Huishouden: Hoe ruim je snel op?

Zoals je heb kunnen lezen in mijn “gelukkige huisvrouw” tag en in het artikel “soms krijg ik het op mijn heupen” ben ik niet goed in het huishouden. Het huishouden en ik hebben een soort van haat-liefde verhouding. Ik haat opruimen, poetsen en alles wat er bij het huishouden komt kijken. Maar tegelijkertijd kan ik zo blij worden van een opgeruimd en schoon huis. Zoals je ziet: haat-liefde.

Misschien dat ik daarom ook wel gek ben op alles waar een deksel op zit. Dozen, kisten, manden, laatjes, kastjes… Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het in huis. Want wat zijn die dingen fantastisch! Als je visite krijgt gooi je gewoon alle troepjes en prulletjes in de la, of in de kist en ‘opgeruimd staat netjes’. Nu klinkt dit wel heel erg fout, maar soms gebeurd het echt zo. Vooral als ik echt geen tijd heb om alles fatsoenlijk een plekje te geven dan kan ik goed alles van tafel vegen en in een doos stoppen.

Zo hebben we in de woonkamer een mand (met deksel) staan met allerlei schoenen en slippers erin. We laten die dingen altijd overal slingeren dus is zo’n mooie mand een uitkomst. Staat heel leuk en de schoenen zijn zo snel opgeruimd. Zo ook het speelgoed voor de hond. Ja, mensen zonder dieren zullen dit wellicht niet snappen.. maar onze hond heeft een eigen bak met al zijn speelgoed. De helft van de tijd ligt het speelgoed alsnog door de hele kamer aangezien meneer het leuk vindt om alles er weer uit te halen zodra ik het heb opgeruimd. Maar goed, het gaat om het idee.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Fay heeft ook al een eigen bak met speelgoed. Ze kan er niet bij, want de bak staat in de kast, maar het is voor ons wel een hele fijne manier om ’s avonds alles in op te ruimen. Ze heeft namelijk al zoveel dat ik elke dag iets anders op het kleed kan leggen. Knuffels, nog zoiets. Knuffels zijn geweldig. Dat vond ik vroeger al en dat vind ik nog steeds. Het liefst zou ik zelf nog met een knuffel slapen en dat is bij Fay niet anders. Ze heeft er echter al zoveel gekregen dat het tijd wordt om een leuke opbergkist aan te schaffen!

Nu vond ik op de website van Emob4kids hele leuke opbergkisten. Voor ieder wat wils. Ga je namelijk voor een kleurrijke kist met Disney figuren of wil je liever wat meer neutraals. Dat is hier te vinden.  Zelfs hele leuke lockers, voor de schoolgaande kids.hoe ruim je snel op

Ben jij ook zo gek op dit soort opbergsystemen? Of ben ik de enige gek?

Logo Meisje Eigenwijsje - hond

16 reacties op “Huishouden: Hoe ruim je snel op?

  • Nee je bent niet de enige hoor! Wij hebben een Expedit van Ikea met van die manden erin. Daar zit o.a Lise’s speelgoed netjes in opgeborgen. Ik gebruik haar box trouwens ook vaak als dumpplek haha 😉

  • Hier hetzelfde 😉 Alle deksels moeten ook dichtzitten ’s avonds haha. Soms moet ik dan zelf wat Duplo verplaatsen in de bak omdat de deksel niet past, maar zonder deksel oogt het nog steeds rommelig 😉

  • Ik heb ook een bakjes tik, maar het staat dan ook veel mooier in de kamer. Ik zou nog graag een grote opbergkist of een oude koffer willen. Staat mooi in de woonkamer en is nog eens praktisch om spullen in te gooien.

  • Superhandig opbergkisten! Ik doe dat ook vaak zo, opruimen. Het huis netjes hebben is leuk, maar opruimen… Haha!

  • Opgeruimd staat netjes! Alleen dat opruimen hè…. Een hekel aan maar ik heb nog meer een hekel aan rotzooi dus dan doen we dat maar. Lang leve de opbergers.

  • Haha ik ben enorm goed in opruimen wanneer het moet. Als in een telefoontje ‘we zijn er over 10 minuten’. Je moet alleen niet onverwachts een kast opentrekken…. Dat kastje op de foto is trouwens erg gaaf!

  • Alles met deuren en deksels zijn zo handig om snel je huis ‘opgeruimd’ te hebben. Ik houd ook van opgeruimde huis maar schoonmaken doe ik ook niet graag.

  • Dat gebeurd hier ook regelmatig als we onverwacht bezoek hebben haha. Verder heeft hier alles wel zijn eigen plek dus als ik echt aan het opruimen sla dan is het ook zo gepiept. Het huis hebben we zo ingericht dat schoonmaken ook snel en makkelijk kan vooral omdat ik een zware huisstofmijtallergie heb hihi.

  • Wij hebben juist net besloten het aantal speelgoed drastisch te verminderen. Scheelt een hoop troep. Kleinere kast in de huiskamer werkt ook goed. Alles wat er niet in past gaat naar zolder of weg. Maar ik heb ook zon haat liefde verhouding. Hou van schoon huis maar haat het om schoon te maken. Althans…. Soms krijg ik ineens de geest. Laatste tijd best vaak zelfs…

Reageren is niet mogelijk.