Fotografie tips: hoe maak je een selfie?

Ik wilde al langer een terugkomend item maken waarbij ik fotografie tips geef. Ik wist echter niet goed met welke tips ik kon beginnen. Dit omdat ik zelf natuurlijk ook lerende ben. Maar vorige week maakte Petra de opmerking dat ze niet wist hoe ze een goede selfie moest maken. En aangezien ik mijn lezers oproep om een selfie te sturen naar me, leek het me een goede start van deze serie!

Ik maak niet zo vaak selfies, maar als ik bijvoorbeeld mijn nieuwe lippenstift wil laten zien is een selfie maken wel handig. Natuurlijk kan ik mijn spiegelreflex gebruiken maar dat kost me soms teveel tijd terwijl ik gewoon even snel een kiekje wil schieten. Vandaar dus de selfie.

Maar hoe maak je een selfie?

  • Wat ik zelf de belangrijkste tip vind is: gebruik natuurlijk licht! Geen flitser of bij een lamp gaan staan. De beste selfies worden dan ook overdag gemaakt. Als je niet naar buiten kunt zorg dan dat je bij een noordelijke raam gaat staan. Dat licht is vaak het felste.
  • Nog een hele belangrijke: maak de foto NOOIT recht van voren. Links is meestal je beste kant en als je de foto met de frontcam maakt draai dan dus een beetje naar rechts (ivm het spiegelbeeld).
  • Verder moet je, als je een leuke selfie wilt maken, je wel ontspannen. Als je krampachtig bent of gespannen dan zie je dat direct terug op de foto. Probeer het dan ook zo spontaan mogelijk te doen.
  • Waar je ook naar kunt kijken is je achtergrond. Heb je een hele drukke achtergrond dan zal dat de aandacht afleiden van jou. Probeer ook de kleur van de achtergrond aan te passen aan je teint. Ik ben nogal wit van mezelf dus als ik voor een witte muur ga staan benadruk ik dat alleen maar.
  • Verder is het zo dat wanneer je de foto net boven je hoofd maakt met je kin omlaag (een centimeter, als je hem van boven neemt zie je die dubbele kin niet) het je slanker maakt. Dat is altijd mooi meegenomen toch?
  • Je kunt ook het raster op je telefoon gebruiken zodat je niet helemaal in het midden op de foto komt te staan maar juist op 1 van de kruispunten van het raster.
  • Wat ik tegenwoordig ook gebruik is bij Instagram de Focus functie bij de stories. Daarmee vervaag je de achtergrond en focust hij dus volledig op jou. Dat maakt de selfie weer net iets leuker!
  • De laatste tip die ik mee wil geven is: gebruik een filter! Die filters zijn er niet voor niets en je bent echt niet de enige die het doet. Dus wat let je?

hoe maak je een selfie

Maak jij wel eens een selfie? En lukken ze altijd?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

16 reacties op “Fotografie tips: hoe maak je een selfie?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *