Huishouden: Hoe ruim je snel op?

Zoals je heb kunnen lezen in mijn “gelukkige huisvrouw” tag en in het artikel “soms krijg ik het op mijn heupen” ben ik niet goed in het huishouden. Het huishouden en ik hebben een soort van haat-liefde verhouding. Ik haat opruimen, poetsen en alles wat er bij het huishouden komt kijken. Maar tegelijkertijd kan ik zo blij worden van een opgeruimd en schoon huis. Zoals je ziet: haat-liefde.

Misschien dat ik daarom ook wel gek ben op alles waar een deksel op zit. Dozen, kisten, manden, laatjes, kastjes… Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het in huis. Want wat zijn die dingen fantastisch! Als je visite krijgt gooi je gewoon alle troepjes en prulletjes in de la, of in de kist en ‘opgeruimd staat netjes’. Nu klinkt dit wel heel erg fout, maar soms gebeurd het echt zo. Vooral als ik echt geen tijd heb om alles fatsoenlijk een plekje te geven dan kan ik goed alles van tafel vegen en in een doos stoppen.

Zo hebben we in de woonkamer een mand (met deksel) staan met allerlei schoenen en slippers erin. We laten die dingen altijd overal slingeren dus is zo’n mooie mand een uitkomst. Staat heel leuk en de schoenen zijn zo snel opgeruimd. Zo ook het speelgoed voor de hond. Ja, mensen zonder dieren zullen dit wellicht niet snappen.. maar onze hond heeft een eigen bak met al zijn speelgoed. De helft van de tijd ligt het speelgoed alsnog door de hele kamer aangezien meneer het leuk vindt om alles er weer uit te halen zodra ik het heb opgeruimd. Maar goed, het gaat om het idee.

Fay heeft ook al een eigen bak met speelgoed. Ze kan er niet bij, want de bak staat in de kast, maar het is voor ons wel een hele fijne manier om ’s avonds alles in op te ruimen. Ze heeft namelijk al zoveel dat ik elke dag iets anders op het kleed kan leggen. Knuffels, nog zoiets. Knuffels zijn geweldig. Dat vond ik vroeger al en dat vind ik nog steeds. Het liefst zou ik zelf nog met een knuffel slapen en dat is bij Fay niet anders. Ze heeft er echter al zoveel gekregen dat het tijd wordt om een leuke opbergkist aan te schaffen!

Nu vond ik op de website van Emob4kids hele leuke opbergkisten. Voor ieder wat wils. Ga je namelijk voor een kleurrijke kist met Disney figuren of wil je liever wat meer neutraals. Dat is hier te vinden.  Zelfs hele leuke lockers, voor de schoolgaande kids.hoe ruim je snel op

Ben jij ook zo gek op dit soort opbergsystemen? Of ben ik de enige gek?

Logo Meisje Eigenwijsje - hond

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Miranda op 21 augustus 2014 om 08:30

  Ja! Herkenbaar:) ik hou van het concept ‘opgeruimd staat netjes’ vlak voor visite komt;) haha!

 2. Monique op 21 augustus 2014 om 08:37

  Nee je bent niet de enige hoor! Wij hebben een Expedit van Ikea met van die manden erin. Daar zit o.a Lise’s speelgoed netjes in opgeborgen. Ik gebruik haar box trouwens ook vaak als dumpplek haha 😉

 3. Bianca op 21 augustus 2014 om 08:55

  Wat handig! Zo ben je inderdaad snel van de “troep” af en is het gelijk een stuk netter x

 4. Lief meisje op 21 augustus 2014 om 09:10

  Ik ben ook meer van de doosjes, kasten en andere dingen waar een deksel op zit. Ik zou alleen niet voor zo’n opbergsysteem gaan.

 5. Gwen op 21 augustus 2014 om 09:43

  Hier hetzelfde 😉 Alle deksels moeten ook dichtzitten ’s avonds haha. Soms moet ik dan zelf wat Duplo verplaatsen in de bak omdat de deksel niet past, maar zonder deksel oogt het nog steeds rommelig 😉

 6. Anita op 21 augustus 2014 om 10:59

  Ik heb ook een bakjes tik, maar het staat dan ook veel mooier in de kamer. Ik zou nog graag een grote opbergkist of een oude koffer willen. Staat mooi in de woonkamer en is nog eens praktisch om spullen in te gooien.

 7. Marije op 21 augustus 2014 om 13:19

  Superhandig opbergkisten! Ik doe dat ook vaak zo, opruimen. Het huis netjes hebben is leuk, maar opruimen… Haha!

 8. Petra op 21 augustus 2014 om 19:31

  Opgeruimd staat netjes! Alleen dat opruimen hè…. Een hekel aan maar ik heb nog meer een hekel aan rotzooi dus dan doen we dat maar. Lang leve de opbergers.

 9. Jessica op 21 augustus 2014 om 21:57

  Haha ik ben enorm goed in opruimen wanneer het moet. Als in een telefoontje ‘we zijn er over 10 minuten’. Je moet alleen niet onverwachts een kast opentrekken…. Dat kastje op de foto is trouwens erg gaaf!

 10. Nicky op 21 augustus 2014 om 22:53

  Alles met deuren en deksels zijn zo handig om snel je huis ‘opgeruimd’ te hebben. Ik houd ook van opgeruimde huis maar schoonmaken doe ik ook niet graag.

 11. Madelon op 22 augustus 2014 om 10:47

  Dat gebeurd hier ook regelmatig als we onverwacht bezoek hebben haha. Verder heeft hier alles wel zijn eigen plek dus als ik echt aan het opruimen sla dan is het ook zo gepiept. Het huis hebben we zo ingericht dat schoonmaken ook snel en makkelijk kan vooral omdat ik een zware huisstofmijtallergie heb hihi.

 12. Mama's Jungle op 22 augustus 2014 om 10:50

  ja, handig! haha

 13. Jenny op 22 augustus 2014 om 14:40

  Ik hou ervan als kasten dicht kunnen met deurtjes, dat ziet er direct zoveel opgeruimder uit. Helemaal in een klein huis.

 14. Jenn op 22 augustus 2014 om 18:23

  Oh zo herkenbaar! Ik ben gek op een opgeruimd huis, maar het opruimen zelf…

 15. Maai op 22 augustus 2014 om 20:19

  Wij hebben juist net besloten het aantal speelgoed drastisch te verminderen. Scheelt een hoop troep. Kleinere kast in de huiskamer werkt ook goed. Alles wat er niet in past gaat naar zolder of weg. Maar ik heb ook zon haat liefde verhouding. Hou van schoon huis maar haat het om schoon te maken. Althans…. Soms krijg ik ineens de geest. Laatste tijd best vaak zelfs…

  • Nicole (misseagles) op 22 augustus 2014 om 20:58

   Haha hoe zou dat nou komen?!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje