Hoe maak je een verjaardagstaart?

IMG_3647

Aangezien ik zelf bijna jarig ben (zondag word ik alweer 30 lentes jong) besefte ik me dat ik de “making of” van Fay haar verjaardagstaart nog helemaal niet gedeeld had! Best wel zonde want ik vind het zelf echt een super mooie taart geworden. Precies zoals ik wilde, niet al te veel poespas, maar wel echt passend bij haar (en mij haha)

De ingrediënten van de taart heb ik niet op de foto gezet en om eerlijk te zijn weet ik het ook niet precies meer. Maar aangezien je zoveel verschillende cake soorten kunt maken en de mixen niet altijd hetzelfde behoeven heeft het ook niet veel zin om op te schrijven.

Hoe maak je een verjaardagstaart?

IMG_3632Het is bij het maken van een taart erg handig om een automatische mixer te hebben. Het kan wel met een handmixer maar het duurt erg lang en kan echt wel vervelend zijn voor je hand 😉 Daarom was ik blij dat ik deze mixer mocht lenen van mijn schoonmoeder. IMG_3633Wij vulden een grote bakvorm van 26cm en een kleintje van 18cm. Het was wel een beetje gokken hoeveel we waarin deden omdat we alles bij elkaar in 1 mixer deden. IMG_3635En dan is het oven tijd dus kun je al wat dingetjes voorbereiden die op de taart komen, zoals het uiltje wat je ook hieronder ziet en bijvoorbeeld randjes, blaadjes, bloemetjes, enzovoort. Dit doe je met fondant. IMG_3640Hier is het uiltje natuurlijk nog niet af, maar het begin is gemaakt!IMG_3636Zo kwam de cake uit de oven, met een groot mes wordt de bovenkant eraf gesneden zodat hij plat is. Ook wordt hij in twee helften gesneden. Ik ben bij de grote vorm vergeten foto’s te maken dus hierna zul je foto’s zien van de kleine vorm. IMG_3642Tussen de twee helften kun je van alles smeren, wij gebruikten botercrème en aardbeienjam! Yummmm krijg er gewoon zin in terwijl ik dit zo typ haha.IMG_3639Daarna nog botercrème aan de zijkant zodat straks het fondant beter blijft plakken en zodat ongelijkheden gelijk gemaakt worden. IMG_3641Het fondant er goed op krijgen is nog wel even een uitdaging, maar gelukkig heeft mijn schoonzusje er flink wat ervaring mee dus het ging helemaal goed. IMG_3643Kijk, ziet er perfect uit toch? Nu is het tijd om de lagen te bekleden met de dingetjes die we tijdens de oven-baktijd hebben gemaakt. Nu zeg ik ‘we’ maar het zijn vooral mijn schoonmoeder en schoonzusje geweest. IMG_1845Hier zie je dat Fay zich er ook even mee moest bemoeien, haha nee hoor. Ze vond het gewoon super leuk om te zien waar wij mee bezig waren. (Ik zit helemaal links maar ben eraf geknipt haha). IMG_3645Uiteindelijk is dit het uiltje geworden. Ik vind hem echt prachtig! Heb hem zelfs nu nog, wilde hem gewoon bewaren haha. Dus als jij hem ook leuk vindt… 😉 IMG_3646De letters zijn zelf gemaakt, je hebt ook stansen ervoor maar die waren te klein. De rand is wel gemaakt met een stans en de pareltjes maken het dan net weer af. IMG_3647Uiteindelijk is dit de taart geworden! Is hij niet schitterend? Ik vind hem echt heel erg leuk geworden en het was ook qua eten meer dan genoeg, we hielden zelfs een half stuk over van de onderste laag! (Natuurlijk is hij nu wel op haha) Als ik dit zo zie krijg ik zin om weer een taart te maken, maar dan voor mijn verjaardag!

Heb jij wel eens zo’n taart gemaakt?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Henny op 17 april 2015 om 06:49

  Wow, mooi hoor! Ik heb vorig jaar voor het eerst voor beide kinderen een taart gemaakt. Voor mijn dochter een woezel en piptaart en voor mijn zoon een taart met een brandweerauto. Ik vond het erg leuk om te doen en was trots op het eindresultaat.

 2. Madelon op 17 april 2015 om 09:45

  Wat is de taart leuk geworden! Dat uiltje maakt hem helemaal superschatting 😉

 3. Mama van Vesper op 17 april 2015 om 10:07

  je hebt dat heel mooi gedaan… jammer dat ik daar niet goed in ben! Wij gaan de taart laten maken voor Vesper haar eerste verjaardag!

 4. Anita op 17 april 2015 om 10:44

  Hij was ook ontzettend lekker! Leuk om te zien hoe jullie hem samen hebben gemaakt en uiltjes zijn altijd goed! Nee de enige taart die wel eens maakte was een kwarktaart.

 5. Vlijtig Liesje op 17 april 2015 om 11:14

  Nee, nooit, maar ik vind deze schitterend!

 6. Nicky op 17 april 2015 om 12:47

  Haar verjaardagstaart is echt heel mooi geworden, leuk dat jullie dit ook zelf gemaakt hebben. Ik wil wanneer we weer naar onze eigen woning verhuisd zijn meer gaan bakken. Lijkt mij ook lekker ontspannend 🙂

 7. Sarra op 17 april 2015 om 13:26

  wat een mooie taart!!! Supermooi en kleurrijk! Je brengt me op een idee! Alleen lijkt het me heel moeilijk?

 8. Xaviera op 17 april 2015 om 17:19

  Wat een mooie taart, ik ben gek op uilen! Ik heb nog nooit zoiets zelf gemaakt, maar het lijkt me erg leuk om te doen. Ik heb weleens een appeltaart gemaakt maar dat is alles haha.

 9. Michelle op 18 april 2015 om 12:58

  Erg mooie taart! Bijna zonde om hem aan te snijden hihi. Ik heb nog nooit een taart opgemaakt, lijkt mij wel super om te doen!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje