Hoe overleef je een dagje binnenspeeltuin?

De binnenspeeltuin. De ene ouder gruwelt ervan en gaat er never nooit heen. De ander doet alles voor zijn of haar kroost en is er toch met regelmaat te vinden. Ook wel begrijpelijk want de kinderen vinden het vaak geweldig. Ikzelf ga er toch ook wel met regelmaat heen. Niet al te vaak, maar het is vooral fijn voor de druiligere dagen. Zeker wanneer er veel van dit soort dagen na elkaar zijn.

Maar hoe kom je nou zo’n dagje binnenspeeltuin toch goed door?

Tips voor een dagje binnenspeeltuin

Een dagje binnenspeeltuin hoeft nog niet zo verkeerd te zijn. Zeker niet met deze tips.

Bol AlgemeenBol Algemeen

#1 Neem iemand mee.

Ga samen met een vriendin of misschien zelfs met een clubje vriendinnen. De kinderen hebben zo zeker een speelmaatje en jij kunt je leed delen met een ander. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezellig om samen met een ander te gaan.

#2 Neem andermans kinderen mee

Wat zeg je nu Nicole? Andermans kinderen? Jij bent gek! Ja, dit klinkt natuurlijk als een onmogelijke missie. Maar wanneer jij dit keer de kinderen van een ander meeneemt kun je een volgende keer ook een beroep op hen doen. Hee, daar is over nagedacht natuurlijk ­čśë Plus je kinderen zullen het leuk vinden om met hun vriendje of vriendinnetje te kunnen spelen.

#3 Spreek een tijd af hoe lang je blijft

Bespreek van te voren al met je kinderen hoe lang je blijft. Hele kleine kinderen snappen het misschien nog niet, maar vanaf het moment dat ze de getallen kennen kun je al op de klok aanwijzen waar elke wijzer moet staan. Zo kun je ze er op het moment dat je weg wilt erop wijzen en heb je ook geen discussies.

#4 Spelen je kinderen zelfstandig?

Zijn je kinderen groot genoeg om zelfstandig te spelen? Ideaal! Zo heb jij tijd voor een boek, om te werken of eeuwig te scrollen op social media. Zorg er wel voor dat je er een hoesje omheen hebt zitten want in zo’n omgeving gebeuren er nogal snel ongelukken. Of je nu een iPhone 7 hoesje eromheen hebt zitten of een hoes voor je tablet, dit is altijd een aanrader.

#5 Gemakkelijke kleding

In je kokerrok naar een speelparadijs? Misschien niet je slimste keuze. Zorg ervoor dat je makkelijke kleding aan hebt zodat je jouw kind ook weer uit dat paradijs kunt plukken. Ook handig voor wanneer je kind helemaal bovenin het klimrek zit en er niet meer uit durft.

#6 Speel mee

Het klinkt misschien gek, want eindeloos op je telefoon zitten lijkt zoveel leuker, maar meespelen met je kind kan echt geweldig zijn. Trek je dan ook niets aan van anderen en gil en ren net zoveel als je kind. Wedden dat je het al snel leuk gaat vinden en giert van het lachen?

#7 Beloon jezelf

Of je jezelf nu beloont terwijl je nog in de binnenspeeltuin bent of jezelf iets lekkers gunt wanneer je weer thuis bent. Doe het. Het voordeel van een glaasje wijn of een borrelplankje terwijl je nog op locatie bent is dat het je direct troost bied. Gun je jezelf iets lekkers na het uitje dan heb je iets om naar uit te kijken. Wat je ook kiest (wat mij betreft doe je beide), kies voor jezelf. En beloon jezelf.

Lees ook: De leukste binnenspeeltuinen in Brabant

1 reactie op “Hoe overleef je een dagje binnenspeeltuin?

  • Oh, ik red me prima. Ik weet dat ik mijn kinderen gewoon een groot plezier doe in een binnen speeltuin op een regenachtige dag (want met zonnig weer gaan we dus echt niet). Zoonlief maakt heel snel vriendjes en rent zo samen met een ander. Ik moet de jongste wel in de gaten houden. Want ook al ze een weekje 2, die klimt het liefst in het gedeelte voor 5+ (net zoals haar broer toen). Daar kan je veel beter klimmen. Maar ik ga altijd met een vriendin. En dan lukt het echt om bij te kletsen. Of ik lees een boek, inderdaad. Maar natuurlijk speel ik ook gewoon met de kids.

Reageren is niet mogelijk.