letters en 2 cijfers. Te weinig variatie dus. Plus wat ook nog heel slim was (je snapt het sarcasme wel he): ik gebruikte dit wachtwoord niet alleen voor mijn WordPress maar ook mijn email en nog wat dingen.

Gebruikt een spamfilter

Als ik je vertel dat ik in de 2,5 jaar dat ik op Meisje-Eigenwijsje blog al minimaal 10.000 spamreacties heb gehad, dan snap je vast wel dat ik erg blij ben met mijn spamfilter. Ik gebruik de gratis plugin Askimet en kan deze ook iedereen aanraden. Heb je ondanks deze filter toch nog af en toe spamaanvallen dan vind je op de site van Het is Marg een goede extra plugin.

shutterstock_287395955

Extra beveiliging

Een van de eerste tips die ik kreeg toen ik mijn post over de hack op Facebook zette was Wordfence. Dit is een beveiligingsplugin die onder andere scant op kwetsbaarheden, malware, virussen en nog veel meer. Het installeren van deze plugin is heel makkelijk, maar dan? Ik vond op de site van JustHost (niet mijn host dus geen verkapte reclame haha) een hele fijne uitleg welke dingen nu handig zijn om aan te vinken en in te vullen. Ik heb deze informatie in ieder geval gebruikt om mijn eigen Wordfence volledig aan te passen.

Naast Wordfence heb je ook nog All-in-one-Security. Deze plugin heb ik óók gedownload. Waarom ik beide plugins gedownload heb is omdat ze met sommige dingen elkaar aanvullen. En ik ben niet de enige die beide plugins heeft, niet dat ik het daarom doe. Maar goed, wel handig om te weten wellicht. Wat ik bij All-in-one-Security heel handig en fijn vind is dat je daar je login pagina kunt aanpassen. Dat was namelijk ook een hele belangrijke en goede tip die ik binnenkreeg. Wanneer je de standaard login pagina hebt dan is dit voor vele hackers vaak een fluitje van een cent. Maar heb je een andere login pagina (eentje die je zelf bedacht hebt) dan is het al erg moeilijk voor hackers om deze te vinden. Hoe en waar je die nieuwe login kunt instellen en wat je allemaal nog meer kunt met deze plugin vind je ook weer op de site van Het is Marg.

Dankwoord

Als laatste geen tips meer, maar wel even een bedankje naar een aantal mensen. Sowieso iedereen die met me meegeleefd heeft tijdens de hack enorm bedankt. Ik voelde me enorm gesteund en het delen zorgde er ook wel een beetje voor dat mijn stressniveau een beetje daalde. Mensen dachten mee en hielden samen met mij alles in de gaten. Het zijn teveel namen om op te noemen, maar jullie weten wel wie ik bedoel!

Daarnaast nog even een extra dank je wel voor Petra Blankwaard oftewel MissHack. Nee zij is geen hacker, het tegenovergestelde juist. Zij helpt onder andere mensen die gehackt zijn, waaronder ik. Nadat ze getagd was kreeg ik direct een berichtje met haar telefoonnummer. Ik belde haar meteen en zij heeft me stap voor stap geholpen met wat aanpassingen in mijn DirectAdmin, zoals nieuwe wachtwoorden instellen enzovoort.

Ik hoop dat jullie met deze tips uit de voeten kunnen. Alhoewel het geen garantie is dat je niet meer gehackt wordt maak je het hackers op deze manier wel een heel stuk moeilijker. Want je denkt misschien dat het jou niet overkomt, maar dat dacht ik dus ook!

Beide afbeeldingen in deze blog komen van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

31 reacties

 1. Els op 2 november 2016 om 06:33

  Bedankt voor de tips! Ik ga er eens naar kijken :-). Ik ben blij voor je dat alles weer werkt!

 2. marije op 2 november 2016 om 06:47

  Kan mij voorstellen dat dat zondag echt even heftig was. Ik zou het er benauwd van krijgen. Toevallig werd mijn host afgelopen weekend ook aangevallen en had ik ook de nodige problemen met mijn blog. Ik ga mij even verdiepen in je tips.

 3. Charlotte op 2 november 2016 om 06:58

  Fijn dat je er zo snel bij was en goede hulp kreeg! En je tips ga ik deze week ook maar eens mee aan de slag!

 4. Josan op 2 november 2016 om 07:05

  Ik las het inderdaad op je Facebook. Schrok me rot! Dank je wel dat je deze tips met ons deelt. Ik zie dat ik al goed op weg ben, maar een beetje extra hulp om dit soort dingen te voorkomen, kan nooit kwaad.

 5. Simone op 2 november 2016 om 07:14

  Dank voor het delen van deze tips. Ik ga ze maar eens preventief doorvoeren… gelukkig dat alles weer goedgekomen is zeg!

 6. MARIJKE op 2 november 2016 om 07:35

  O jeetje zeg ik kan mij voorstellen dat je echt super geschrokken bent. Diegene had al je inhoud wel kunnen wissen.. Gelukkig is het gelukt om het op te lossen!

  • Nicole op 3 november 2016 om 07:06

   Ja ik heb gelukkig wel backups maar toch..

 7. Bregje op 2 november 2016 om 07:46

  Poeh wat een schrik was dat! Het artikel van Margo heeft mij echt goed geholpen!

  • Nicole op 3 november 2016 om 07:07

   Ja heel fijn! Dank je nog voor delen..

 8. Merel op 2 november 2016 om 08:24

  Verschrikkelijk lijkt me, mijn email wordt al een paar dagen misbruikt voor spam en ik ook er maar niet vanaf. Denk dat dit me enorm gaat helpen.
  Dankjewel dus voor het delen van deze tips. Ga er later gelijk mee aan de slag. En nu hopen dat dit nooit meer gebeurt!

 9. Mama's Jungle op 2 november 2016 om 08:37

  Wat fijn dat je deze tips deelt. Tjee ik vond het zo vervelend voor je! Echt naar!! Gelukkig is het opgelost en ik ga ook maar aan de slag met wat extra plugins…

 10. Sjoukje - meergeldminderstress.nl op 2 november 2016 om 10:12

  Wat goed dat je dit even deelt zeg! Dat is voor veel meer mensen nuttig. Ik was er ook zo van geschrokken zaterdag. Ik ga er direct mee aan de slag!

 11. Anita op 2 november 2016 om 10:27

  De schrik van elke blogger! Heel fijn dat het zo snel opgelost was en je dit artikel deelt. Ik sla hem even op 🙂

 12. Maai op 2 november 2016 om 10:36

  Het staat al zo lang opmijn lijstje er eens voor te gaan zitten, bedankt voor deze tips. Super fijn dat het bij
  Jou goed kwam 🙂

 13. Malou op 2 november 2016 om 11:05

  Goede tips, ik moet er niet aan denken om gehackt te worden!

 14. marleen@burgertrutjes op 2 november 2016 om 15:00

  oooh Nicole wat vreselijk eng joh! Gehackt worden! BRR! Ik moet er niet aan denken! Bedankt voor de tips, ik ga de boel ook wat beter beveiligen!

 15. Ilse van Kreanimo op 2 november 2016 om 17:35

  Ik vond het ook bijzonder snel gaan die oplossing. Hearudy hear for miss Hack en alle ogen die geholpen hebben.
  Je hebt toch een factuur naar het bedrijf gestuurd dat in de post werd vernoemd ?

  • Nicole op 3 november 2016 om 07:08

   Nee dat bedrijf heeft er waarschijnlijk niks mee te maken

 16. Marguerita op 2 november 2016 om 18:17

  Goede tips, dankjewel voor het delen! Heel naar allemaal

  • Nicole op 3 november 2016 om 07:09

   Jij ook bedankt voor t opletten!

 17. Lodi op 2 november 2016 om 18:42

  Bedankt voor het delen van de tips. Ik schrok zondag ook erg van jouw bericht. Zo heftig dat dit kan gebeuren en er dus mensen zijn die dit doen. Fijn dat alles is opgelost.

 18. Anne op 2 november 2016 om 21:34

  Wat ontzettend eng! En wat fijn dat je zo goed te hulp bent geschoten door anderen. Dank je voor de tips. Ik ga dit weekend maar eens zitten.

 19. Lilian op 2 november 2016 om 21:50

  Fijn dat het is opgelost. Word je inmiddels alweer langzaam jonger? 😉

  • Nicole op 3 november 2016 om 07:10

   Nou de grijze haren willen maar niet weg ?

 20. Loes | Gewoon iets met Loes op 2 november 2016 om 22:16

  Ik heb dit artikel in de favorieten gezet, wil er dit weekend eens even voor gaan zitten. Ik ben ook enorm geschrokken van jouw bericht! Fijn dat het allemaal weer goed is gekomen, en ik hoop echt dat het niet weer gebeurt!

 21. mamascrapelle op 2 november 2016 om 22:29

  Bedankt voor je tips ik ga ze morgen even uitgebreid lezen en testen. Voor nu een dikke knuffel!

 22. Ramona van den Arend (Kijk, mama!) op 3 november 2016 om 10:59

  Fijn dat je tips deelt! Ik ken ze niet allemaal… Mijn man regelt meestal dit soort zaken (gelukkig). Mijn eerste hulp bij computerleed.

 23. Sandra op 4 november 2016 om 17:02

  De nachtmerrie van elke blogger (en iedereen die een website heeft). Bedankt voor de tips!

 24. Dhini op 21 februari 2017 om 22:36

  Ik kwam via medebloggers over deze tips. mij site is nu offline want gehackt 🙁 Als weer goed, ga deze tips verder verdiepen. Bedankt voor de tips

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje